SHrimp trofejas

1 trofeja
6 

SHrimp albūmi

Darbiņš

Foreļu /alatu/lašu un taimiņu nārsta upē saimnieko lielais grauzējs, kura apdraudējumu mazo straujūdens upju ekosistēmām valsts neuzskata par nopietnu. Bildes tapušas kilometra posmā. Bebrs ir nonācis barības ķēdes virsotnē un izbauda savu priviliģēto stāvokli, vairojoties un būvējot aizsprostus. Pašreiz, diemžēl, ir jācīnās ar sekām, proti, bebru aizsprostiem, bet tas ir daudz labāk nekā nedarīt neko. Paldies Kurzemes makšķerniekiem par to, ka upē vēl ir zivis kā arī par to, ka bebru aizsprostu novākšanas talka būs. Es noteikti piedalīšos.
19.08.15 cl@SHrimp
2 Skatījumi 1515
 
 
[5] Komentāri | dilst | aug
 
SHrimp

Vietā, kur vēl pagajušajā rudenī pāri akmeņiem mutuļoja un vēlās ūdens un bija kārtīgas skābekļa dzirnavas, palikusi tikai neliela krācīte. Upes lejteci ir aiztaisījis grauzējs.

19.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
ReinisZ

Tur drīzāk ieteiktu sazināties ar tuvējo mednieku kolektīvu. Viena manis iemīļota upe arī bija pamatīgi nobebrota - 1,5km posmā aptuveni 6 bebrinieki. Vairākas reizes jaucām nost, bet bezcerīgi - pēc nedēļas bija uzslieti 1,5x lielāki. Pirms mēneša tur biju, gar krastu daudz pēdas, tajā skaitā suņu, atraktas bebru alas. Aizbraucot pagājušo svētdien, no bebriniekiem vēljoprojām ne vēsts un bezcerīgi nobebrotajos upes posmos ir atgriezušās bedres un, pats galvenais - foreles.

19.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
SHrimp

ReiniZ, pareizi un paldies :) Jāsadarbojas

19.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Krumjan1s

Sveiki lejkurzemnieki. Konkrētajai upei tīrīšana notiks septembra vidū sadarbībā ar Skrundas pašvaldību un vietējo mednieku kolektīvu. Problemātiski ir ar bebru šaušanu šajā laikā, jo ir buļļu baurs. Un mednieki salūtu netaisīs. Atliek vienīgi kārtīgi nojaukt visus 4 dambjus.

20.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
SHrimp

Krumjani, forši, es piedalos. Tikko uzkrāju pieredzi. Padalīšos vistuvākajā laikā.

23.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager