osaka trofejas

1 trofeja
0 

osaka albūmi

 
 

skaistas zivis

tad, kad līdzi fotoaparāts... vai telefons
«
»
 
05.12.09 cl@osaka
1 Skatījumi 3639
 
līdz šim lielākā..ap 42cm, amnestēta, jo bija jau 2 līdakas un sapals somā.. dzīvo upē, kas nav izteikta foreļupe, bet atsevišķos posmos var sastapt...
 
[21] Komentāri | dilst | aug
 
GaBe
GaBe :

Cepuri Nost !

06.12.09 Atbildēt | Ziņot 0
zelts11

Skaista

06.12.09 Atbildēt | Ziņot 0
dzhams

Cepur upē! :D Nu masķers, nav ko piebilst!

08.12.09 Atbildēt | Ziņot 0
vieplis

Pēc pirmā acu uzmetiena saku, ka tas ir taimis.

:))

17.02.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

vieplis> nū es gan nebūtu tik kategorisks, robežu starp strauteni un taimiņu nemaz tik strikti nevar novilkt. Ne velti ihtiologi strauteni uzskata par taimiņa saldūdens pasugu, tātad visdrīzāk tā ir viena suga, tikai dzīve jūrā(sālsūdens un turienes barība) foreli nedaudz izmaina ārēji- tā kļūst sudrabaināka, līdzīgāka lasim. Es piemēram Braslā virs hesa esmu izvilcis 1,5kg foreli, pēc skata vistīrākais taimiņš- slaida, sudrabaina(vēl mazāk forelīga kā šī), tikai viens knapi saskatāms sarkanais punkts pie astes. Būtu izvilcis zem hesa, divu domu nebūtu- taimiņš. Bet redz virs hesa tie netiek jau sen, tātad dzimusi upē un augusi kā strautene ;) Un tad salīdzinājumam zem hesa Braslā vienreiz jūlija vidū paņēma 4kg taimēns, abet sarkano punktu uz sāniem bij vairāk, un tāds drukns kā forele, bet nu par strauteni to neviens nenoturējām :)

15.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
vieplis

Sulla, tāpēc jau rakstīju, ka "pēc pirmā acu uzmetiena".

:))

15.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
emilsp

Sulla, varēji pieteikt Latvijas strauta foreles rekordam, tad gan joki būtu, un ihtialogi varētu spriedelēt :D

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
emilsp

Un nevajadzētu tik atklāti runāt par upēm, pat ja tās skaitās labi zināmas.

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
kapracis

Sulla, tu uz muti tāds vaļīgs esi...:(

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

emilsp, kapracis> puiši nekļūstiet smieklīgi, konspirācija laba lieta ja iet runa par mazpazīstamām foreļupēm, bet šo upi slēpt vairs nav jēga, tā ir plaši pazīstama gan copmaņu, gan maliķu aprindās. Tad jau tikpat labi varam izlikties ka pumpainie nav ne Salacā, ne Gaujā, un sarunāties par šīm zivīm tikai čukstus :)

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
kapracis

ta visas upes un upeles ir vairāk vai mazāk zināmas-tāpēc vajag ļurināt? te jau rudenī bij ''gudrinieki, kas par Braslas raibiem sludināja...muti nevar ciet turēt, lai tie bari tur nebrauktu? konkrētu vietu norādot, tā mēle niez? un par Gaujas raibiem, tavā skatījumā, ar vajag te apspriest, norādot konkrētas vietas?????

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Atsilsti puis, nekad neesmu norādījis konkrētas vietas, upe ir gara un tukši posmi kur neko nedabūt ir kilometriem gari. Pie tam par Braslu neskaitāmas reizes ir rādīts gan tv, gan jebkurā grāmatā, rakstā par lašiem šī upe ir minēta. Cita lieta miniatūras foreļupītes kuras pats atrod, ir man pāris tādas zināmas, neatklāju pat labākajiem draugiem. Jo saproti, tie katrs pēc laika arī atklās saviem "labākajiem" draugiem, tie atkal saviem, u.t.t. Un pēc pāris gadiem tur jau nopēdots biezā slānī :)

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
kapracis

foršais arguments-upe ir gara.......ta viss skaidrs ar tevi....

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
emilsp

Tu taču negribi nākamreiz pie Braslas satikt vēl 10 copmaņus, vai vēl ļaunāk, maliķus? Nu un, ka upe gara, zināma, utt. Forums ir pilns ar cilvēkiem, kas kaut tūliņ sēstos mašīnā, padzirdējuši, ka kaut kur var izvilkt foreli virs kilo. Esmu gatavs saderēt, ka rīt, parīt tur būs krietni vairāk copmaņu nekā parasti. Nu nevajag pašam savas copes vietas tā bojāt, zinātāji pēc bildēm sapratīs, par kurām upēm runā, bet nevajag visiem pārējiem tās izreklamēt.

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

emilsp> jā droši, jo tā upe jau sen ir izkāsta, sliktāk vairs nevar būt. Un jau labu laiku tā nevienam nav iekārojama ;) Es pieminēju 15-20g senus atgadījumus. Un es tik būtu priecīgāks ja tur vairāk staigātu nopietni forelisti, jo pārsvarā esmu saticis vietējos gaļeniekus, kuri ņem visu pēc kārtas, vai maliķu pēdas. Pa 20g ne reizi kaut vienu inspektoru! Tik pat labi var jautāt vai patreizējās rekordforeles noķeršana un upes, kur tā ķerta, atklāšana ir būtiski ietekmējusi turienes populāciju? Cik zinu ne, jo upe pietiekami gara, un nezinīšiem grūti apgūstama ;) Vienkārši vajag filtrēt, kuru informāciju var atklāt, kuru ne.

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
kapracis

emilsp, pilnīgs bezcers kko tādam sullam skaidrot.....rodas sajūta, ka viņš lasīt nemāk, bet ja māk, tad ir grūtības ar izlasītā teksta saprašanu....dēļ šitādiem murmuļiem tās upes ar aiziet tūplī dziļā!

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
kapracis

filtrētājs bļin!....-duršlaks!

20.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
zivgarnis

Sulla, te nu nepiekritīšu! Pēc, "rekordforeles" noķeršanas, trīs gadi bija pilnīgs vājprāts! nebij vietas, kur makšķerēt! Es, to upi pārzinu perfekti! man ir ieraksts, dienasgrāmatā par 7 maiju un to vietu, ko ķērājs bija minējis! Es tur biju un makšķerēju, tik ne viņu, ne pēdas neredzēju! Acīmredzot meloja par vietu, kur ķēris! Otrkārt, pirms copes, vīriņš pabija Somijā....tā kā viela pārdomām!

21.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
dzhams

sulla: es piekrītu tev! Upe gara un posmi daudz un copēt gribās visiem. Ieejot M.noteikumos špikers tāds, ka nu tik, tad tas arī sanāk, ka jāraksta šifrētā veidā. :D Personīgi man patīk eksperimentēt, jaunās nezināmas vietās, nevis vienas un tās pašas urdziņas kapāt un kapāt! Visu cieņu visiem F meistariem un viedokļiem, bet copējot ar galvu ne vēderu visi pie zivīm tiks!

21.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
osaka

paldies veči par uzmanību.. tā jau ir, forums piekakāts, tagad te slepenās diskusijas aizies :) ne asakas

21.05.10 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager