Atpūta ar un bez copes.

29.09.16 cl@addd
2 Skatījumi 3262
 
Krāslavas novada ezeros ielaiž 21 000 zandarta mazuļu no Zivju fonda atbalstītā pasākumā lai nākotnē ezeros varētu organizēt licencēto makšķerēšanu un vēžošanu. Tā izskatās labākā piekļūšanas vieta.
 
[7] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

jo grūtāk piekļūt, jo mazāk copmaņu. viss bumbās ;)

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
777
777 :

Tad kāpēc Latvijā ir tās makskerēsanas kartes, kas jāpērk un kur paliek tā nauda? Vai tad ne zivju ielaißanai LV ezeros, Vai kā? Izskatās, ka Krāslavas novads arī grib uzvārīties...

24.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Krāslavas novadā zandartus laiž tikai ja ir nodoms organizēt LM, bet reālie ieguvēji tur ir tikai vietējo pašpatēriņa zvejnieku banda, kas ne par kādu cenu makšķerniekus ezerā nelaidīs.

26.05.17 Atbildēt | Ziņot 1
777
777 > addd:

Arī, ja ielaiž Latgales ezeros kādu zivi, tā ir:

1.atvesta 300+km no Latvijas otra gala pa mūsu brīnišķīgajiem Latvijas ceļiem, vai vēl labāk no Igaunijas un "dzīvas" zivis izskatās drīzāk pēc zivis no zivju zupas.

2. Pie mums Latvijā zivju mazuļu cenas ir augstākās Eiropā. Par tādu cenu varētu ielaist zivis vismaz 2 reizes vairāk.

3. zivis ielaiž tajos pašvaldības ezeros, kuras grib apgūt Eiropas projektus, naudas. Kurā vietā ezerā ielaidīs tos zivju mazuļus, kādā veidā to izdarīs pagasta vecim ir galīgi po..., ka tik dabūti ir paraksti. No Latvijas makšķernieku ziedotās naudas par makšķerēšanas kartēm tā tiek izlietota lielākoties lašu, taimiņu populācijas izveidošanai LV ūdeņos, kas manuprāt ir bezjēdzīgi.

4. Ja arī ielaiž kādu zivi kādā ezerā, tad tam nav nekādas sistēmas, pasākums pārsvarā ir vienreizējs. Ielaistās zivs daudzums parēķinot uz ezera platības ir niecīgs(4 gadus atpakaļ Lubāna ezerā ielaida zandartu mazuļus, pārrēķinot uz platību tas bija uz 1ha:1mazulis :)).

5. Ieviešot licencēto makšķerēšanu ezerā zivju stāvoklis ar to neuzlabosies.

26.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > 777:

Ja arī ielaiž kādu zivi kādā ezerā, tad tam nav nekādas sistēmas, pasākums pārsvarā ir vienreizējs.

Precīzi, pat nav ko piebilst.

Manas domas būtu šadas, ezerus kur laist tos mazuļus mērktiecīgi papildināt ar konkrētiem plēsējiem.

Ja ezers labāk der zandartam ar ūdens kvalitāti, labas nārsta vietas tad mērktiecīgi jālaiž zandarts, ja ezers der līdakai, jālaiž līdakas.

Cieņā.

30.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
777
777 > addd:

Tießi tā! Piemēram Feimañu ezerā 5 gadu laikā 3 reizes bija laisti vienvasaras zandarti. Iepriekß ßajā ezerā zandartu nav bijis. Nu jau ir pagājußi 3 gadi, un pa ßo laiku cik zināms no makßkrniekiem un vietējiem zvejniekiem ir bijui 3 gadījumi, kad ir lomā trāpījies zandarts. Un tas arī viss.

P.s. vēl pirms 8 gadiem ßajā ezerā regulāri lomā varēja nokert līdaku svarā 5-12kg. Bija tā, ka lomā ñēmu vienu Vai divas līdakas no 2-3kg. Mazākas laidu lai paaug, lielākās laidu genofondam...

Tā laimīgi varēja spiningot līdz brīdim kad ielaida ezerā no kautkādiem dīkiem mazo lidaku mazulus. Un uzradās izsalkußo traktoristu armāda no D-pils. Vietējās līdakas palika mazāk. Tagad ezerā ir daudz tievo zīmulu, savairojußies ir miljoni sīko plaudīßu un mēra līdaku nokert ir gandrīzvai nereāli.

Un vēl - zandarts tika vests no Igaunijas...

31.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > 777:

Nu nezinu, man Feimaņos ar līdakām normāli, pieredze 25 gadu garumā, šis ezers reāli ir radīts tām.

Zandartam tur vietas nav, tas ir fakts.

01.06.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager