Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 30.jūnijs 2014, 10:01 | Komentēt | 1046 skatījumi

Gumiju valstība

Ir dažādi veidi, kā aprīkot šos mānekļus. Var vai nu ņemt parastās džiggalvas ar āķiem, vai izmantot šarnīra savienojumu.

Šarnīram var likt ofsetāķus vai treilerāķus (pēdējie nu jau ir iedzīvojušies arī pie mums). Tie ir parasti āķi izmērā no 2 līdz 10, kam acs ir krietni lielāka, kā rezultātā viņus var ievērt svina ausainēs. Āķi ir ar plānu stiepli, bet tai pašā laikā pietiekami izturīgi un asi. Populārākā ir Owner S-59 sērija un Varivas Trailer Hook.

Kas attiecas uz šiem āķiem, viņi daudz mazāk plēš ēdamo silikonu. Šie mānekļi ir ļoti mīksti, līdz ar ko asaris tos ātri sabojā. Ja ir aktīva cope, tad dažu ražotāju veidojumiem aiziet paciņa pa dienu. Turklāt vājas copes reizē šie āķi rezultatīvi ir daudz biežāk nekā ofsetnieki. Toties zāļainākās zonās un vietās ar dažādiem zemūdens čakārņiem ofsetāķis ir neaizvietojams.

Šobrīd veikalos ir pieejami praktiski visi mazie šo āķu izmēri, līdz ar to ofsetnieku var ievietot pat 2 collu māneklī (apmēram 5 cm). Tā mazās gumijas kļūst izmantojamas daudz sarežģītākos apstākļos, bet ar šiem āķiem arī ir daudz problēmu.

Pirmkārt, jau tas, ka māneklis mēdz plīst vietā, kur āķim ir metāla pakāpiens. No šīs problēmas īsti izvairīties nevar. Kad māneklis jau ir ieplīsis, var noplēst kādu gabalu nost un ievērt ofsetāķi pa jaunam, padarot mānekli īsāku, bet vienalga lietojamu.

Otra problēma ir ar to, ka māneklis mēdz noslīdēt no ofsetāķa. Tas mēdz būt tāpēc, ka....

Novēlot - Saudzējiet dabu, un ne asakas Mārtiņš Babris jūlija Copes Lietās (no 14 lpp.)

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager