Wenden brothers ar 15.4 kg Baļotes ezera karpu
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 26.aprīlis 2024, 11:53 | 1 komentārs | 2440 skatījumi

NGT kauss 2024 noslēdzies (Teksta tiešraide)

Svētdiena 14.00. Ar greznu kopbildi Baļotes ezera krastā noslēdzies 2024.gada NGT Kauss. Šodien uz pjedestāla augstākā pakāpiena komanda, kas pašā startā izvirzījās vadībā un noturēja tempu visas trīs diennaktis - BoileLab 3. Viņiem 49 zivis 167 kilogramu kopsvarā. Otrie šodien SCARP&KATCHER ar 80 kilogramiem karpu, trešie komanda Varakļānu Carp Team ar 70kg. Balvās dāsnas dāvanu kartes no NGT Latvia, Delphin lielā karpu telts Panorama, somas, pannas, karpu maisi, lielās boilu pakas no Sticky Baits, medaļas katram un, protams, kauss.

Sieviešu komandu mikromaču uzvarēja pieredzējušās Boilas LV 1 komadas dāmas, bet no jauniešiem vislabāk klājās komandai Amigo NGT U22.

ZanderBaits ar 14.17 kg karpu

Balva par lielako zivi šoreiz komandai Wenden brothers ar 15.4 kg karpu. Jāatzīmē, ka puisiuem sanāca panervozēt, uzzinot, ka arī Zander Baits komandas lomā pēdējā dienā iekrīt kas patiešām pieklājīgs. Tomēr līdz Big Fish balvai ZanderBaits mazliet pietrūka, viņu karpa pavilka "tikai" uz 14.17 kilogramu svaru.

Svētdiena 11.00. Labrīt NGT Kausa dalībniekiem, organizatoriem un līdzjutējiem! Šodien Baļotes ezerā un visā Latvijā ir iestājusies vasara, strauji viss zaļo un plaukst, čivina putni un sektoros pamazām tiek jauktas nost nometnes. Gribēdams labāku laikapstākļu scenāriju šīm episkajām trim dienām neizdomāsi!

Arī karpām šāda lietu kārtība ir patikusi, siltais laiks un karpinieku piedāvātie kārumi ir atvēruši to apetīti un lomi pa pēdējo nakti un šo rītu ir krietni papildināti. Galīgos rezultātus uzzināsim vien apbalvošanas ceremonijā, kas sāksies drīz pēc sacensību finiša.

Svētdiena 01.00. Komandai Wenden brothers iespaidīgs loms šonakt - ļoti skaista un veselīga 15.4 kg karpa. Tas ir visu laiku NGT Kausu rekords.

Wenden brothers ar 15.4 kg Baļotes ezera karpu

Sestdiena 22.20. Ričardam Milašam no Amigo NGT U22-1 skaista zivs gultiņā. Jāsaka, četru jauniešu komandu starpā vērojama sava savstarpējā cīņa. Kamēr Amigo NGT U22-1 un Dukši Sazāni U22-2 iet samērā līdzīgi, 2far4you U22-4 tikai tikko no nulles nokāpuši, bet Rūķīšu Tējas U22-3 joprojām dala noslēdzošo pozīciju kopējā tabulā. Sīvs treniņš pirms PČ jaunajiem puišiem sanāk.

Sestdiena 22.00 Klāt vakars, mainīgais vējš pamazām pierimst. Kā tas Baļotē pavasaros jau ierasts, reti kurās ezera zonās copes nāk ilgu laiku no vietas. Šobrīd kāreiz 70-tie sektori ir apstājušies, kamēr bāzes krastā aktivitāte tikai tā pa īstam sākas. Tikmēr ir kārtībā tabula un uz vakaru ir iezīmējušies skaidrāki līderi. Vadībā BoilieLab 3 no 11. sektora. Viņiem šodien nosvērtas 19 zivis un summā jau 120 kg. Uz pusi mazāk ir otrajā vietā esošajiem SCARP&KAČER, viņiem seko Varakļānu Carp Team. Tikmēr 8 komandas joprojām sēž uz nulles.

Sestdiena 21.00. Šodienas patīkamie laikapstākļi Baļotes ezerā nesuši arī vairākus skaistus karpu eksemplārus. Svēršana turpinās, gaidām vakara rezultātus.

Sestdiena 10.00 Kā ziņo NGT Latvia šefs un sacensību organizators Aigars Zumbergs, mierīgā nakts vairākām komandām ir atnesusi rezultātus. Daudziem ir izdevies nokāpt no nulles un pat dūšīgi pakāpties tabulā. Tajā redzami rezultāti pēc 48 stundu cīņas A, B un D zonās, izņemot C zonu, kas vēl nav nosvērta.

Sestdiena 10.00. Nakts Baļotes ezerā pavadīta pilnīgā bezvējā. Ezera spogulis karpiniekiem bez grūtībām ļāva vērot karpu iznācienus iebarotajos punktos visas nakts garumā.

Piektdiena 22.00. Pulkstenis rāda desmit un visā Latvijā ir piektdienas vakars. Kam hokejs, kam ballīte. Tikai 48 karpu blices, satupušas ap Baļotes ezeru turpina cīņu par NGT kausu. Cīņa ir ilga, sacensības ilgst trīs diennaktis.

Šodien diena pamazām iesila. Taču ūdens tik ātri iesilt nespēj, tādēļ arī ezerā mītošo karpu aktivitāte joprojām niecīga. Vakara svēršanas rezultāts ir vien padsmit zivis uz visām 48 komandām. Tās sadalījušās divās grupās – barotājos un nebarotājos. Otrie domā, ka tik aukstā ūdenī karpai ir ļoti grūti sagremot apēsto, tādēļ ātri piesitusi vēderu, tā neķersies vēl ilgu laiku. Tādēļ labāk ir nebarot un cerēt, ka kāda nejauša garāmgājēja ieinteresēsies par kādu nejauši sastaptu boilu. Pirmie, savukārt, nevēlas paļauties uz nejaušību un cer, ka ezerā karpu ir tik daudz, ka dažas barības saujas tās pārbarot nespēs, bet garšīgs aromātisks barības signāls varētu tās pievilināt saliktajām lamatām un varbūt pat kaut nedaudz pastimulēt pēc ziemas vēl nepamodušos apetīti.

Sacensību starprezultāti šeit, bet priekšā nakts, kas vienam otram solās būt nedaudz interesantāka nekā pagājusī diena.

Piektdiena 10.00. To, ka karpu makšķerēšana nav laiska pasēdēšana saulītē, ar laiku saprot katrs. Taču to, ka labu rezultātu dēļ šāda formāta sacensībās ir nepieciešams apgūt arī bezceļu braukšanas prasmes un aprīkoties ar attiecīgu inventāru un tehniku - tas atnāk ar gadiem.

NGT kauss jau tradicionāli ir tas formāts, ar ko Latvijā tiek atklāta karpu makšķerēšanas sporta sezona. Un jau tradicionāli šī kausa izcīņa risinās Baļotes ezerā. Ezers šogad ir piedzīvojis vēl virkni uzlabojumu, te notikušas vairākas sektoru labiekārtošanas talkas, tai skaitā ar pašmāju čaklāko karpinieku piedalīšanos (redzēs, kā tas atstās iespaidu uz šo pašu puišu un sievu karmu). Tāpat pastāvīgi papildinās ezera zivju resurss. Pavisam nesen Baļotes ezera iemītnieču ģimeni papildināja iespaidīgs 20kg smags eksemplārs, ko pirms tam kāds zvejnieks bija noķēris murdā. Arī daudzu gadu laikā laistās zivis pamazām aug lielākas, kā rezultātā ezers pamazām virzās arī trofejām bagātas ūdenstilpes virzienā.

Baļotes ezera jaunā iemītniece Maiga 20.750 kg svarā.

NGT kausa starts tika dots vakar. Spēcīgais lietus, vējš un aukstums Baļotes ezerā nostrādāja kā pirmais pārbaudījums komandu fiziskajai, mentālajai un tehniskajai sagatavotībai. Jau tikšana līdz sektoriem bija pirmais izaicinājums, divas trešdaļas komandu pie ezera piebraukt nevarēja un mantas nācās nest vairākus simtus metru. Vairākas iestigušās mašīnas joprojām gaida, kad tiks izvilktas jau pēc sacensību finiša svētdien.

Šogad NGT kausā piedalās rekordliels dalībnieku skaits – 48 komandas! Starp tām arī 4 jauniešu un 3 sieviešu blices, kam šis ir svarīgs etaps, gatavojoties startam Pasaules čempionātam, kas tepat Baļotē notiks jau šī gada jūlijā.

NGT kausa uzvarētājiem šogad daudz vērtīgu balvu.

Ezers ir sadalīts 4 zonās (A, B, C un D). Arī tiesnešiem izrādījās sarežģīti laicīgi apsekot visus sektorus un veikt svēršanas procedūras noteiktajā termiņā. C zonu, piemēram, sāka svērt tikai šodien.

Provizoriski šobrīd vadībā ar 12 noķertām karpām un 45kg tabulā komanda Boilie Lab 3, otrie SCARP&KAČER, trešie AD Carp Fishing Team.

Šobrīd Baļotes ezerā jau spīd saule, viss žūst, apstākļi uzlabojas. Pamazām iesilst arī ūdens, kas šajā gadalaikā ir īpaši būtiski – karpas jūt pat grāda desmitdaļas atšķirību ūdens temperatūrā un cenšas atrasties tur, kur ūdens siltāks. Kā šie siltie ūdeņi pa ezeru virzīsies un kas šo procesu vislabāk spēs izmantot savā labā, tam sekosim līdzi. Sacensību finišs svētdien 12.00

Pilna sacensību tabula šeit:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EaGjN-Hln6XY_SO2MED75QuWKi8YovTY/edit?pli=1#gid=1382560139

Vēlies arī tu piedalīties makšķerēšanas sacensībās? Apskati plānoto pasākumu sarakstu šeit: https://www.copeslietas.lv/site/sacensibas/kalendars.htm?year=2024

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
FishMV

Interesanti, kam zudis pacietība? Vietējiem kas dzīvo ap šo ezeru vai arī pšam ezeram, kur pūst 100tiem kg boiu.

Vakar Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager