Hm, vai tad vispār kāds mēdz mikrodžigot bez pavadas? 99% gadījumu tā ir fļuriks (no 50 - 70 cm), un, ja uznāk dūcīši (mazas līdaķeles), tad galā piesien fleksonīta pavadu. Asarim jau arī brīžam netīk tā pītene, kad viņš tāds kaprīzāks, tad ar visu smalko fļuriku viņu vēl jāprot sakacināt.
andreiko, 3.aprīlis 2016, 22:02
... piesien pavadu. Fleksonīts ir skumīgs, nebojāsim iespaidus biedram. Ir virkne citu risinājumu pavadas materiālam.
skutans, 3.aprīlis 2016, 22:42
pavada man fļuriks stabils metrs žeļezna vienmēr ir.. :)
waffenss88, 3.aprīlis 2016, 23:45
Te vairāk par to ,ko līdakas zobam galā siet. Man personīgi fleksonīts nepatīk, jo paskats pavadai ir skumīgs jau pēc pāris līdacēniem. Man tīkamāks ir pītais titāns, titāns, stīgas dažāda garuma un diametra.
skutans, 3.aprīlis 2016, 23:54
Nu mikrodžigam jau smalkais 1x19 flexonīts ir tīri "drošinātājs" pret līdaku, daudzos gadījumos vienreizējs. Priekšrocība jau ir tikai tajā, ka tas ir ļoti smalks un mazliet stiepjas un lokans, attiecīgi netraucē džiga spēlei un neatbaida tik ļoti galveno mikrodžiga mērķzivi - asari.
A līdakai tur jau paredzēts 7x7 flexonīts, to nemaz tik viegli ļeidaks deformēt nevar. Bet pavadiņu līdakai jau izvēlas ne tikai pēc izturības un cenas, tur taču galvenais faktors ir lietošanas ērtums konkrētā tehnikā un katra materiāla plusi un mīnusi. Rāvienu tehnikām, kā tvičam utml. mīkstais flexonīts neder, jo var samesties, tur prasās ciets materiāls - ideāla ir stīga, bet tā gan ir praktiski vienreizēja, pa vidu ir titāns, izturīgāks, bez materiāla atmiņas, bet tomēr lokās un cena augstāka. Savukārt mētājot rotiņus, krenkus, šūpiņus, gumijas, velcējot utt., kur noteicošā ir paša mānekļa monotona vilkšana noteiktā temā, atkal māneklim brīvāk ļauj spēlēt mīkstie materiāli - flexonīts, lētākais volframs (arī vienreizējs) un (labāk gan nevajag :D)) vienkārši nezināmas izcelsmes un neprognozējamas kvalitātes tērauda brīnumi, ko parasti tautā sauc
par "zoļo ķīnieti" :)
4.aprīlis 2016, 11:10 | links