Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
agalds | 14.novembris 2014, 22:20 | 12 komentāri | 9217 skatījumi

Jaunumi Rojas upē.

http://www.roja.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=1561:makernieku-zinanai&catid=1:zinas

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[12] Komentāri | dilst | aug
 
agalds

Daļēji visam šitam jāpateicas arī NG-NG ar raidījumiem ".....kādā nelielā upītē Kurzemē"...... pēc kuriem sekoja tāds maksķernieku pieplūdums ( 52 veči uz 100 metriem gar abiem krastiem, pats saskaitīju)

14.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
rdx
rdx :

tieši tāpēc turat slepenībā visus ezerus un upes, kur kaut kas vēl mājo.

14.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
fish
fish :

kolosāli! :DD par "vienu jauku un sakārtotu vietu" vairāk :DD vai ne? :DD

14.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
erix7u@inbox.lv

Tas ir interesanti, ko un no kā, kāds taisās sargāt šajā upē... Copes dunduki, kā es, tāpat neko nenoķers, bet "biezie"- nav dzirdēts, ka no Rojas upes ved "maisus", kā no Peipusa. :) Šovasar pirmo reizi dzīvē biju Rojā pamērcējies:

Var būt kādam būs interesanti palasīt diletanta pierakstus: (Par "copi" Rojā )- neuztverat lūdzu nopietni, jo šis ir no personīgajiem pierakstiem. :)

3. Augusts.

Iepriekšējā vakarā satiekamies ar Ritvaru. Esam Rojā, pie Ritvara čoma Edgara. Pasākumā piedalās arī Jānis, ( saukts par Jonatanu ) , un vesela varza ar sievām un bērniem. Izēdam 3 litrus viskija pa trim ( Ritvars spiež uz alu). Tādēļ no rīta, ātrāk par plkst. 11-tiem startēt neizdodās. Pieceļoties , savas čības atrodu Jonatana kājās, apenes neatrodu vispār!!! Laikam pēc ilgiem laikiem esmu gājis pirtī un vēlāk peldējies Rojas upē. Pēc apavu veiksmīgas atrašanās, esmu gandrīz pārliecināts, ka apakšbikses arī ir jāmeklē kaut kur uz Jonatana ķermeņa, bet šis- neatzīstās! Tādēļ vēlāk, pēc copes, braucu mājās ne gluži ar pliku D, bet gan „ šortos uz pliku miesu ”.

Edgars ieved mūs ar Ritvaru mežā, kādus 5 km., pa šauru meža ceļu, kas iet gar to pašu upi. Lielo laivu čakarēt negribējās, jo Ritvars stāsta, ka Roja ir ar visādiem čakārņiem pārpilna. Tāpēc uzpumpējam manu veco krievu pūsli, kas nu jau gadus 6-7 ir stāvējis bez darba, un pa 60-70 grādu nogāzi tenterējam lejā, lai kuģotu pa šo Dzimtenes ūdens artēriju. Sākums komisks. Ūdens līmenis zems. Vairāk stumjam viens otru, nekā airējam. Pieņemu, ka jautrs ir skats, kad pustusnis Ritvars moca, pa strautu uz priekšu, mazu bļodu, kurā esmu ievietojies tusnis-es, ar saviem 120 kg.

Kad, beidzot, zem laivas parādās ūdens - airējam ilgi. Stundas trīs.

Pirmajā posmā airē Ritvars, es mētāju. Sakrituši koki, sēkļi mainās ar dziļumu, tādēļ vienam visu laiku jāstūrē, kamēr otrs mēģina kaut ko nomakšķerēt. Posmā, kad esmu „mētātājs”, izbagarēju divus nelielus asarīšus, kas tur pat arī tiek amnestēti. Cītīgi turpinu vicināt spiningu, jo Ritvars stāsta, ka iepriekšējā reizē, tādā veidā esot divas ņemamas līdakas izvilcis. Šoreiz nekā. Abi asari- atkal uz fraņču „Illex” Squadminnow 80 ( vēlāk neko tādu vairs nevienā veikalā atrast nevaru ), kuru vēlāk iekarinu kokā. Mēģinājām izķeksēt ar visādiem zariem, bet – nekā… Dejojām apkārt kokā iekārtajam voblerim, kā tādi mērkaķi, bet rezultāts - nulle!. Asari atlaisti, vobleris pasēts! Šāds ir mūsu moto šodien. Nospļaujamies, un minamies tālāk.

Nomainījāmies lomām, kad bijām drusku vairāk, nekā pusceļā. Ritvars mētā, es airēju. Nepalīdz!!! Vienīgais notikums – kaut kāds nezināms ūdens iemītnieks-susuriņš, kas ir jau tik sen, nabags, noslīcis, ka ir uzpeldējis ar vēderu gaisā. Un ap kaklu šim ir aptīta nezināmas šņores cilpa, kuras otrs gals ir piesiets kaut-kur zem ūdens. Nesaprotami. Vēl arī tika redzēti pāris murdi, bet tādi, kas jau jūk ārā, ir seni un bezjēdzīgi.

Laiks karsts. Droši vien tādēļ arī zivis Nav. Bet, neskatoties uz nepacietīgo galamērķa gaidīšanu, braucienam nav ne vainas. Neskatoties pat uz pazudušajām apenēm…:)

15.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
agalds

to erix7u@inbox.lv

Ritvars, Jonatans, 3 litri viskija un pasākums izdevies....DD

15.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Vai tik nenoklusēji to galveno iemeslu,kāpēc tad Edgars Tevi bez tām apenēm uz to mežu veda...:DD

15.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
erix7u@inbox.lv

Nē nē!!!! Pasarg Dievs kungi! :)!! Ar orijentāciju viss ir kārtībā!!! Gan Edgars gan es, puspliki un bez apenēm, mežā mēdzam braukt tikai un vienīgi, ar zivīm saistītos jautājumos! :)

16.11.14 Atbildēt | Ziņot 0
Arvids8

Uz Roju braucu 1-2 reizes gadā,gan jau varēšu nomaksāt tos 5eiro,bet jūtos aizvainots par to,ka nav licenzes par samazinātu cenu večiem virs 65...Tas punkts par bezmaksas licenzi neiztur kritiku,jo neviens negribēs čakarēties ar iesniegumiem,kā arī ne-Rojas iedzīvotājam to diez vai dos...Citās LM vietās ir lētākas licenzes senioriem,piem.3eiro būtu pieņemami....

25.02.15 Atbildēt | Ziņot 0
luksofor

Asari Rojas upe jau nem?

23.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
agalds

luksofor -

upē asaru nav. Līmen upē tik zem nav redzējs vismaz kād 5gad. Uzmol pa laikam parādās kād asar, bet ilg nestāv-dienu, citreiz dažs stundas.

23.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
luksofor

agalds

Ja tu tur biezi esi? tad atraksti kad asaris bus klat.

26.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
gulbiti

sveiki kas labs notiek upe ar copi

23.04.19 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager