Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
L.S.M / L.R.T | 7.februāris 2017, 10:47 | Komentēt | 2270 skatījumi

Aglonas novada zemledus makšķerēšanas čempionāts

Aglonas novadā atklātais zemledus makšķerēšanas čempionāts ir kļuvis par nozīmīgu Latvijas makšķernieku kopā pulcēšanās pasākumu sešus gadus pēc kārtas. Šogad sacensībās ar lielākajiem lomiem uzvarēja Madonas novada iedzīvotāji.

Pie pašas Aglonas bazilikas uz Egles ezera jau agri no rīta pulcējas rekordliels zemledus makšķernieku skaits no visas Latvijas. Aglonas novada atklātajā čempionātā zemledus makšķerēšanā pērnajā gadā sacentās 60 dalībnieki, bet šogad makšķernieku skaits sasniedza aptuveni 130.

Aglonas novada sporta organizators Anatolijs Pupics zemledus makšķerēšanas čempionātu Aglonas novadā rīko jau sesto gadu.

“Vistālākie apmeklētāji ir no Rīgas, Kokneses, Madonas, tad ir Daugavpils, Rēzeknē, Krāslava, Dagda, nu, un arī vietējie. Ķeram zivis četras stundas, līdakas ieskaitē neiet, asari, raudiņas un vēl kaut kas. Šodien mēs nolēmām šo ezeriņu patīrīt no mazajām zivtiņām,” saka Anatolijs Pupics.

Dalībniekus čempionātā vērtē dažādās kategorijās. Balvas saņem arī sacensību jaunākais un vecākais dalībnieks. Vecākajam sacensību dalībniekam Varim ir 83 gadi, savukārt jaunākais dalībnieks – astoņgadīgais Kirils atzīst, ka makšķerēt mudina jau līdz šim sasniegtie panākumi.

“Sasniegumi ir labi, es vispār šo nenodarbojos, vienkārši eju makšķerēt, intereses pēc,” saka Kirils.

Makšķernieku rindās sastapti arī īsti profesionāļi. Lai gan Māris Āriņš pamatā startē Latvijas un pasaules zemledus makšķerēšanas čempionātos, arī sacensības Aglonā netiek izlaistas jau vairākus gadus.

“Šeit ķeram mēs uz mormišku, kur jāizvēlas vieta tur, kur ķeras kā sacensībās, skaties, kur kas velk, urbies klāt,” saka Komandas “Latgale” pārstāvis Latvijas zemledus makšķerēšanas čempionātā Māris Āriņš.

“Tas ir mans hobijs, vispār makšķerēšana gan vasarā, gan ziemā. Atpūta tā ir, izvēdini galvu pēc visām problēmām darbā, pie dabas, svaigu gaisu elpo, tas tā forši ir,” viņš atzīst.

Uzvaru sacensībās sieviešu konkurencē šoreiz izcīnīja Ilze Barūkle no Ļaudonas pagasta ar 1,755 kilogramus smagu lomu. Ilze par pirmo vietu tieši Aglonas sacensībās cīnījusies jau četrus gadus.

“Šeit nav ne par ko jādomā, var atpūsties, baudīt dabu, svaigā gaisā, tas ir ļoti labi. Nu tā veiksme, zivtiņa varēja būt jebkur - trīs vietas šodien pārbaudīju, tikai ceturtajā atradu,” atklāj uzvarētāja.

Vīriešu un komandu konkurencē pirmās vietas arī ieguvuši sacensību dalībnieki no Madonas, kuriem sacensības Aglonā nu jau ir ikgadēja tradīcija.

“Jau no 1991. gada arī braukāju uz sacensībām, tas ir principā ir dzīvesveids, makšķerēšana; ja manis nav darbā, tad es esmu kaut kur pie ūdeņiem,” atzīst sacensību uzvarētājs no Kalsnavas Ingars Ūdris.

“Šīs dienas loms, ja godīgi, baigi cimperlīgs, paši redzējāt, mazie asarīši, bet tas ir sports un te ir tas ātrums,” viņš piebilst.

Lielākais notikums zemledus makšķerēšanā gaidāms jau pavisam drīz – 25. un 26. februārī, kad Latvijā uz Mazā Baltezera notiks pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā.

LSM / LRT

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager