RitvarsE30 trofejas

Nav pievienotu trofeju!

RitvarsE30 albūmi

cope 2017
2 bildes
 
Alata
1 bilde
 
Sapals
3 bildes
 

cope 2017

«
»
 
24.04.17 cl@RitvarsE30
6 Skatījumi 2489
 
Otrā cope. Pa zemi nevārtiju, līdzi neņēmu.
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
yuuhuu

Laikam jāsāk lobēt atkal likums, kurš aizliegs atrasties ar spiningu pie ūdeņiem līdz 1.maijam

24.04.17 Atbildēt | Ziņot -6
Abavnieks

Kāpēc?! Iemesls?!

24.04.17 Atbildēt | Ziņot 5
petja
petja > Abavnieks:

Ja ir liegums līdz 1., tad viņš arī ir. Protams, ka ''pēc likuma'', Tu vari brīvi ķerstīt un mocīt nārstojošās līdaku mammas, bet vai tas ir vajadzīgs?

25.04.17 Atbildēt | Ziņot -4
Karlis_K
Karlis_K > petja:

Peķka tu tikpat attapīgs kā tas personāžs iz anekdotēm par Čapajevu :) Pirmkārt patreizējais liegums ir uz līdaku nogalināšanu, tobiš nedrīkst apēst. Otrkārt nav iespējams ar spiningu "mocīt nārstojošās līdaku mammas" jo tajā atbildīgajā brīdī līdakas nebarojas. Arī pēc nārsta kādu laiciņu tās atpūšas un tikai tad atsāk ēšanu. Tā ka aktīvā līdaku cope vairākās upēs pašlaik aprīlī nozīmē ka līdaka jau sen iznārstojusi un žors iet vaļā.

p.s. gribi redzēt īstas šausmas ar ikrainu līdaku mammu slaktiņu, aizbrauc pēc 6 dienām uz Alūksni, saka ka tur vēl nav nonārstojušas ;)

25.04.17 Atbildēt | Ziņot 2
petja
petja > Karlis_K:

Gribi teikt, ka noķerot līdaku, kam vēderā ir nobrieduši ikri, to izvelkot krastā, un palaižot atpakaļ, pilnībā nekā netiek ietekmēta tālākā nārsta norise? Šis nav uzbrauciens.

Par to, ka atbildīgajā brīdī ir klusums, Tev pilnīga taisnība. :) Es šeit vairāk par to, ka, ja nu ir tā štelle, ka neķeram tās līdakas, tad neķeram. Bet katrs jau to saprot savādāk, un katram jau sava taisnība.

25.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K
Karlis_K > petja:

Redzi spiningošana pavasarī notiek upēs. Kad ledi izgājusi un noskrējusi lielie palu ūdeņi un kafijbrūnais ūdens kaut cik noskaidrojies. Bet līdakas nārsto uzreiz pēc ledu iziešanas, tāpēc pārsvarā tiek noķertas jau iznārstojušas zivis kurām sācies pēcnārsta žors. Man personīgi nav nācies izvilkt resnu ikraini līdakmammu kurai birtu ārā ikri vai fāterīti kurš tevi apšpricē, nu kā piemēram ar asariem ;) Līdakas pavasarī man neinteresē, šajā laikā copēju foreles un taimjus. Parasti uz maija beigām vai jūnija sākumu sagribās arī pārmaiņas pēc līdakās. Bet netaisos tēlot svēto Juri un gānīt katru kas ķer un atlaiž iznārstojušas līdakas paturēšanas lieguma laikā. Jo pats ar 9-10 mēnešus velku un atlaižu raibos upēs kur tiem paturēšanas liegums cauru gadu. Es labāk nogānīšu tos kas februārī ar ūdām skalda līdakas, arī resnas ikrainas mammītes. Nomet uz ledus un ļauj tām lēni nobeigties sasalstot.

26.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager