Pareiz ir, nav ko tur ar ofsetniekiem māžoties. Tos izmantoju tikai ķērājiem bagātās vietās. Jo 4nr ofsetnieks taisnojās. Ar auklām ari nav ko žagoties-ar diegiem nav aršana.
21.februāris 2016, 20:34 | links
Priekš DS esmu iepircis jaunā tipa āķus .Vairs nav nekādas nozīmes auklas diametram ar jaunajiem āķiem,jo viņiem ir pleciņš kas pie jebkura diametra notur āķi horizontāli. Ieej cabelas com. ieliec meklētājā : " StandOut Dropshot Walleye Hook " L
Bralitis, 21.februāris 2016, 19:55
Es tā saprotu, ka ziemā dažs ejot uz mazo asari mazāku diametru par 0,2mm arī neliek, labāk lai ir jaudas rezerve.
Man pieredze rada pretējo - ja grib ķert kaprīzu sporta izmēra asari stipri nopresētā vietā, smalkāks diametrs uzlabos rezultātus (pats lieku 0,14mm). Tas protams pie nosacījuma, ka tiešām ķer ar mikro, pretējā gadījumā tiešām nav ko ākstīties ar supersmalkiem diametriem (visam jābūt samērīgam). Zacepos mānekļus protams arī nāksies atstāt.
Krishs_KG, 21.februāris 2016, 18:58
Pavadas galvenais pamatprincips, ka tai jābūt neizturīgākai par pamatauklu, vienkārši lai zacepā rautu to, nevis riskētu ka trūks pamatukla kaut kur pa vidu :) Nu var likt vienādu, jo vājais punkts tāpat ir mezgls, bet ne stipri izturīgāku, tad tā vairs nav pavada, bet šoklīderis ar pavisam citu funkciju. Ja mikrodžigo ar supersmalku #0.2/#0.3 japāni kam tests ir vidēji 5-7Lb, tad attiecīgi liek 3-4-5Lb testa fluorkarbonu.
Ja, kā vairums vidējo makšķernieku, izmanto mikrodžigam #0.4/#0.6 kam jau ir vismaz 8-12Lb tests, tad attiecīgi 6,7,8Lb fļurku.
Tā arī visa pamatloģika :) Uz supesmalkumu tiekties, ja neesi ūberadvancēts sportists, tad neredzu jēgu , jo smalkāka pavada, jo lielāks čakars. Vidēji normāli izmantot 6-8Lb, universāli noturēs gan asari, gan normālu žani, gan arī zaļsvārci pie veiksmes izvilksi.
Drop-shot ir cits stāsts, tur vajag būtiski resnāku , es lieku 0.30-0.35mm, bet tam atkal cita loģika. Pārāk plāna aukla vienkārši normāli neturēs āķi pareizā pozīcijā perpendikulāri auklai, pluss pīsies iemetienā, pluss trūks jebkurā zacepā. tur smalkumoties galīgi nav jēgas, tikai saglabājot to pašu saprātīgo attiecību starp pamatauklu un sistēmas stipumu (tam jābūt vājākam).
JIG.LV, 21.februāris 2016, 18:29
Nu un pita man 0.6...
pludinsh, 21.februāris 2016, 19:07
interesants novērojums,man akvārijā dzīvo 2vi maziasarēni 10 cm katrs,,esmu noveerojis,ka tajas dienas,kad vini ie aktiivi peld,dzenaa viens otru tad arī ir cope aizbraucot pieūdeņiem,k'dam vel ir akvarijs ar asariem unn kāds kko lidzīgu ir piefiksējis??
waffenss88, 20.februāris 2016, 21:40