WCC 2020 uzvarētāji - komanda no Polijas
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 26.septembris 2020, 12:07 | Komentēt | 1408 skatījumi

Fantastiskā gaisotnē aizvadīts WCC 2020

Šodien, 26. septembrī noslēdzies gadskārtējais un prestižākais notikums karpu copes pasaulē – WorldCarpClassic. Fantastisks tas šogad jau ir no paša sākuma, ja ņem vērā pandēmijas noteiktos ierobežojumus un neskaidrības. Jā, bija komandas, kas šī iemesla dēļ diemžēl atteicās no dalības. Tai skaitā no Latvijas. Tādēļ par jo fenomenālāku uzskatāms fakts, ka ar visu straujo vīrusa izplatības pieaugumu Francijā un visā Eiropā, WCC arī šogad pulcēja milzīgu dalībnieku skaitu. Kopumā pie mežonīgā Lac de Madine ezera Francijā pulcējās 105 komandas no visas Eiropas

Pasākums tika aizvadīts stingri ievērojot epidemiologu prasības, tai skaitā distancēšanās ierobežojumus. Maskas tika vilktas ikreiz, kad notika kontaktēšanās komandu starpā, ar tiesnešiem, žurnālistiem vai organizatoriem. Turklāt pilnīgi visas aktivitātes notika brīvā dabā, tai skaitā atklāšanas ceremonija, sektoru izloze un noslēguma apbalvošana. Savukārt tradicionālā karogu parāde tika aizvadīta visām komandām braucot automašīnās.

Tomēr vēl fantastiskāki izrādījās rezultāti. Domājams, neviena no komandām, kas šogad piedalījās WCC, nevarēs nožēlot pieņemto lēmumu pat tad, ja nebūs izdevies iekosties 70.000 britu marciņu “smagajā” balvu pīrāgā. Zivju izmērs, kuru komandas jau no pirmās sacensību dienas uzrādīja tiesnešiem, bija ļoti iespaidīgs. Ne viens vien no dalībniekiem pārsita savus personiskos rekordus. Savukārt, pašu sacensību rekordu lielākās zivs svarā pārsist šogad neizdevās, toties uz gramu atkārtot iepriekšējo gan.

Kaudze ar sponsoru balvām un čeks par 15 tūkstošiem britu mārciņu šogad brauks uz Poliju. Jā, tieši poļi bija tie, kas atklāja rezultātu šajos mačos šogad un ar vislielāko kopējo zivju svaru arī pabeidza.

82. sektors, no kura poļi makšķerēja, vēl ne reizi WCC vinnējis nebija, lai gan ir visai perspektīvs. Arī mēs ar Vari un Aldi pirms 12 gadiem esam bijuši šajā sektorā. Tā bija mūsu pirmā tikšanās ar milzīgo un viltīgo Lac de Madine ezeru, kas toreiz rezultējās ar trīs noķertām karpām 51 kg kopsvarā un 11. vietu tabulā. No sektora cope notiek gara un zivīga līča pašā mutē, ir iespējams “noklāt” lielāko daļu šīs ieejas un pārķert gan tās karpas, kas iet līcī iekšā, gan tās, kas nāk ārā. Lai arī pašā līcī makšķerējošās komandas parasti labi velk, tieši līča mute ir tā, kas dod lielākās zivis. Tiesa, cope ir smaga, jo aizaugums ar zālēm tuvākos 30 metrus no krasta ir pamatīgs un nākas pastāvīgi cīnīties ar auklu pīšanos šajā pļavā. Poļiem tas izdevās perfekti, par ko var spriest pēc rezultāta.

Apsveicam! Apsveicam arī čehus ar sacensību lielāko zivi un atkārtotu WCC rekordu. Un ļoti ceram, ka nākamajā un visos sekojošajos gados Latvijas karogs atkal plīvos ja ne apbalvošanas ceremonijā, tad vismaz atklāšanas parādē gan. Nu neesam mēs ne tik nabadzīgi, ne švaki, lai nevarētu sevi pārstāvēt pasaulē prestižākajā karpu copes forumā!

Sacensību liekākā karpa. Joprojām daži simti gramu pietrūkst līdz maģiskajai 30 kg atzīmei

Poļiem 24 un 26 kg karpas

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager