Kāpēc es Peipī savācu visus ķīšus Atbildu ar recepti
Peipusa lielie ķīši (griežu fileju) - apmēram jābūt 0.8-1kg filejas
Avenes - 1.5 glāze /parasti ņemu saldētās/
jāņogu džems 1,5 glāze
portvīns - 1/4 glāzes
citrona sula 2 tējkarotes
kukurūzas ciete - 2 tējkarotes
melnie pipari - 1/4 tējkarotes
sviests/kausēts/ 1 karote
Samaisat katliņā jāņogu džemu, citronu sulu un portvīnu, liekat uz uguns un pievienojat sablenderētu aveni , tad pievienojat ar kukurūzas cieti kura atšķaidīta ar ēdamkaroti ūdens . Vārīt tik ilgi kamēr šķidrums paliek biezāks, pēc tam ar iegūto masu aplejat cepeškrāsnī ceptās ķīša filejiņas un pagaršojiet citas zivis jums paliks vienaldzīgas Vēl viena lieta- ķiši pat nav jāķer izlasiet tikai lielākos no tiem kuri atstāti pie āliņģiem
Peipusa lielie ķīši (griežu fileju) - apmēram jābūt 0.8-1kg filejas
Avenes - 1.5 glāze /parasti ņemu saldētās/
jāņogu džems 1,5 glāze
portvīns - 1/4 glāzes
citrona sula 2 tējkarotes
kukurūzas ciete - 2 tējkarotes
melnie pipari - 1/4 tējkarotes
sviests/kausēts/ 1 karote
Samaisat katliņā jāņogu džemu, citronu sulu un portvīnu, liekat uz uguns un pievienojat sablenderētu aveni , tad pievienojat ar kukurūzas cieti kura atšķaidīta ar ēdamkaroti ūdens . Vārīt tik ilgi kamēr šķidrums paliek biezāks, pēc tam ar iegūto masu aplejat cepeškrāsnī ceptās ķīša filejiņas un pagaršojiet citas zivis jums paliks vienaldzīgas Vēl viena lieta- ķiši pat nav jāķer izlasiet tikai lielākos no tiem kuri atstāti pie āliņģiem
2.septembris 2011, 08:27 | links