Abavnieks trofejas

Abavnieks albūmi

Zives
146 bildes
 
Mustvee
3 bildes
 
 
2k17
20 bildes
 
rudens 2014
8 bildes
 
Lielupe
8 bildes
 
Lieldienas
9 bildes
 
UL /mežene
3 bildes
 
UL :)
1 bilde
 
Šis rīts.
3 bildes
 
Sapāļi
4 bildes
 
 
Mežavimba
3 bildes
 

Zives

26.12.23 cl@Abavnieks
21 Skatījumi 992
 
Lielisks “mazais” sezonas starts. Lai gan mazajām upītēm ļoti ticīgs neesmu, gribējās vismaz pastaigāties un piešaut roku. Pie upes patīkami, ka vismaz līmenis foršs un duļķes nav. Pirmā stundiņa bez rezultāta, bet iekšā liekas, ka jābūt. Vai arī nav jābūt, vai arī viņu te nav, jo šajā upē pirmo reizi. Tomēr cerīgā vietā kaut kas apstādina vobleri. Kāpēc nepiecirtu nezinu, bet zivs piecirta pati. 3 smagi pumpīši un nost. Nu gan.. jāsaka kā te saka viens biedrs - KTM. Ar mazāku ticību, bet nomainu vobleri uz krietni lielāku un metiens, uzreiz sitiens un zivs nost. Jau bez cerībām uzlieku nākamo vobleri, uzmanīgi vēroju spicīti un jā, tomēr neizturēja. Stiepiens tāds, ka kāts ripu uzmeta līdz rokai. Patiesībā pārsteigts par zivs spēku un izmēru, tik mazā upītē, jo viegli rokās nedevās. Finiša taisnē tik saprotu - a kā tad draudzeni saņemšu rokās?! Stāvs krasts, lejā ūdenī gultni neredz, ja jāšos iekšā tad būs pa pirmo. Kaut kā jau tiku lidz lejai un pat pieskāros zivij, bet situācija tik neērta, ka sagrābt grūti, stiepju ar roku kātu augstāk, zivs tieši izdomā paiet dziļāk un dzirdu to tik nevēlamo skaņu - tinkššs, pat neskatos, zinu, ka spice pušu. Lai vai kā, zivi saķēru un krastā dabūju. Eleganti resna jūras forele 83cm garumā. Zivs protams peld tālāk, bet es ar salauztu kātu dodos mājās :D vajadzēja tak iet prom ātrāk! Ne asakas un priecīgus svētkus!
 
[8] Komentāri | dilst | aug
 
edzuss2

Kā vienmēr, emocijām bagāts apraksts. Prieks lasīt!

Apsveicu!

Emocijām bagātu Jauno gadu! :)

26.dec Atbildēt | Ziņot 2
Abavnieks

Šoreiz tiešām bija interesanta reize. Šodien tikai svaigs gaiss un lietus, liels, straujš un duļķains ūdens

30.dec Atbildēt | Ziņot 0
nelietotaajs

Smuka zivtiņa!

26.dec Atbildēt | Ziņot 0
Abavnieks

Scenārijs ar bija smuks, paldies!

30.dec Atbildēt | Ziņot 0
airi2

Šodien vari iet upītē sprāgoni meklēt...

27.dec Atbildēt | Ziņot -5
Abavnieks

Biju, neatradu. Bet kāpēc, jo asinis redzi bildē? Asinis bija. Galīgi nelikās kritiski zivij pie šiem apstākļiem. Pirmkārt neņēmu, jo krītošie nav garšīgi. Otrkārt neņēmu jo nedrīkst to darīt. Treškārt neņēmu, jo atlaižot tāpat lielāka iespēja, ka izdzīvo. Tātad, ko darījis būtu Tu?

30.dec Atbildēt | Ziņot 1
airi2
airi2 > Abavnieks:

forele nav tā zivs kas izdzīvo, pirmkārt viņa apdeg, otrkārt asinis, zivi ja ūdenī nevari atbrīvot viņai ir beigas, tā ir ūdeļu un dzīvnieku barība.Esmu pie Abavas audzis un pz šiem gadiem daudz ko zinu...

31.dec Atbildēt | Ziņot -2
Abavnieks
Abavnieks > airi2:

Nu nepārspīlē. Ja būtu kā saki, upju krasti būtu pilni ar beigtām forelēm un taimiem.

31.dec Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager