Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
L.M.S.F | 1.jūnijs 2017, 11:42 | Komentēt | 2597 skatījumi

LV atklātā čempionāta karpu makšķerēšanā I.posma rezultāti

Šā gada LV atklātā čempionāta karpu makšķerēšanas 1. posms tika noorganizēts Lietuvā – Kentai ( Kintai, LT ) vienā no lielākajām zivsaimniecībām Baltijā - UAB “Kintai”. Sacensības notika ūdenskrātuvē, kas bija speciāli pielāgota sacensību vajadzībām. Krātuves izmērs bija 540 m garumā un 165 m platumā ar samērā augstiem krastiem, kas sagādāja rindu neērtību zivju izvadīšanas un svēršanas laikā. Pēc īpašnieku teiktā – zivju ir pietiekoši – apmēram 12 tonnas. Dziļums nebija sevišķi liels. Viņš bija pārsvarā no metra līdz pusotram. Lielākais daudzums karpu bija ap 6 kg svarā. Tiesneši un dažas komandas sacensību vietā ieradās jau trešdienas vakarā, jo bija jāsagatavo sektori un jāatpūšas no samērā tālā ceļa. Sektori tika iemērīti ar 40 m starpzonu ūdenskrātuves vienā garajā malā. Attālums no Rīgas līdz Kentai ir apmēram 350 km. Pārnakšņot un paēst varēja UAB “Kintai” piederošā atpūtas kompleksā “Melinasys karpis”.

26.05.2017 no rīta bija ieradušies jau visu astoņu komandu sacensību dalībnieki, notika organizatoru uzruna un sektoru izloze. Pēc izlozes līdz sacensību sākumam tika dezinficēti zivju uztveramie tīkli un uzglabājamie maisi. Dezinficētie piederumi tika marķēti. Tā bija obligāta ūdenskrātuves īpašnieku prasība. Pie izlozes komandas vienojās par to, ka zivju iebarošana ar katapultām un “Spomb” sāksies līdz ar sacensību starta signālu. Pārējās dienās iebarošana būs no 08:00 līdz 20:00…

Un sacensības sākās….

Atkāpei: pirms mūsu sacensībām bija notikušas šogad divas Lietuvas karpinieku sacensības, kurās piedalījās 11 un 13 komandas. Katrās sacensībās tika noķertas, nosvērtas, reģistrētas protokolos un atlaistas mazliet virs divām tonnām karpu.

Sacensības sākās ar nepatstāvīgu jūras vēju un samērā zemu gaisa temperatūru un pirmās dienas vakara svēršana notika bez liekiem pārsteigumiem, ja neskaita to, ka bija noķertas ap pustonnu karpu. Un sacensību otrajā dienā sākās īsts karpu maratons….

Sākot ar 26.05.2017 rīta svēršanu un nepārtrauktajiem zvaniem, par pilnajiem zivju uzglabājamiem maisiem – šī svēršana ieilga līdz 03:00 naktī. Pēc 27.05.207 rīta svēršanas – tiesneši jau bija nosvēruši 2,6 tonnas zivju! Nepagāja stunda, kad jau zvana, ka ir pilni uzglabājamie maisi un tiesnešiem bija atkal jādodas svērt. Zivis ķērās kā izsalkušas, jo pirms sacensībām viņas netika papildus piebarotas un… sacensības ūdenskrātuvē notiek tikai otro gadu. Zivis “nav riktīgi dabūjušas pa muti” ( karpinieku izteiciens ). Tikai 28.05.2017 pa dienu zivju daudzums sāka samazināties un komandas sāka atslābt. Dažas komandas pārstāja zivis pievilināt ar papildus piebarošanu, kas noveda pie tā, ka zivis devās uz bagātāk klātajiem galdiem blakussektoros. Izņemot “MB Carp Collection 2” ( kas bija stipri priekšā visām komandām jau no pirmās dienas ) par vietu četriniekā gandrīz kilograms kilogramā sacentās vēl piecas komandas un atteikšanās no papildus zivju piebarošanas ( piesaistes ) makšķerēšanas sektorā kā rezultātu deva to, ka komanda, kas stabili turējās trešajā vietā noslīdēja zem vēlamās ceturtās vietas.

Pēdējā naktī un dienā ļoti lielu izrāvienu veica komanda “Imperial Baits Latvija” , kas nepilnā diennaktī saķēra papildus 210 kg zivju un no stabilas sestās vietas pacēlās uz ceturto vietu. Savukārt komanda “Capital Carp” savilka ap 300 kg un ieņēma trešo vietu, kā arī pēdējā dienā un noķerot lielāko zivi ( Big Fish ) ar svaru 15,72 kilogrami tā atņēma komandai “Carpio” cerību uz lielākās zivs balvu. Otrās vietas ieguvēji – komanda “Baron Bait-CFL” pateicoties pēdējās dienas savilktajām zivīm atrāvās no iedzinējiem par nieka 75 kilogramiem.

Ar sacensību pirmo dienu līderos nostiprinājās komanda “MB Carp Collection 2”, kas visu sacensību laiku tā arī noturējās līderos. Komanda spēja saķert nedaudz pāri vienai tonnai. Kā teica komandas kapteinis Vitālijs Nečepurento pēc uzvaras: “Izlozējām sektoru Nr.1, noķērām vienu tonnu karpu un ieņēmām 1. vietu!”.

Sacensību laikā tika noķerti daži sami un pāris brekšu, “aizcemmerēts” un izvilkts noslīcis radiovadāms kuģītis, vairāki mudžekļi ar sapītām auklām, salauzti pāris makšķerkātu un pazaudēti pāris spaiņu svina gremdes.

Tiesneši kopsummā trijās sacensību diennaktīs dabūja nosvērt un ieprotokolēt pāri par 4,6 tonnām zivju ( 706 zivis )! Pasnaust sanāca kopumā ap 6 stundām, noieti ap 20 kilometri un jānoraksta bija zivju sveramā soma, kas sacensību beigās jau juka ārā.

Kopumā sacensības bija smagas un prasīja visu dalībnieku izturību un nervus. Kā izteicās LMSF pārstāvis Miervaldis Bērziņš, tad šī bija īsta komandas saliedētības, ekipējuma un zināšanu pārbaude, jo startējot Pasaules čempionātos nākas vilkt zivis nepārtraukti un daudz arī mazu zivju, lai tiktu pie rezultāta. Vēlētos piezīmēt, ka pirmās un otrās vietas ieguvēji ir pieredzi Pasaules čempionātos.

Pirmās dienas rezultāti tika ievietoti LT feisbūkā un diennakts laikā to skatījumu skaits pārsniedza 5000! Kompleksa īpašnieki nebija gaidījuši tik labus rezultātus un viņiem šī ir laba reklāma. Lietuvas karpinieku interese par mūsu rezultātiem ir augsta.

Otrais posms arī notiks tajā pašā ūdenskrātuvē. Arī otrā posma četras stiprākās komandas kvalificēsies finālam.

Rezultātu kopsavilkums - 28.05.2017 12:00 ( noslēguma protokols )

  • MB Carp Collection 2 – 1. sektors, 1031.87 kg, 160 zivis;
  • Barons Baits-CFL – 8. sektors, 726.55 kg., 121 zivis;
  • Capital Carp – 4. sektors, 647.94 kg, 94 zivis;
  1. Imperial Baits Latvija – 2. sektors, 590.35 kg, 91 zivis;
  2. VRV – 3. sektors, 572.37 kg, 81 zivis;
  3. Citāda Karpa – 5. sektors, 568,52 kg, 86 zivis;
  4. Carpio – 6. sektors, 341.49 kg, 53 zivis;
  5. Midland Carp – 7. sektors, 146.42 kg, 20 zivis.

Kopā noķerts: 4625.51 kg, 706 zivis, vidējais svars – 6.52 kg.

Big Fish – 15.72 kg, noķēra komanda Capital Carp

Finālam no pirmā posma ir kvalificējušās komandas:

  • MB Carp Collection 2;
  • Barons Baits-CFL;
  • Capital Carp;
  • Imperial Baits Latvija.

Sacensību galvenais tiesnesis – Agris Rāgs

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager