ņemot vērā to ,ka pašlaik Maximās xxx tirgo lasēnus par cenu 2,99 ls kilogramā iesaku
Netā sameklēta un pārbaudīta /personīgi/
Nepieciešams - 1,5 kg laša, sāls, pipari, 3 ēdamkarotes olīveeļļas
Mērcei - 1 glāze pistāciju, 4 ēdamkarotes bazilika pesto, 4 daiviņas ķiploka, 0,5 glāzes olīveļļas, sāls, pipari
1. Laša fileju sagriež gabaliņos (6x8 cm), uzber sāli, piparus un nedaudz apcep olīveļļā (kamēr zivs maina krāsu), pēc tam zivs gabaliņus vienu pie otra ielikt karstumizturīgā traukā.
2. Sagatavo mērci - pistācijas sasmalcina, pievieno ķiploku, bazilika pesto un viegli sablenderē, pēc tam pievieno olīveļļu, sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa.
3. Uz katra zivs gabaliņa uzliek karotīti mērces.
4. Cep cepeškrāsnī vidējā karstumā apmēram 10 minūtes.
5. Visgrašīgākais lasis ir ar kartupeļu biezeni vai makaroniem.