Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Limbažu Novads | 19.oktobris 2017, 15:44 | Komentēt | 1531 skatījums

Noslēdzies Sudraba ALDA kausa čempionāts spiningošanā

Nedēļas nogalē Augstrozes Lielezerā norisinājās Sudraba ceļojošā ALDA kausa izcīņas spiningošanā noslēdzošais – 5. – posms. Par uzvaru tajā sacentās 16 komandu; vairākām šis bija izšķirošais brīdis cīņā par ceļojošo kausu. Sacensību dalībnieki todien no ezera izvilka kopumā 37,705 kg zivju – asarus, līdakas, zandartus. Arī par ūdens trūkumu nevarēja sūdzēties, jo ezerā ūdens līmenis lietavu dēļ paaugstinājies gandrīz par pusmetru. Sacensību dienā gan bija patīkami laikapstākļi.

Pusdienlaikā kopā ar sacensību rīkotāju, Limbažu novada pašvaldības aģentūras ALDA direktoru Jāni Remesu apbraukājām ezerā copējošās komandas, apklaušinot, kā tām veicas. Daži atrunājās, ka ar lomu pavisam švaki, bet citi bija gluži priecīgi. Aivaram Balodim no Liektajiem āķiem uzsmaidīja veiksme 5,8 kg smagas līdakas izskatā. Tā todien bija lielākā izvilktā. Galvenokārt ķērās tiem, kuri bija atraduši vietu ezera rietumu galā, uz ko pūta vējš.

J. Remess sprieda – tas varbūt tādēļ, ka vējš ar viļņiem aizpūš uz ezera galu mazās zivtiņas un plēsēji, protams, savai barībai seko.

FOTO: LIMBAŽI.LV / A.L.D.A

ALDA kausa izcīņas Augstrozes Lielezera posmā uzvarēja komanda Kaula ģīmji (Māris Kārkliņš un Kristīne Āboltiņa), kuri lomā ieguva 8,165 kg. Ievērojams guvums, turklāt tajā bija vien asari! Šī posma uzvarētājkomanda ALDA kausā piedalījās tikai pēdējos trīs etapos. Dzīvesbiedri Kristīne un Māris kādu laiku dzīvo Saulkrastos un vēlējās iepazīt tuvumā esošos ezerus, jo makšķerēšana ir abu aizraušanās. No sacensībās izmēģinātajiem ezeriem pašai Kristīnei tuvāks ir Augstrozes Lielezers – tur viņa noķēra pirmo asari un tā iesāka komandas veiksmi. – Māris ir asaru cilvēks. Jau no rīta, braucot ezerā, viņš sacīja, ka loms būs. Viņam ir talants asarus dabūt jebkurā vietā. Bet mūs nevada tikai sacensību gars. Makšķerēšana ir atpūta, būšana dabā. Nav jābrauc zelta rudeni baudīt uz Siguldu. Te ir ļoti skaisti to vērot, – teica K. Āboltiņa. 2. vietu, pateicoties brangajai līdakai, ieguva Liektie āķi ar 7,6 kg. Savukārt trešie – komanda Laimīgie (Kaspars Ozoliņš) ar 7,21 kg. Jāņa Lietiņa dāvināto kartupeļu maisu par pēdējo ieskaites zivi saņēma Bērzi (Zigmārs un Rinalds Bērziņi). Veicināšanas balvu par sacensībās kontrolmēram atbilstošāko izvilkto asari (12 cm+) saņēma Edijs Jundzis, par līdaku – Mārtiņš Riba, bet par zandartu – Jānis Bitenieks.

Iepriekšējo posmu kopvērtējumā labākie rezultāti bija komandām JG (Jānis Bitenieks un Guntis Grinbergs), Lauztie airi (Imants Grabovskis un Vladimirs Komarovs), Derīgie izrakteņi (Pēteris Rūķis un Gundars Vizla), tāpat Liektie āķi un Laimīgie. Tās arī sacentās par ceļojošo kausu. Sīvā konkurencē uzvarētāju kausu šogad saņēma JG. To viņiem pasniedza pērnā gada uzvarētāji – komanda Ko mēs te darām (Imants Saulītis un Kaspars Liepiņš). Jānis un Guntis visos piecos kausa izcīņas posmos kopā izvilkuši 23,065 kg zivju. J. Bitenieka komanda kausu izcīnīja arī 2014. gadā. – Uzvara īsti nebija paredzama, bet klusībā uz to cerējām. Rezultāti mums bija diezgan stabili. Limbažu Lielezers visus pievīla jau trešo gadu, bet pārējos ezeros sekmes bija līdzīgas. Izšķirošais bija Augstrozes Lielezers. Prieks par uzvaru. Tikai no mums pašiem bija atkarīgs, kā veiksies sacensībās, – teica J. Bitenieks. Kopvērtējumā 2. vietu ieguva Lauztie airi, bet trešo – Laimīgie. Savukārt loterijā, kurā iesaistījās tikai tie, kuri piedalījušies visos posmos, laimīgo lozi izvilka Roberts Lietiņš.

TEKSTS: AUSEKLIS.LV / FOTO: LIMBAŽU NOVADS

KOPVĒRTĒJUMA TABULA

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager