Akmens_Viesis trofejas

Akmens_Viesis albūmi

2018gac
3 bildes
 
akm2016
15 bildes
 
akm2015
21 bildes
 
2014
14 bildes
 
2013
22 bildes
 
2012
2 bildes
 
Veca bilde
5 bildes
 

2013

Gada atskaite bildēs...
29.08.13 cl@Akmens_Viesis
6 Skatījumi 4001
 
Priecīgas zvejas tiesības foreļupē, dārgie paragrāfgliemji! Te ieskats (atvainojos, ka miglains, ar šo kadru beidzās bača) uz veidojumu - sanesums plus draza ar apgrauztiem kociņiem un kalmēm. Kas tas varētu būt? Augšpusē - sūdi un lapas. Nekādu ūdens līmeni upē veidojums nenodrošina, 300 metrus augstāk ir 10 cm dziļa krācīte ar plikiem akmeņiem, sastumtām vagām no pērnā nārsta. Par taimiņu nokļūšanu augstāk var pasapņot. Ak jā, zemāk nebija akmeņu, kas nebūtu klāti ar smiltīm. Un kas upē ir šie un līdzīgi koku sablīvējumi ar zālēm un māla pikām? Piecus (5) no tiem pakustināju, atbrīvojot straumīti, bet vai juridiski tie tiešām bija bebrinieki, neesmu drošs, nekur nav definēts, kādam jāizskatās bebriniekam. Pilnībā nenojaucu nevienu - ja tas būs tiešām bebrinieks, tad drīz tiks atjaunots, tad to varēs neaiztikt, lai bebru tiesību aizstāvjiem prieks. Tie divi lopi, kas peldēja un nemuka, arī diez vai bija bebri, bebrus es pazīstu, tie parasti mūk. Kopumā vakara izgājiens atgādināja, ko nozīmē pilnvērtīgi dzīvot. 7 zemmēra forelēni, vienu mēru izdevās reizes 3-4 izprovocēt, bet neuzsēdās, 35nieks atskrēja līdz kājām. Tumsai nākot, ņēmu gaišāko vobleri (sveicieni uniķim) un tradicionālajā līdaku bedrē upe pateica paldies ar 55 un 60 cm. Otrais līdaks kāvās kā taimis, až metrus desmit auklas iztina. Vēl nesen viesmakšķernieks tur nogāja - līdaks bija tikai viens un 48 cm, redz kā, labie darbi atmaksājas. Kājām ap desmit km, laimīgs lūziens. Paldies par uzmanību, jaukus sapņus arī visiem "umņikiem".
 
[27] Komentāri | dilst | aug
 
nomads

koki upē, celulozei un lignīnam sadaloties tiek noēsts milzum daudz skābekļa, bremzējās straume tas kļūst vēl mazāk.

Savācās čupa ar kritušajām lapām, atkal skābekļa bilance pasliktinās.

Vispār kādam par ES naudu to bilanci vajadzētu papētīt, pētījumu publicēt, lai nebūtu pašdarbības un amatieriski spriedumi.

izskatās ka bača beigusi dzīvi ejot no kreisās uz labo:)

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Dažiem "umņikiem"iesaku noskatīties vakardienas raidijumu "Uz meža takas".Var vilkt paralēles ar bebru problēmu Latvijā.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nomads - protams, vienkārši tur ir aizsvīdis objektīvs, bet tad jāpēta bildes, jātīra, jāpārfočē - bija jātaupa, lai beigās var paspēt uz māju ziņu padot.

Abi līdaki izteikti resni, bet galvas mazas, ar ikriņiem, vienai piecpadsmit cm asaka māgā.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Morbidejs

Atceros, ka Oltes raidījumā bija ihtiologs gados. Par šiem sanesumiem teica, ka tie jānojauc, neko labu tie nedara.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

mums tur viens ir 25 reiz 25 metri. :) iedomājies budžetu lai novāktu.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Morbidejs

Vajag entuāzistus kā mani - tiks novākts dienas laikā. :D

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Dzabars

Lasu komentārus, kas pievienoti pie kādas saneses vai bebru dambīša, un nesaprotu, kā tās foreles ir izdzīvojušas līdz mūsdienām. Jebšu jau gadu tūkstošus homo sapiens s ir jaucis bebriniekus :D:D:D:D

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Ak, vai, Džabar, izlasi arī to, ka Latvijā nekad nav bijis tāds daudzums bebru.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Apskatot šito bildi un izlasot bildes aprakstu varētu domāt, ka tagad Daugava aizbebrota un visām Latvijas forelēm pipec iestājies. Patiesībā bebruks kāda sirdsmīļajā foreļupītē čupu ar kokiem savilcis – nu un tagad panika jātaisa? Protams var nojaukt, var pat kokus no upes izstiept laukā, var veikli to visu uzlaist gaisā – starp citu, nav pat sarežģīti un dārgi. Bet tādēļ jau bebruks nesaskums un neaizies uz mežu nomirt, bet aizies uz cita mīļoto foreļupīti un citam foreļotājam sirsniņā būs rūgtums. Labi, ka bebrs zivis neēd citādi daži pieprasītu NATO karaspēku ievest BEBRU jautājuma atrisināšanai.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

...vēl noskaidro, kāds bija upēs ūdens līmenis. Agrāk tas bija lielāks, un upes labāk spēja pašattīrīties. Turklāt senie latvieši laukus ar nitrātiem nemēsloja.

Protams, tas būtu biku grūtāks darbs, nekā iebilst iebilšanas pēc.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Imation, protams, protams. Tikai nianse ir tā, ka

- bebram apkaimē pietiek siltūdens plančku, kur darboties. gan apjēgs, kur nevaig līst. Kanālā pie operas daudz vietas.

- novada foreļupes tiek apzinātas visas, kur problēma?

- ja tev būtu iekrājusies sūdu kaudze tur, kur tu mēdz savus tīklus likt, tad tu neironizētu, bet domātu, ko iesākt, nato piesaucējs, ibio.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Ja bebram var ieskaidrot, ka Jūsu apkārtnē ir pilns ar siltūdens pančkām, kas ir domātas bebriem, tad varbūt vērts, paaugstināt politikas izskaidrošanas efektivitāti novietojot transparentus bebru valodā ar attiecīgiem skaidrojumiem. Tāpat bebriem vajag izskaidrot kontracepcijas metodes, lai nevairojas vai arī pašiem uzstukāt prezervatīvus bebru tēviņiem....

Bet ja nopietni, ko var ākstīties ar to dambju jaukšanu uzsauciet vietējam medniekam mazo 0.7l un problēma nokārtosies.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

O, to es saprotu. Eiropas finansēts plakāts bebru valodā ar bebru prezervatīviem līdzņemšanai, tas der :)

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Morbidejs

Neredzu neko sliktu, ja nojauc kādu sanesumu. Skatieties, kā gribat, bet tāpat būs labi - vai nu cilvēks palīdzēs upei saglabāt straujumu, attīrīties, vai arī daba palīdzēs upei mainīt gultni, mainīt upes veidu, sugu daudzveidību.

Nu bebri ir bebri, cīņa ar viņiem ir kā ar vējdzirnavām, bet nekas traģisks nebūs, ja nojauks kādu dambi. Uztaisīs tāpat jaunu.

Jebkurā gadījumā būs labi.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Dzabars

To Akmens_viesis lūdzu studijā pētījumu par laika posmu no 17gs-19gs :)

Ja ir entuziasms jaukt šos danbjus, tad uz priekšu. Man arī šis darbiņš patīk un tiek regulāri veiks, bet varu tev pilnīgi droši,no savas pieredzes, apgalvot, ka ja netiks nomedīts dambja veidotājs, parasti dambjus veido jaunuļi, tad darbs pa tukšo. Un šaubos vai nu ir tā, ka bebrs izveido kādu dambi un uzreiz visām forelēm "pipec", vispār ja papētīsi dambjus drusku tuvāk, tad iespējams atklāsi, ka bebra dambim ir vienā pusē caurums, gan ne vienmēr, lai zvēriņš varētu regulēt sev nepieciešamo ūdens daudzumu.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Izcirtumi gar foreļupēm,hesiņi,dzirnavu dambji utt nav pat pieminēšanas vērti? Vot bebru dambji tas jau ir pasaules gals! Protams, ka atšķirībā no citiem veidojumiem bebru dambjus var jaukt nost, jo pa ribām nedabūs!

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
komunists

:)

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Cien Latvenergo darbiniek, kas jebko zina par visiem labāk, tikai kļūst mīksts un kluss, kad runa sākas par Latvenergo postījumiem Daugavā - ak, nosauc jel, kādu šādu vietu Ventspils novadā. Kādu kailcirti gar foreļupi, kādu hesiņu, kas čakarē vidi, kādu dzirnavu dīķi.

Vēl nosauc jebko, ko tu esi šajā pasaulē padarījis labāku. Pied... forumu tu proti, vairāk neko. Un zini, par to var arī reāli bietē dabūt, tā kā gatavojies.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Andri

Te tev viela ko palasīties.Tā sacīt jāsaka nervu nomierināšanai:

www.pdf.lv/uploads/dokum...ES_ietekme.pdf

Esi tik laipns un nepiesien man darba devēja sū. :D

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

p.s.

Pievērs uzmanību21 lpp atainotajai kartei ar esošajiem HESiņiem un 22 lpp. 1.2. pielikumam par plānotajiem HESiņiem.Ventspils rajons nebūs izņēmums.Par kailcirtēm runājot Ventspils rajons ari nav izņēmums.

30.08.13 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager