Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Mārtiņš Babris | 23.aprīlis 2020, 14:45 | Komentēt | 6642 skatījumi

Mani veiksmīgākie tviča vobleri

Aiz loga ir marts, un nu sākas lielās gaidas – gaidas pēc jaunās plēsoņu sezonas. Nu ir īstais brīdis pārcilāt inventāru, savest kārtībā spoles, iegādāties mānekļus norauto vietā. Šajā sakarā nolēmu izveidot rakstu par tviču, precīzāk – par vobleriem. Šis būs TOP 5x5, kas sastāv no mānekļiem, kuri man strādā vislabāk.

Vobleriem ir milzum daudz modeļu, nemaz nerunājot par to, ka katrs var būt vairākos izmēros un ar bezgala dažādām krāsu variācijām. Daudzi apjūk plašajā klāstā, citi krīt kārdinājumā un pērk visu pēc kārtas. Tas rezultējas ar pilnām mānekļu kastēm un kaudzi mānekļu, kas netiek izmantoti vai tiek izmantoti ļoti reti.

Šo topu es esmu veidojis pēc savas pieredzes un esmu pārliecināts, ka daudziem šie vobleri ir zināmi un viņi tos arī lieto. Tāpat šeit pamatā būs oriģinālie vobleri, tātad salīdzinoši dārgi. Esmu vadījies pēc minimālisma principa, un tas būtu – 5 izmēru grupas un pa 5 modeļiem katrā. Godīgi sakot, ar to plēsoņu ķeršanai pilnīgi pietiek, un reti kad ir nepieciešams lielāks arsenāls. Protams, modeļi var mainīties atbilstoši konkrētiem apstākļiem, sezonai, copes vietai, bet es domāju, ka vairākums var palikt tādi paši.

Noteikti kaut kad izveidošu arī rakstu par mānekļiem, drīzāk – replikām, kas arī lieliski veic savu darbu un maksā krietni mazāk.

Inventāra nianses

Spoles – tvičam es izmantoju multiplikatoru. Man ļoti patīk šīs spoles, un es uzskatu, ka izturības un lietošanas ērtuma ziņā multam nav konkurentu. Pat iemācīties copēt ar multu ir vienkārši, turklāt šobrīd pietiekami labas un uzticamas spoles tiek tirgotas par pavisam pieejamu cenu.

Protams, lielākā daļa tvičo ar bezinercenēm, ko arī var darīt. Tiesa, lieluma ziņā es ieteiktu tomēr ņemt vai nu 3000., vai 4000. izmēru. Abu lielo ražotāju – Daiwa un Shimano – jauno paaudžu koncepts paredz daudz vieglākas, bet izturīgākas spoles, līdz ar ko tām nevajadzētu būt problēmām ar tviča tehniku.

Spiningi – man ļoti patīk 7 pēdu jeb 2,13 m garie. Manuprāt, optimāls garums, lai gan ir svarīgi, no kurienes, no kādas laivas tvičo un pat cik garš esi. Pieņemu, ka no standarta stiklaplasta īres laivas vai pūšļa ērtāki būs kāti līdz 2 metriem.

Akcijas ziņā es esmu tikai par fast jeb ātrajiem, bet vēl labāk – moderate fast jeb vidēji ātrajiem. Es uzskatu – ja spinings ir stīvs, ar ļoti ātru akciju, tad voblerim nedaudz vājinās animācija, un tas vairs īsti nestrādā, kā iedomāts. Protams, ir mānekļi un reizes, kad vajag tieši agresīvu tviču praktiski bez pauzēm, bet tā nav vienmēr.

Auklas – tās pamatā copmaņi lieto pītās. Nekā slikta tajā nav, un, ja izmanto bezinerces spoles, tad tas faktiski ir vienīgais variants. Multam kā pamatauklu ieteiktu pamēģināt fluorkarbonu: tas nedaudz amortizēs, un voblerim veidosies savādāka animācija.

Dažādā spēle

Runājot par izspēli – te arī nav ļoti daudz variantu. Aktīvai zivij galvenokārt tas ir aktīvs tvičs bez pauzēm. Ir modeļi, kurus vajag burtiski dauzīt ātrā tempā bez apstājas. Jāņem vērā, ka līdaka ir ļoti ātra zivs, respektīvi – pārvietojas ātri, līdz ar ko šāda animācija nav šķērslis. Pat otrādi – līdaka tiek pievilināta no lielāka attāluma.

Brīdī, kad zivs ir pasīva, jāsāk eksperimentēt, un pirmām kārtām ar pauzēm. Es parasti veicu rāvienu sēriju un tad ieturu pauzi. Pauzes ilgums ir dažāds, var būt pat 30–40 sekundes.

Šādai animācijai vislabāk der suspenderi, kaut gan reāli šādi vobleri praktiski neeksistē – tie vai nu ļoti lēni grimst, vai uzpeld. Turklāt – jo vēlāks rudens, ziema vai zivs ir mazaktīva, jo ilgākas pauzes un arī mazāki, īsāki rāvieni jātaisa. Tad vobleris pavisam lēni kustas, tīri tik daudz, lai pēc iespējas ilgāk paliktu plēsoņas redzes laukā. Šis ir ļoti lēns un savā ziņā garlaicīgs tviča veids, bet tas nes rezultātus.

Vēl nedrīkst aizmirst par stop&go tehniku, kad vobleri izspēlē ar rāvienu un pauzi, pēc kuras var veikt asākus rāvienus. Vai arī vienkārši, ietinot auklu, iepauzē un veic rāvienu. Tviča tehnikā var izpausties ļoti brīvi, un katram ir savi iecienītākie tviča vai dancināšanas veidi.

Izmēru klase – 70–80 mm

Savu topu sākšu ar pašiem mazākajiem, ko es izmantoju asariem. Ir man arī mazāki, bet tā jau ir tāda specifiska tēma, un asariem man vobleri sākas ar 7 cm.

Šajā kategorijā man dominē Zip Baits. Saki, ko gribi, bet šim ražotājam ir vairākas leģendāras, lieliski strādājošas vobleru sērijas. Tie faktiski ir tik labi, ka nav pat jēgas meklēt kaut ko jaunu vai alternatīvu.

Orbit viena no zināmākajām vobleru sērijām. Mānekļi ir lieliski, ķer dažādas zivis. Es pamatā izmantoju 80. un 100. izmēru

Orbit parasti diezgan ātri zaudē krāsu. Šis ir viens no krāsojumiem, kas man patiešām patīk

Mat tiger tipa krāsojums ir ļoti populārs un ne tikai Orbit modelim

80. izmērs galvenokārt man nes asarus, bet arī līdakas nav nemaz tāds retums

Rigge 70 – lielisks asarim un tvičam

Khamsin – mazs seklas iegrimes vobleris, kas lieliski tiek galā arī ar lielākām plēsoņām

Zip Baits Orbit 80 – leģendārs māneklis, 8 cm garš un 8–9 g smags. Pieejama milzum liela toņu dažādība, kur var atrast gan populārās krāsas, gan speciālās, neredzētas. Es izmantoju abas versijas – SR jeb seklāko un DR jeb dziļāko. Darba dziļums ir aptuveni līdz 1,5 metram, tiesa, tas var mainīties auklas un straumes iespaidā. Orbit ir suspenderis, bet māneklim ir tieksme ļoti lēni grimt. Parasti es to tvičoju vidēji ātrā tempā un pauzes mēdzu ieturēt brīžos, kad jūtu, ka asari vajag nedaudz pierunāt. Starp citu, vobleris lido pietiekami labi, DR versija nedaudz sliktāk mēles dēļ. Šim māneklim ir izmantota Zip Baits patentētā tālmešanas sistēma ar magnētu.

Zip Baits Rigge 70 – svars 5–6 grami. Arī Rigge ir leģendārs vobleris, pieejams dažādos izmērus un ķer dažādas zivis. Es izmantoju 7 cm modeli gan parastajā, gan deep jeb dziļās iegrimes versijā, turklāt gan peldošo, gan suspenderi, gan arī grimstošo. Man patīk asarim piedāvāt Deep 70S versiju, ko var tvičot nedaudz virs 2 m dziļuma. Suspendera variants man labi strādā dziļumā nedaudz virs metra. Māneklis lieliski nolasa asari no krasta kantīm. Lidojuma īpašības Rigge ir labas, kaut gan Orbit man lido tālāk. Par krāsojumiem lieki runāt, klāsts ir plašs. Es gan Rigge parasti izvēlos ar spīdīgiem sāniem, mailes imitāciju. Veicot dažādas intensitātes rāvienus, šāds vobleris labi atrāda sānus, un attiecīgi rodas atspīdums.

Zip Baits Khamsin – vēl viena leģendāra sērija. Tīri vizuāli šis jau ir vairāk šada tipa vobleris, jeb siluets ir nedaudz augstāks. Arī aprīkots ar magnētisko tālmešanas sistēmu; māneklis lido, bet es neteiktu, ka super labi, it sevišķi DR versija ar lielo mēli. Tieši šī versija man ir noķērusi visvairāk asaru un, starp citu, ne tikai tos – šis ir arī lielisks vobleris lasim un taimiņam! Vobleris ir smagāks, aptuveni 10 g, un DR darba dziļums ir aptuveni 2 metri. SR versiju es arī izmantoju – seklākiem līcīšiem, zāļu malām. Reizēm tieši pēc šī voblera asaris ir ar mieru iznākt laukā no slēptuves.

O.S.P Asura Durga 73 SP – pagājušā gada jaunums, bet, pateicoties animācijai, man viņš ir ļoti iepaticies. Interesants izmērs, turklāt ļoti viegls – nepilni 5 grami. Ar plānu auklu es to tvičoju aptuveni 1,5 m dziļās vietās. Kā jau visiem O.S.P zīmola vobleriem arī šim ir stabila animācija. Parasti es Durgu aktīvi tvičoju un izmantoju stop&go, tomēr man tas vairāk patīk, ja asaris ir diezgan aktīvs. Lieki piebilst, ka šis ir suspenderis, bet mazā svara dēļ pat visplānākā pavada velk mānekli uz leju. Esmu licis variantā ar plānu fluorkarbona pavadu, tomēr pastāv liels risks, ka šo vobleri iekāros arī līdakas. Neteiktu, ka ir daudz krāsojumu, bet klasiskie spilgtie ir nodrošināti.

Rapala X-Rap – arī plaša un labi zināma sērija. X-Rap ir savā ziņā universāls vobleris. Ja šis saraksts būtu jāsaīsina līdz diviem vobleriem, tad laikam es ņemtu Orbit 80 un X-Rap. Pēdējais brīvi ķer asari līdz 1,5 m dziļumam. Turklāt šo vobleri var darbināt praktiski jebkādā tviča tehnikā. 8 cm versija sver 7 gramus, tiesa, voblerim nav nekādas gudrās tālmešanas sistēmas. Iekšpusē māneklis ir balansēts ar lodītēm, un metiens sanāk pietiekami tāls. Tiesa, es aizmugurējo āķi izmantoju bez spalvām. Krāsu izvēle ir plaša, bet man pamatā strādā spilgtie toņi. X-Rap krāsojumi ir it kā voblera iekšpusē, kas dod māneklim nedaudz savādāku nokrāsu ūdenī, turklāt labu atspīdumu. Jāpiebilst arī, ka šis ir viens no lētākajiem vobleriem šajā topā.

Izmēru klase – 90–100 mm

Šie pārsvarā ir mailes tipa vobleri, kuri bieži vien izlīdz, kad līdaka negrib ēst lielākus vai ir pasīva. Tāpat tos nesmādē lielāki asari, un, ko tur liegties, arī mazie uzbrūk nešauboties. Arī uz nakts zandartu šis ir viens no populārākajiem izmēriem.

Lucky Craft Pointer 100 labi lido un ir nedaudz apjomīgāks

X-Rap ir universāls viegli tvičojams vobleris Rozā krāsojums patīk līdakām

Smith Jib 90SP versijā man strādā ļoti labi. Uz pauzēm var izprovocēt plēsoņas

Jib šī spilgti dzeltenā krāsa ir vispopulārākā

Vison 95 Q-GO vobleri šādi nostājas pauzē

Rapala Shadow Rap. Man ļoti patīk krāsojums, kas ir it kā iekšpusē, no tā ūdenī rodas jauks atspīdums

Lucky Craft Pointer 100SP – 10 cm garš, 18 g smags. Šis ir šada formas vobleris, atgādina pieklājīga lieluma maili – tādu, kādu plēsoņa arī grib apēst. Darba dziļums ir kaut kur 1,5 metrs. Metiena tālums ir labs; pateicoties mānekļa svaram, lido tālu. Krāsojumu izvēle ir ļoti liela. Kā jau visiem vobleriem es cenšos izvēlēties sev arsenālā vienu spilgtu un vienu dabīgu. Pointer 100 ir versijas SR un SSR – ar seklu un ļoti seklu iegrimi, bet tās man reti kad ir nostrādājušas, tāpēc es ar tām sevišķi nedarbojos.

Rapala Shadow Rap Shad – arī šada tips, tikai šim māneklim man vislabāk strādā deep jeb dziļās iegrimes versija. Vobleris ir augsts un salīdzinoši plakans, līdz ar ko tam ir savādāka spēle. Turklāt māneklis ir peldošs, kas bieži vien lieti noder, tvičojot uz kantīm un ieturot pauzes. Tvičojot vobleri var iedzīt nedaudz virs 1,5 metriem. Shadow Rap ir daži interesanti krāsojumi – spilgti, bet matēti. Vobleris lido diezgan labi, par spīti tam, ka balansēšanas sistēma ir vienkārša. Animācijas ziņā vislabāk man strādā stop&go, kur pauzēs Shadow Rap nedaudz uzpeld. Pateicoties pavadai, tas notiek lēnāk.

Megabass Vision 95 Q-Go – viens no rezultatīvākajiem 9 cm vobleriem. Lido vidēji labi, bet tvičojams lieliski. Turklāt tas ir domāts tieši copei pa seklām vietām. Q-Go iegrime ir aptuveni metrs, attiecīgi to var lieliski tvičot dažādos seklos līčos, tuvu krastam, krasta niedrēm. Seklajos ezeros vasarā Vision 95 ir ļoti iecienīts plēsoņu vidū. Turklāt māneklis ir peldošs. Pavada nedaudz sabremzē uzpeldēšanu, bet kopumā tas notiek diezgan ātri. Pauzēs vobleris šūpojas, un šī kustība rodas, pateicoties speciālam cilindram un lodītēm iekšienē. Krāsas Megabass ir izveidojis daudz, turklāt ļoti interesantas. Lieki piebilst, ka krāsojumi tiek kopēti arī citiem mānekļiem.

Smith Jib 90SP – banāna tipa maile – lieliski tvičojas, slikti lido. Vai nu es mest nemāku, vai arī šis māneklis man nelido. Džibs ir viegls, tikai 7,5 grami, kas arī ir iemesls ne pārāk tālam lidojumam. Toties zivis ķer lieliski! Turklāt tieši SP jeb suspendera versija. Tvičoju es to agresīvi, bez lielām pauzēm, kaut gan dažreiz iepauzējot seko sitiens.

O.S.P. Asura – klasisks mailes formas māneklis, tiesa, ar trīs āķiem – šī ir iezīme, kuras nav citiem mānekļiem. Turklāt nevarētu teikt, ka āķi ķeras kopā. Svars ir mazs – 7,2 g, darba dziļums – ap 1,5 metru. Man vislabāk strādā suspendera versija un noteikti SPEC2, kas ir klusā versija bez lodītēm. Šis ir džerkbeita tipa māneklis, tātad pamatā domāts agresīvam tvičam bez pauzēm. Lielākoties tā man arī Asura nes zivis, bet neteiktu, ka vienmēr. Nedrīkst aizmirst izmantot pauzes! Krāsojuma ziņā ir daži, kas ir tikai O.S.P zīmolam, piemēram, H-09, kas man ir visrezultatīvākais.

Izmēru klase – 110–120 mm

Šī grupa laikam ir viena no populārākajām. Šeit ir tik daudz mānekļu, ka grūti pat izvēlēties piecus. Savelkot kopā personīgo statistiku un ņemot vēl klāt savas izjūtas, mans tops būtu šāds.

Megabass OneTen LBO lieliski lido. LBO tālmešanas sistēma nudien ir ļoti veiksmīga

Deps Balisong ir mans favorīts lielo vobleru kategorijā. Ķer stabili

Imakatsu Riprizer ne ar ko sevišķu neizceļas, bet plēsoņas uzrunā

Orbit 110SP – protams, kā tad bez tā! Lielisks māneklis, ķer līdakas dažādos tviča stilos. Var gan veikt stop&go, gan ieturēt ilgākas pauzes, gan darboties agresīvi – vobleris to visu lieliski attēlo ūdenī, un plēsoņa nespēj atturēties. Orbit 110SP noteikti ir jābūt katra copmaņa kastē!

Megabass Ito Shiner – zinu daudzus, kam šis vobleris nestrādā, bet man gan viss ir lieliski! Jau pāris gabali ir līdaku caurkosti tā, ka ūdens tek iekšā un ir nācies labot ar epoksīdu. Pamatā darbojos ar nesteidzīgu tviču, iepauzējot, un tieši pēc pauzēm līdaka uzbrūk. Šim voblerim iegrime nav dziļa, toties ar viņu lieliski var nostrādāt visas niedru un lēpju malas. Lido labi.

DUO Realis Jerkbait 120SP – pēc nosaukuma jau ir skaidrs, ka šī maile paredz agresīvu tviču. Vobleris ir diezgan plakans, bet nedaudz augstāks. Tvičojas labi, līdaka sēžas virsū praktiski bez pauzēm, un sitieni ir tiešām iespaidīgi! Toņu gamma ir laba, bet man visefektīgāk strādā tieši mat tiger krāsojums.

Megabass OneTen – viena no pirmajām mailēm vēsturē. Šobrīd eksistē ļoti daudz OneTen versiju un modifikāciju, nemaz nerunājot par krāsojumiem. Man pēdējā laikā vislabāk patīk LBO jeb OneTen ar jauno patentēto tālmešanas sistēmu. Vobleris lido lieliski! Arī animācija atšķiras no standarta OneTen – rāvienu laikā izslīd uz sāniem un šūpojas. Lielo zāļu lauku bieds ar darba dziļumu līdz 1,5 metram. Tiesa, liels mīnuss ir cena, kas nepavisam nav draudzīga, bet ir tā vērts.

Rapala Shadow Rap – lielā versija man patīk ar to, ka vobleris ir lēni grimstošs; tas gan ir panākams tikai ar pavisam vieglām pavadām, stīgām. Pamatā šis man patīk tieši paužu dēļ, respektīvi – plēsoņa uzbrūk voblerim tieši to dēļ. Var tvičot dažādos veidos, lai gan rezultatīvākas man ir tieši pauzes. Turklāt tad vobleris šūpojas, un tas ir vēl viens elements, kas piesaista plēsoņu. 12 gramus smagais Shadow Rap lido gana labi, un krāsu gamma ir pietiekami plaša.

Izmēru klase – 130–140 mm

Un tagad laikam visvispopulārākie vobleri – lielās mailes. Atsevišķi esmu nodalījis 140 mm un lielākus voblerus, jo tiem jau prasās pēc cita testa spininga un ne visi izmanto tik lielus mānekļus.

Kanata un asaris, nedaudz garāks par vobleri. Kā redzams, māneklis teicami spēj satracināt plēsoņas

Kanata ir sevi attaisnojusi daudzās situācijās

Deps Balisong – uzskatu, ka šis ir vislabākais vobleris. Suspenders, lieliski tvičojas. Var ieturēt ilgas pauzes, izspēlēt lēni. Lido labi, forma ir apjomīga un rada spēcīgu vibrāciju ūdenī. Lieki teikt, ka Balisong ir populārs, un, lai arī dārgs, ir tādas naudas vērts.

Jackall Magsquad – lai arī tam ir 128 mm, es to pieskaitu 130 mm klasei. Apjomīgs māneklis, lido vidēji labi, tvičojas lieliski. Man patīk tieši agresīvāks tvičs bez pauzēm. Lai gan, kad zivs ir pasīva, pauzes sevi pierāda lieliski.

Jackall Rerange – klasiskāks vobleris, es teiktu, ka šis tēmē vairāk uz Rudra pusi. Ir tālmešanas sistēma, un vobleris lido labi. Tvičs man vairāk patīk ar pauzēm, īsti agresīvam tvičam es Rerange nelietoju. Krāsojumi ir ļoti labi, daudzi man patīk, un tieši tāpēc arī šo mānekļu manā kastē ir gana daudz.

Rudra – protams, šis ir tikpat zināms kā Orbit. Milzum daudz slavas dziesmu ir sadziedāts šim māneklim, un pamatoti – Rudra ir lieliska. Tai ir vairākas specifikācijas, turklāt tā ir pieejama gan peldoša, gan suspendera variantā, gan arī grimstoša. Tāpat ir SPEC2 klusā versija un MSF jeb medium slow floating – vidēji lēni peldošs. Man Rudra vislabāk strādā ar mazām pauzēm, bez lielas agresijas, lai gan lielākajai daļai – tieši agresīvā tvičā bez pauzēm. Labi, ka copē nav vienas taisnības un katrs var strādāt, kā grib! Vismaz viena Rudra copmaņa kastē ir obligāta!

Imakatsu Riprizer – gana klasisks vobleris, es pat teiktu – tam nav nekādas specifiskas animācijas vai kādas citas savdabīgas īpašības, bet zivis ķer ļoti labi! Voblerim ir izveidota gan suspendera, gan arī peldošā versija. Forma ir apjomīga, līdzīgi kā Magsquad un Balisong. Tvičoju es to ar pauzēm un stop&go tehnikā. Kā jau minēju, man grūti pateikt, ar ko Riprizer ir tik īpašs, bet plēsoņām patīk, un viss. Imakatsu piedāvā arī krāsojumus, kas atgādina reālas ēsmas zivtiņas. Vai tam ir izšķiroša nozīme – man liekas, ne.

Izmēru klase – 140 mm plus

Megabass Kanata – 16 cm garš, 30 cm smags vobleris, turklāt ar iegrimi maksimāli līdz 1,20–1,40 m. Salīdzinoši plakans, augsts māneklis. Tvičojas viegli, pārsvarā izmantoju vidēji asu tviču, bet pauzes īpaši daudz netaisu. Vobleris ir peldošs, pateicoties pavadai, uzpeld mazliet lēnāk.

Rapala Max Rap lieliski lido, un tam ir sekla iegrime. Plēsoņas velk stabili. Šim noteikti ir jābūt arsenālā!

Zip Baits ZBL 15F – nedaudz specifiskāks vobleris – 15 cm garš, peldošs, bet ar dziļāku iegrimi. Šis ir jūrai domāts modelis. Ļoti labs ir metiena tālums – lido tiešām tālu. Turklāt uz lēnu tviču uzpeld lēnāk. Var izspēlēt daudz mierīgāk. ZBL ir pieejamas arī HD versijas, kas ir daudz smagākas: HD peldošā sver 38 g, HD grimstošā – 48 gramus. Peldošais variants ir labs, bet rezultativitātes ziņā tomēr standarta 15F man strādā labāk.

Rapala Max Rap 15 un 17 – slaidie mailes vobleri ir jau klasika. Lido labi, tvičojas ļoti viegli un plēsoņām patīk. Max Rap vispār ir viena no labākajām Rapalas sērijām. Ļoti seklas iegrimes vobleri – atkarībā no auklas darba dziļums ir vidēji 1 metrs. Efektīvākās man ir divas krāsas – zilganā un oranžā. Krāsojums arī ir no iekšpuses, līdz ar to ir interesants atspīdums zem ūdens. 15 cm vobleris man strādā pat labāk nekā 17 cm, tiesa, pēdējais sver aptuveni 28 gramus, līdz ar ko to var aizmest vēl gabaliņu tālāk.

Daiwa Flat Side – šis big minnow ir labs tieši dziļumā ap 1,5 metru. 23 g smagais vobleris ir peldošs, bet šim es izmantoju suspend dotus jeb speciālas svina uzlīmes, lai mazinātu peldspēju. Tvičoju ar lēniem, bet sistemātiskiem rāvieniem. Vobleris labi izslīd uz sāniem un, pauzē uzpeldot, nedaudz šūpojas. Visrezultatīvākā ir platinum gold krāsa. Nezinu, kāpēc, bet pēdējā laikā šo vobleri ir grūti dabūt.

DUO Realis Fangbait 140DR – liels dziļās iegrimes vobleris. Es to izmantoju tvičam dziļās vietās, uz dziļām kantīm. Darba dziļums ir virs 2,5 metriem. Tvičojas grūti, bet tas ir iegrimes dēļ. Svars – 42 grami. Lielākais pluss ir lidojuma tālums. Ja salīdzina ar Balisong Longbill, šis lido krietni labāk, tāpēc arī es to izmantoju biežāk. Pats vobleris ir peldošs, un to var labi izspēlēt uz pauzēm. Starp citu, šis vobleris lieliski darbojas arī ar vienmērīgu auklas ietīšanu.

Visi minētie vobleri man strādā lieliski un stabili nes lomus. Nedomāju, ka tagad pilnīgi visi tie ir jāiegādājas arī tev, bet kādu noteikti ir vērts turēt savā kastē, un esmu pārliecināts – lomi neizpaliks. Ne asakas!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager