Karlis_K trofejas

1 trofeja
57 

Karlis_K albūmi

Jūra
18 bildes
 
Gauja
11 bildes
 
Mežezeri
1 bilde
 
Manas upes
112 bildes
 
 
Raibie
19 bildes
 
Balda
13 bildes
 
NeCope
16 bildes
 
Iz arhīviem
13 bildes
 

NeCope

05.05.15 cl@Karlis_K
7 Skatījumi 2599
 
Beidzot apmeklēju tādu visai izvarotu upes posmu kur ~ 15 gadus atpakaļ izvilkta forele pie 2 kg, tā vismaz vaļsirdīgi savulaik atzinās viens kolēga. Bet arī pabrīdināja ka maliķu presings tur zvērīgs, īpaši pavasarī. Un čomam bija taisnība, nekas nav mainījies, jau pirmais līkums sagaidīja ar visai nekaunīgi iekarinātu ūdu. Likvidēju. Pavazājoties 2h nahrenizeju vēl vairākas šņores un 1 murdeli. Nemanīju nevienu zivi. Krasti vietām nejēgā piemēsloti, siekstās ieķērušies pat veseli plastikāta maisi pilni ar pudelēm, vecas lupatas un izmesti krāmi. Cūkmenu nekaunībai nav robežu! Visdrīzāk te vairs neatgriezīšos nekad.
 
[8] Komentāri | dilst | aug
 
skutans

Līdzīgs stāsts ne? Ja šādi brakaro ,kur tad lai šamās spēj atjaunoties? Izmērs arī sāk klibot......:(

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Nu pierīga, retā upe izdzīvo tādā presingā. Todien apmeklēju arī blakusupi, kurā savulaik regulāri copēju un pirms dažiem gadiem atlaidu 50nieku maija pirmajos datumos. Liekas ne mazāk nopresingota, bet skats pavisam cits, tīri krasti, 5km posmā nemanīju nevienu šņori vai slieku bundžas. Ar forelēm gan švaki arī tajā.

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Ja nav divkājainā pirksts, iespējams kas cits pie vainas, domāju ,to redzi staigājot gar upi, jo dabu pazīsti.

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

divkājainā pirksti tur riktīgi pie vainas, augštece nomeliorēta un plašas lauksaimniecības zemes ar fermu notekūdeņiem, apakša dārziņi un ateju saturs. Un foreļu kārotāju ar pietiek. Tā ir vienīgā upe kur man savulaik gadījās pa dienu uzskriet 3 forelistu kompānijām. Vislaik bēgu pa straumi uz augšu līdz vairs nebij kur mukt, sākās meliorētais grāvja posms :)

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Forele jau pēc būtības ir gana "trausla" radība, varu tik nopūsties... Daudz jau nevajag ,lai iznīcinātu tās dabisko biotopu...:( ķēdes reakcija, tikko šamās paliek mazāk... ,turpinājumu zini pats.

05.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
nomads

dīvaini- upe "tukša" bet ūdas/murdus liek.

tātad kaut kas tur ir par ko tu nezini :)

ja tuvu pie civilizācijas varēji inspektorus/muņus saukt lai sastāda protokolu par nelikumīgiem rīkiem- vismaz būs statistika un varbūt kāds no kontrolējošām iestādēm tur pastaigās arī bez izsaukuma.

06.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

nu jābūt reālistam, neviens inspektors vai policis nespersies pie mazupes dēļ 1 bez uzraudzības atstātas pikšķeres ;) cik savulaik zvanīts par tīkliem un murdiem, tak nebrauc. Un ja reiz piezvanīts, pats aiztikt nevaru. gaidot šamos atbraucam īpašnieks var atnākt un mierigi savākt rīku vai pat nolasīt zivis kas galā. Tā ka efektīgāk ir visu nahrenizēt uz vietas.

p.s. murds bija tukš un sliekas uz šņorēm neskartas, un tas dienas vidū. Ar tādām lietām laucinieki nodarbojas vai nu vēlu vakarā vai agri no rīta, vēlams tumsiņā. Tā ka domāju labs rādītājs cik šī upe "bagāta" zivīm. Blakusupē savulaik atsevišķos posmos ar daudz naktsšņores lasītas, arī ar beigtām forelēm(pārsvarā zemmēriem) galā..

06.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
smarties

Sita upe ir pie Sossejas ? Ja,ja.Tad nesen esmu tur bijis,zemmera lidakas dzivojas un viss.Nostaigaju gandriz 10km,nevienas foreles nebija..

08.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager