Ja jāiesaka, tad vislabākais! Tas būtu no japānīšiem, piemēram, Seaguar vai Varivas. Utt.
Kurš no Seagur? Bieži forumos izsakās, ka pavadai vajag cieto fluoru. Seagur visi mīksti, izņemot Kureha 18, bet tāda man nav. Un pats galvenais - kādu diametru un garumu?
Puuks, 18.maijs 2016, 18:49
Nu jebkurš fluorkarbons ir stipri cietāks nekā monofils (neilons), tomēr arī tie iedalās mīkstākos un elastīgākos, kas vairumā domāti kā pamatauklas basu copei ar multiplikatoru un tīro pavadiņu fluorkarbonu, kur nosaukumā parasi var atrast vārdus "shock leader" (lai gan ne vienmēr). Piemēram, salīdzinot vienu ražotāju, VARIVAS Ganoa Vanguard 150m iepakojumā ir kā reizi "mīkstais" basu fluorkarbons, bet VARIVAS/Nogales Dead Or Alive ir "cietais" un ar paaugstinātu izturību. Savukārt visi mazie 30m,25m iepakojumi jebkuram ražotājam ir domāti tīri pavadiņām, visi ir "cietās" versijas.
A par biezumu, tur elementāra loģika - pavadiņai jābūt vājākai par pamata auklu (lai zacepā rautu to , nevis auklu pa vidu) un jābūt pietiekami biezai lai normāli turētu abrazīvu, no līdakas zoba 100% tāpat neglābs. A viss pārējais tur tipa "neredzamīa
utt., tas jau diskutabls ticības jautājums. Standartā ar 0.4-0.8 auklām izmantoju attiecīgi 5Lb un 8Lb fluorkarbona pavadiņas.
Tas džigam, drop-shot loģika cita...
JIG.LV, 18.maijs 2016, 21:23
Izmantoju abas, Varivas Shockleader un Berkley Trilene.. shockleaders ir ciets, trilēne ir mīksta. Kas man labāk patīk? Abas vienādi.. kopš tu man ieteici uni2uni mezglu, neviena no abām neraujas mezglā. :)
Kāda ir drop-shot loģika? :)
19.maijs 2016, 13:29 | links