gincchs trofejas

Nav pievienotu trofeju!

gincchs albūmi

Daugava
11 bildes
 
Sīvers
21 bildes
 

Sīvers

29.07.23 cl@gincchs
12 Skatījumi 665
 
26gb paņemti, kopsvars 4.05kg. Lielākais 730g.
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
cliffs

Sīvers... Bērnības mīļākais ezers, dzīvojot pie vectēva skolas vasaras brīvlaikos 80tos. 90tos un 2000ajos vienmēr ar makšķeri varēja saķert zivtiņas gan cepšanai gan zupiņai, citreiz pat sasaldētas varēja paņemt uz mājām, jo Sīvera zivtiņas ir ļoti garšīgas). Pēdējos gadus gan ar parasto pludiņmakšķeri gan ar spini rezultāti ļoti bēdīgi. Nezinu, vai vaina Kormorānu izplatībai vai zemūdens medībām

30.jūl Atbildēt | Ziņot 0
gincchs

Par kormorānu izplatību neko baigi nepateikšu, Sīverā ne reizi viņus neesmu redzējis.

Es Sīverā ķeru laikam tā nopietnāk jau gadus 4-5, paklausoties copmaņu stāstus ar 10+ gadu pieredzi, tie stāstīja, ka zivtiņas agrāk esot bijis vairāk, ka zemūdens medības arī ir viens no iemesliem, kapēc zivju ir mazāk.

No sevis komentējot - es nevaru pateikt, ka zivju ir maz. No Sīvera bez zivīm atbraukt sanāk ļoti reti - domāju, ne tapēc, ka zivju nav, tās vienkārši tajos momentos neņem. Personīgi eholotē zivis redzu diezgan lielā kvantitātē.

31.jūl Atbildēt | Ziņot 0
cliffs
cliffs > gincchs:

Es atvainojos, nebiju piefiksējis Jūsu rakstīto.

Sīvera ezers, tēma man emocionāli ļoti jūtīga. Vienmēr esmu priecīgs, ka kāds šeit copes lietās ir ielicis kādu atsauksmi par Sīvera ezeru.

Kormorāni ir, nu vismaz bija vēl 2 gadus atpakaļ uz 2.saliņas ( nosaukumu piemirsu), ja brauc no Skaistas, gar Luņu kapiem pie ezera. Bet, piekrītu, liekas, ka zemūdens medības atstāj lielāko slikto iespaidu uz zivju populāciju. Es gan nesaprotu, pēc noteikumiem Sīverā nav atļautas tāda veida medības, bet iepriekšējos gados lasīju Ezerzemē, ka pašvaldība ir organizējusi Sīverī pat starptautiskas sacensības.Tai pat laikā caurteces uz citiem ezeriem jau gadiem netiek tīrītas, nav zivju migracijas, un zivju resursu papildinājumi arī netiek papildināti (vienu gadu gan bija laisti zandartu mazuļi, bet pēc vietējo stāstītā, zivju ielaidēji pārdzērušies, sametuši pusbeigtus mazuļus, pēc kā krasti vairākas nedēļas smirdējuši). Nu tā kkā.

Pats es dzīvoju un makšķerēju Sciemā pie Babītes ezera, bet sirds mana ir ar Sīveri un Dridzi. Paldies!

22.dec Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager