Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LMSF | 14.februāris 2019, 13:31 | 3 komentāri | 5961 skatījums

Pasaulē sestie!!! Latvijas izlases dramatiskā cīņa Āfrikā!

  1. Pasaules Čempionātā spiningošanā no laivām izcīna 6.vietu! Šis gads makšķerēšanas sporta dzīvē ir zīmīgs ar to, ka tas iesākas ar ceturtajām Pasaules Makšķerēšanas sporta spēlēm, kuru organizēšana ir uzticēta eksotiskajai Dienvidāfrikai. Spēļu ietvaros notiek Pasaules čempionāti 15 dažādās makšķerēšanas sporta disciplīnās, tostarp spiningošanā no laivām ar mākslīgo mānekli, kurā piedalījās arī Latvijas izlase sekojošā sastāvā:

Egīls Draudiņš - izlases vadītājs, rezervists
Gints Zeila - pamatsastāvs
Ivars Riciks - pamatsastāvs
Valters Rubenis - pamatsastāvs
Roberts Valters - pamatsastāvs
Peteris Lideris - rezervists
Armands Geriks - rezervists
Gundars Kurzemnieks - LMSF prezidents

Spēlēs pavisam kopā piedalījās 51 nācija, savukārt spiningošanā no laivām startēja 16 valstu komandas, tādas kā ASV, Baltkrievija, Čehija, Dienvidāfrika, Horvātija, Igaunija, Īrija, Itālija, Krievija, Latvija, Lietuva, Namībija, Polija, Rumānija, Ukraina un Ungārija.

Latvijas izlases vīri Roberts, Pēteris un Valters devās uz Dienvidāfriku jau vairākas nedēļas iepriekš, lai izmantotu iespēju 5 dienas patrenēties sacensību norises vietas ūdenskrātuvē Loskop Dam, un atlikušo laiku, tuvumā esošajās līdzīgajās ūdenskrātuvēs, jo sacensību vieta 2 nedēļas pirms sacensībām tika treniņiem slēgta.

Jāpiezīmē, ka Loskop Dam nedzīvo neviena no mums ierastajām plēsīgajām zivīm, to vietā šo sacensību ieskaitē tika ņemtas vērā sekojošas zivju sugas un to minimālie izmēri:

  • Barble (Catfish) – 50cm
    • Blue Kurper (Tilapia) – 25cm
    • Redbreast Kurper (Tilapia) – 20cm
    • Makriel (Silver Catfish) – 25cm
    • Papermouth – 30cm
    • Yellow Fish – 30cm
    • Bass – 30cm

Lieki piebilst, ka lielākajai daļai komandu svešas bija ne tikai šīs zivju sugas, bet arī to ķeršanas tehnika, un arī mūsu vīri krietni nopūlējās, lai atrastu īsto pieeju 33 grādu siltā ūdenī mītošajām, kaprīzajām āfrikānietēm. Oficiālo treniņu laikā lielākajai daļai komandu bija daudz jautājumu un bažas par to kā šīs zivis vispār piemānīt, un arī Latvijas izlase rūpīgi pārdomāja savu komandas stratēģiju, kopīgi pieņemot lēmumu, ka iespējami labākais rezultāts sasniedzams startējot tiem vīriem, kuri jau iepriekš bija uz treniņiem, respektīvi uz starta devās pirmā ekipāža - Roberts Valters un Valters Rubenis, otrā ekipāža Pēteris Lideris un Egīls Draudiņš.

Treniņu dienās laiks pieturējās saulains un karsts, līdz pat 40 C, savukārt sacensībās laiks apmācās un pat lija lietus, respektīvi arī copes apstākļi krietni mainījās. Mūsu vīri bija atraduši vairākas zivīgas vietas, cits bija jautājums par nokļūšanu līdz tām pirmajiem un laikā, jo, lai arī laivas bija ātras, sacensībās tika noteikts ātruma ierobežojums 70km/h, kā arī pie stūres sēdēja skiperis, nevis paši dalībnieki. Mūsu ekipāžām pirmajā dienā neizdevās viss kā bija iecerēts un arī lomi bija attiecīgi divas un viena zivs. Pārsteigumu sagādāja čehi, kas bija devušies uz tālāko ūdenskrātuves nostūri un labi saķēruši zivis, kā arī ungāri un horvāti, kas burtiski palika starta vietā un visu skatītāju acu priekšā ķēra basus vienu pēc otra.

Pēc pirmās sacensību dienas Latvijai komandu vērtējumā desmitā vieta, kas nav īsti tas, ko bijām cerējuši, tādēļ sapulcē tika rūpīgi izanalizēts šīs dienas starts, pārrunāta nākamās dienas stratēģija un pieņemts lēmums, ka sastāvs paliek nemainīgs arī otrai sacensību dienai.

Kā jau bija gaidāms, otrā dienā ne viena vien komanda vēlējās ieņemt veiksmīgo ungāru vietu pie pašas starta līnijas, tādēļ pēc starta signāla sākās neliela “grūstīšanās”, ko nācās sacensību galvenajam tiesnesim risināt pašam dodoties ūdenī. Mūsu vīri pa to laiku veiksmīgi nokļuva līdz savam izvēlētajam punktam un tik pat veiksmīgi sāka vilkt zivis! Viņi bija atraduši un sapratuši kā noķert makreles, jeb Silver Catfish, kas ir nelielas, samiem līdzīgas zivis ar asiem, durstīgiem taustekļiem, tādēļ ņemamas rokās tikai ar cimdiem. Pēc pāris stundām jau bija skaidrs, ka šodien veiksme ir mūsu pusē, jo vienai ekipāžai jau bija 17 zivis, otrai 8! Krastā sēdošo komandas biedru un arī Latvijā līdzi sekojošo līdzjutēju prieks vērojot tiešraidi, bija neviltots! Sarauj! Sarauj! Turam īkšķus!

Šķiet ļoti daudzi juta līdzi un līdz pēdējam cerēja, ka notiks brīnums un Latvija kāps uz pjedestāla! Otrās dienas rezultāts bija fantastisks 37 un 19 zivis! Tomēr arī Čehijai, Rumānijai bija izdevies atrast zivju barus un savilkt pat pa 79 zivīm uz vienu ekipāžu! Līdz ar to kopvērtējumā Latvijas izlase ierindojās 6. vietā 16. valstu konkurencē, kas šāda mēroga sacensībās uzskatāms par ļoti augstu sasniegumu!

Gaidām mājās Latvijas izlasi ar plašāku informāciju, stāstiem, bildēm un video!

Oficiālie rezultāti ir te: http://www.fips-ed.com/fipsed/images/news/2019/Spinning_boat/Carnivorous_Final_2019_print.pdf

Teksts:Evita Zeiļa

Foto: Gints Zeiļa, Armands Geriks, Gundars Kurzemnieks

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

čehiem zvērīgs atrāviens no pārējies padevies... SVEICAM MŪSĒJOS!!! :)

14.02.19 Atbildēt | Ziņot 0
zhivs

ja būtu video būtu perfekti!

18.02.19 Atbildēt | Ziņot 0
Malgomajfisk

Nu smuki..

05.11.19 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager