MRK

Makšķernieku radošā kluba aktualitātes
Imation- vai nu te esi idiots vai slims, Interešu konflikts tev rodās biksēs kad gals alu meklē! Riktīgi ierēcu par to ka esi īsts vecis. Varbūt kad cepumu negrauz tad kāda puslode Tev strādā. Un sastādīt Tu vari bietes sev vagā, administratīvā pārkāpuma protokolu noformē! Ja Tu vel nezini tad paskaties kas es esu salaspils novadā, un naudu kautkādus 60% neskaita VAA kontā. bet gan otrādāk 40% valsts kasē. To ka esu Juris Valainis kurš ir VAA dibinātājs to zina vairāk par pusi šā saita lietotāji.
riktīgi pasmējos, ja cilvēks kautko nejēdz no šī pasākuma tad nejēdz pa riktīgo. Starpcitu sodanaudas neliek visiem vienādas un sods nedalās uz galviņām!
31.janvāris 2012, 19:14 | links
 
Nazi - viss ir vienkārši neprasi no citiem 10 iemeslus kādēļ nevajag licencēto makšķerēšanu, ja pats pat nevari nosaukt 3 iemeslus, kādēļ vajag LM lejpus Rīgas HESa. Patiesībā ir tikai viens iegansts LM organizēšanai un tas ir, lai zivis varētu ķert 700 m robežā zem HESa un pie tam arī nārsta laikā, bet iemesls ir 60% naudas pārskaitīšana "Vides Aizsardzības Asociācijai", kur ir tāds valdes loceklis Juris Valainis. Vai tik tiešām to dažu tūkstošu Ls dēļ no LM vispār tur vērts, ko darīt jo tur pat algām par darbu nesanāk. Starp citu palasi likumu "Par intrešu konfliktu", jo tu nevari sastādīt protokolu VAA apsaimniekotajā teritorijā, jo tad KNAB tevi pašu var pa APK uzvilkt.....
Ja jau esi sabiedriskais inspektors, tad sastādot APK protokolus arī sodu uzliec? Vai pēc likuma nebūtu jānosūta protokols VVD izskatīšanai? Tad jau sanāk, ka Zivtiņš ar saviem foto radariem ir mazs bērns jo tev ir 117 Ls uz protokolu + vēl atlīdzība par beigto zivi valstij :))
Esmu bijis lejpus HESa, bet īsti vīrieši parādus neatdod un licences nepērk......
31.janvāris 2012, 18:56 | links
 
imations- par to pamatojumu likumību ir Ministru kabineta noteikumi Nr.574 otrās sadaļas - 6.1 un 6.3 punkti. Licencētās makšķerēšanas ieviešanas pamatojums.
Personīgi man Salaspils novadā 29 AP par visiem kopā 3410 Ls, un vēl no pārkāpējiem zaudējumu atlīdzības. Tev neliekās ka manā kompitencē nav naudas sodu piedzīšana!
imations- saki lūdzu cik reizes esi bijis lejpus Rīgas HESa LM teritorijā makšķerēt?
31.janvāris 2012, 11:18 | links
 
Nē viņi prasa vēl pa ierēdnim klāt pie katra projekta
31.janvāris 2012, 11:07 | links
 
EU beidzot piegriezies Latvijas ,,apsaimniekošanas,,modelis.
http://www.tvnet.lv/online_tv/19701
31.janvāris 2012, 10:29 | links
 
Tiem kuriem patīk ka viņus visu laiku apjāj laikam tad par platpieriem jāsauc :)))
31.janvāris 2012, 00:26 | links
 
Labi , nerakstīšu , bet jā Tu nebūtu pabrīdinājis , es uzrakstītu gan .
31.janvāris 2012, 00:17 | links
 
Roli,aizmirsi pateikt,daļai cilvēku.Tie kas pie siles ir vistuvāk,un kuru projekti automātiski tiek pieņemti.Ir vēl protams daļa,kas vienkārši negrib neko mainīt,jo nav pat palasījuši,ka šī lieta smird.Sen un labi.
P.S.to,ka es esmu demagogs un šaurā pierīte variet nerakstīt,es zinu.
31.janvāris 2012, 00:13 | links
 
Brusi- cilvēkiem šī sistēma patīk un kuram nepatīk ir marginālis ar maziņu ienākumu :)
30.janvāris 2012, 23:57 | links
 
P.S. Šī informācija tika iegūta apmēram pusstundas laikā.Varu tikai iedomāties,kāda šmuce līstu ārā,ja paraktu vairāk,un būtu pieejami ierobežotas pieejamības dokumenti.
30.janvāris 2012, 23:32 | links
 
Te laikam dažs labs saprot tikai ciparu valodu.Nav naudas,muļķības,nauda vienkārši līdz ūdeņiem nenonāk.Tā tiek izpļekāta par visādu sia dižprojektiem.Eiropas naudas sadalījums manā uztverē-puse valsts zivju resursu kontrolei,otra puse-zivju audzētavām.Bet tie,kas skaisti raksta LM nolikumos,,tiek ieviesta lai pavairotu zivis,,uz priekšu ,pērciet un pavairojiet.Valsts par velti zivis laiž tikai publiskos ūdeņos.
http://www.lad.gov.lv/lv/par-mums/aktualitates-un-pazinojumi/jan/pazinojums-par-projektu-iesniegumu-pienemsanu-es-ezf-un-rp-pasakumam-zveja-ieksejos-udenos-no-27-02-2012-lidz-15-12-2012/
http://www.likumi.lv/doc.php?id=182376
http://ltvzinas.lv/?n=video&id=4216
http://www.lad.gov.lv/lv/valsts-atbalsts/zivju-fonds/
http://zinas.nra.lv/latvija/45914-zivsaimnieku-naudu-pieprasa-terpiem-vederdejotajam.htm
30.janvāris 2012, 23:19 | links
 
Tas izklausās tā pat, kā ar ceļu policijas pamatojumiem par foto radariem. Ko nozīmē vieglāk apsekot? Vai tam ir kāds cits pamatojums? Kas man, kā makšķerniekam, no tā visa? Vai runa ir par šauru personu loka izdevīgumu?
30.janvāris 2012, 23:00 | links
 
Nazi - tas jauki, ka no vairākiem desmitiem (X*10) protokolu ir atmesti tikai (X*10)-2, bet cik personas ir samaksājušas sodu un par cik Ls ir kāds pacēlis LR budžetu. Vienkārši zinot stāstu par 2012.01.01. un vadoties no manas pieredzes - tika dimdinātas daudz tukšu mucu.....
Ja jau esam rakstījuši kādēļ vajag ieviest LM lejpus Rīgas HESa, varbūt varēts pārkopēt tekstu šeit, bet vadoties tikai no likumdošanas: Ministru kabineta noteikumi Nr.574 otrās sadaļas - Licencētās makšķerēšanas ieviešanas pamatojums, bet tā pamatoti ...... trīs iemesli, TIKAI 3 GAB.
30.janvāris 2012, 22:57 | links
 
imations- No vairākiem desmitiem protokoliem divi ir atmesti.
Es jau pamatoju kāpēc mums ir vajadzīga šī LM vieta. un atskaites arī iesniedzis esu. Un par darbu pateicību arī saņēmu. Un par zināšanām likumdošanā kas saistīta ar ūdens bioloģisko resursu aizsardzību vari nešaubīties, varbūt kautko mazāk zinu par jūru, bet tas ir atrodams un apgūstams.
30.janvāris 2012, 22:43 | links
 
Nazi - viennozīmīgi atbalstu Tevi maliķu ķeršanas jautājumā (suņi bez sišanas savu vietu nezinās), bet neredzu jēgu no tā ja cilvēkam nav normāli sastādīts APK un tas realizēts soda veidā, jo tādā gadījumā - maliķu ķeršana ir tikai vienīga izklaide un mērīšanās ar čibrikiem.
Nav nevienam jāzvana vai par protokola noformēšanas pareizību jāpainteresējas JIŪP, jo tikai uzliktie un samaksātie sodi ir atskaites punkts, nevis bļaušana forumos un tukšas mucas skaņa.
Nu tad vari vari nosaukt trīs iemeslus, kādēļ vajag ieviest LM lejpus Rīgas HESa? Vai oblomčiks ar likumdošanas izpratni ?
30.janvāris 2012, 22:32 | links
 
Zaraza- LM lejpus Rīgas HESa vienā pusē ir tālāk par ~ 90 - 100 m bet otrā būs drusku vairāk!
Jūs redzat un zinat tikai to ka LM ir garāka teritorija. Uztaisīts lai abos krastos vienādi un teritorijas vieglāk kontrolēt! Un neviena LM neliedz Tev atpūsties LM teritorijā.
Bet par tiem liegumiem un teritorijām, kāpēc neviens neievēro noteikumu punktu kas liedz makšķerēt pie slūžām, kāpēc cilvēciņi kuri copēja liegtā vietā pie HESa bija ar protokoliem un reāliem sodiem vai tas bija labāk? Pašvaldības pašas ar saviem izdevumiem netiek galā kur nu vēl ieviesīs kontroles iespēju!
30.janvāris 2012, 22:26 | links
 
Breks- ieraksti Juris Valainis googles meklētāja un tad redzēsi mani visādos izskatos. Un tādus kā Tevi kas cenšās kautkur aizvainot neņemu smadzenēs. Un skaties ka pašam neiedurās! ;))
Zaraza- Ceru ka Jeeska dara solīto un viens punkts atkritīs, jo nebūs zivju ķeršana lieguma laikos.
imations- Sevi par varoni neuzskatu, bet gan laba skabarga pakaļā maliķiem , Un par protokola noformēšanas pareizību vari painteresēties JIŪP.
30.janvāris 2012, 22:15 | links
 
Tere, v.s.o.p.!
Interesants koments Tev šodien 16:12 sanācis! Tu trennējies vai paud savu pārliecību? Ja pieņemu, ka patiess ir otrais apgalvojums, tad atļaušos pakomentēt: arī mana laulātā draudzene parakstījās zem Tevis nicinātā aicinājuma. Tikai Tu alojies, ka viņa TO DARĪJA AKLI, neiedziļinoties lietas būtībā un tikai tādēļ, ka to liku darīt vai arī iepriekš biju izdarījis es.
Starp citu, v.s.o.p., kā sauc to parādību soc. zinātnēs, kad "noliek" cilvēces daļu, kura saucas "sievas, mātes, meitas, brāļi un tamlīdzīgi"?
30.janvāris 2012, 21:19 | links
 
varbūt kaut ko esmu palaidis neizlasītu, bet pārdomājot te teikto - Latvijā taču jau ir LM, kas tad tās karte tadas ir ja ne licence. Pašlaik tas ir vienkārši un valsts līmenī, un neskaitot dažus ierēdņus kas no tiem līdzekļiem sev var izrakstīt ārpuskārtas prēmiju, neviens speciāli iedzīvoties nevar. Man šķiet runa šeit ir par esošās LM sistēmas sarežģīšanu, vienas kases un vienas noteikumu grāmatiņas vietā ierīkojot ļoti komplicētu sistēmu, kuru 100% ievērot nevarētu pat pie labākaš gribas un tad tik varētu čakarēt. Nav runas par retiem izņēmumiem, tipa nomaksā 20 ls par speclicenzi , bet tad kad ej tai ezerā, tad katrs 3 metiens vismaz 5-niece. Bet tagad viss izskatās lai uz copmaņu rēķina mākslīgi radītu jaunas darbvietas ierēdņiem un dažiem draugiem un radiem
30.janvāris 2012, 21:00 | links
 
galvenie argumenti pret zemHESU LM, manuprāt ir sekojoši:

1. Ētiskie aspekti, kas saistīti ar atļauju ķert līdakas nārsta periodā, kad visu citur tas ir liegts. Argumenti, ka zivis tur tāpat nenārsto , pat ja tas atbilst patiesībai, nedod nekādas morālas tiesības nogalināt grūsnus radījumus.
2. ZemHESU LM zonas ir lielākas, nekā pirms tam HES'u aizliegtās zonas, līdz ar to ieviešot LM ir pasliktināta sabiedrības iespējas bez maksas piekļūt pie ūdeņiem salīdzinot ar periodu bez LM.
30.janvāris 2012, 20:53 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager