Dažas receptes darbībām ar autoklāvu ;DD
«Vistas savā sulā»
Sagriežam vistu gabaliņos, aptuvens izmērs 40х60mm (vai arī uz aci:DD), nomazgājam zem krāna, nospiežam, liekam traukā, sālam, noturēt 10-15 min. 0.7 l. burciņā liekam 3-4 gb. melnā pipara galviņas, 1 gb. smaržīgo piparu , Tagad liekam noturēto vistu burciņā ar aprēķinu(1 cm. no augšējās malas!), aizvākojam. Sterilizējam 90 min ar 4,5 kg/cm²
«Zivs svaiga nesaldēta»
Ļoti labi izmantot tieši saldūdens sīkās zivis vai arī citas jūras vai saldūdens zivis . Iztīrītu zivi bez galvas, spurām, astes nomazgāt. Mazās -veselas, lielās- gabalot, ielikt traukā apsālīt, noturēt 5-10 min. 0.5 litru burciņas dibenā ielikt. 2-3 gb. melno piparu, cieši salikt burciņa zivis (arī 1 cm no augšējās malas!), aizvākot. Sterilizēt 60 min.ar spiedienu 4,5 kg/cm²
«Aknu pastete»
1 gk. gaļa (lilops vai liesa cūkgaļa), 1.3 kg. aknas, 2 kg. speķi, 6 gb olas, 600 gr. sīpoli, 3 ēdamkarotes sāls . Viss ir jāsamaļ gaļas mašīnā, Liekam klāt olas, maisam, noturēt 10-15 min .Visu masu liekam 0.5 l burciņās (arī 1 cm no augšējās malas!? Sterilizējam120 min. ar spiedienu 4,5 kg/cm²
Jautājumā par temperatūru -pie šāda spiediena tā būs ap 120* C
4.augusts 2012, 11:42 |
links