visas zivis jācenžas glabāt atsevišķā saldētavā .Glabāšanu saudz ,,mantelī,, Kādreiz par to biju rakstījis,bet atkārtošos
Personīgi man ir 2 saldētavas -gulošās ar augšējiem vākiem ,ķa pūralādes ,viena no Elektrolux otra izbijusi saldējumu vitrīna /kaut kur nokumuņizdīta/
Vasarā noķertās zivis -kuras nebija vajadzības izlietot pārtikā /tiek notīrītas izfilētas un ieliktas saldētavā /porcijās pa 1-2 kg pakās/-18-20*C
otā dienā izņem ārā no saldētavas un iemērc ūdenī uz 1-2 min un atkal ieliek saldētavā Uz zivs izveidojas ledus kārtiņa ko sauc par ,,manteli''Šajā gadījumā zivs sala iedarbībā neizžūst .Zivis ar mīkstāku gaļu Vēdzele sams nēģis zutis -neteiksim mīkstāku ,bet maigāku.Uzglabājas izmantotās tetrapakas kārbās,Fileju vai veselu zivi ielieku pakā un kad paka pilna tās saturu pārleju ar ūdeni /lietoju vārītu bez mikroorganismu klātbūtnes /Lieku saldētavā Glabājas pie -18*C neierobežotu laiku
Kad veicu revīziju atradu zušu paku 3 gadus glabātu -nokūpināju -exelenti :DD Žēl ka atradu šogad tā man ļoti būtu noderējusi /zušu šogad nebija/
18.decembris 2011, 13:17 |
links