MT9 trofejas

MT9 albūmi

2024
1 bilde
 
2023
22 bildes
 
2022
19 bildes
 
2021
10 bildes
 
2020
15 bildes
 
2019
24 bildes
 
2018
13 bildes
 
2017
10 bildes
 

2018

01.06.18 cl@MT9
19 Skatījumi 2285
 
 
[5] Komentāri | dilst | aug
 
MT9
MT9 :

Nu, ko, un atkal tā diena klāt - COPES DIENA :))) Jau kādu mēnesi atpakaļ biju rezervējis Babītes laivu bāzē "Dūšeļi" peldlīdzekli, lai ezera "sezonas copes atklāšanas dienā" būtu klāt šajā daudzu makšķernieku iemīļotajā ūdenstilpē. Kā jau vairāki pamanīja, šajā trešdienā sāku meklēt pārinieku, kurš varētu mani aizvest līdz ezeram un kopā pamakšķerēt. Vairāki cilvēki bija gatavi sniegt palīdzības roku, tādēļ vēlreiz visiem liels paldies! :) Gala rezultātā sazvanījos ar šodienas copes biedru Juri un jau 04:00 bijām klāt galvenajā notikumu vietā. Liels bija mūsu pārsteigums, kad bāzes saimnieks mums agrajā rīta stundā paziņoja, ka ezerā nokļūt no, minētās bāzes, nav iespējams - pa nakti strauji krities ūdens līmenis. Es uz dibena, domāju "prijehaļi", bet copēt gribās dikti, tādēļ plinti krūmos nemetam, ejam lūkoties, kā tad tā situācija izskatās dzīvē. Tiešām līmenis ezerā ir zemākais, kādu atceros, bet redzam, ka tādi pat fanāti kā mēs, cenšas nokļūt ezerā - skrāpē ar airiem gultni, bet lēnām uz priekšu tiek. Mēs saprotam, ka situācija nav bezcerīga un sekojam vīru piemēram. Pasvīst dabūjām krietni, labi ka bāzes saimnieks papildus airiem iedeva garu koka gabalu ar kuru pārinieks stūmās no zemes, bet es centos airēt. Ezerā esam tikuši, nākamais ko redzam, ir lielā brekšu aktivitāte - ūdens vārās, visur manāmas brekšu muguras. Šiem laikam lielais pārošanās laiks. Šos liekam mierā, kaut gan skats iespaidīgs, saule aust, ūdens sarkans un brekši taisa mutuļus pie pašas laivas ;) Sākam copēt - es izvēlos lielo mānekļu stratēģiju (cūkas 50gr), pārinieks Juris nolēmis ar vieglo džiga kātiņu maukt pa asariem. Sacīts darīts, Jurim jau pirmie asari klāt, bet man vēl klusums. Pēc laika cūkā iekožas pirmais līdaks, izrādās 2.8kg, 75cm. Domāju, jāņem, jo nevar zināt, kā tālāk cope iegrozīsies. Līdz 08:00 Juris tika vēl pie vairākiem asariem, bet man pieteicās vēl lielāka līdaka, šoreiz precīzi 3kg. Ar šo nobildējos un laižu vaļā, jo man vairs nevajag, bet Juris lepns, manis noķerto zivi neēdīšot :))))))))))) Atlikušajā copes laikā man pieteicās vēl viens mērs, šoreiz 1,6kg, kas arī aizpeldēja pie savām māsām, bet Juris ar savu 2+collu asaru gumijiņu tika pie 2 mēra līdakām (51-54cm). Ar tik smalku kātu un aukliņu, cīņa izskatījās aizraujoša :)

Nu tad neliels šodienas copes apkopojums: šodien tikām pie 5 līdakām un visas izrādījās mēra, Juris bonusā noķēra aptuveni 15 asarus no kuriem 3 treknākos Oskars paņēma sev, jo sievai dikti garšo, bet Jurim slinkums bija tos tīrīt :) Atpakaļ ceļš bija vēl sarežģītāks, viena laivas ekipāža pat kāpa ārā un vilka laivu ar rokām līdz bāzei ;)

P.S. Ko es izsecināju no šodienas copes - neskatoties uz līdaku copei "nelabvēlīgajiem" laika apstākļiem, nevajag akli uzticēties copes kalendāram, mēness fāzēm, vēja virzienam un spožās saules nelabvēlīgajai ietekmei, ir jāmēģina un viss var notikt arī tik neperspektīvā dienā. Dodu pieci tam varonim, kurš pieveica līdz galam manu kārtējo vervelējumu.... :D

01.06.18 Atbildēt | Ziņot 1
Demon

Nu redz, atklāšana izdevusies. :) Maniem čomiem apaļa 0, redzēs ko šie rīt savilks.

01.06.18 Atbildēt | Ziņot 1
MT9
MT9 > Demon:

Man rīt kārtējais agrais rīts - copes sacensības Lielupē (Viktora bāze). Pagurums jau baigais, bet neplānoti cope iekrita 2 dienas pēc kārtas. Redzēs, kā tur ies, domāju, ka nebūs tik rožaini...;)

01.06.18 Atbildēt | Ziņot 0
Demon
Demon > MT9:

un kā?

03.06.18 Atbildēt | Ziņot 0
MT9
MT9 > Demon:

Nulle.

03.06.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager