einis trofejas

Nav pievienotu trofeju!

Vecumnieki, Lādzēnu ūdenskrātuve.

Asari, ne pa jokam!
08.04.19 cl@einis
-1 Skatījumi 3773
 
 
[8] Komentāri | dilst | aug
 
AncveirS

No tīkla?

08.04.19 Atbildēt | Ziņot 0
einis

Nē, no Mepps rotiņa.

08.04.19 Atbildēt | Ziņot -3
Zigs
Zigs :

Tik ļoti gribās ēst ,ka nevari sagaidīt 1. Maiju

08.04.19 Atbildēt | Ziņot 0
Maariss

It kā jau legāli, bet tajā pašā laikā kaut kā savādi. Kas mainītos sākot sezonu 1.maijā un vai patiešām līdakas ir iznārstojušas? Privāta, apsaimniekota vai figvinzin juridiski kāda udenskrātuve, bet vienalga dīvaini.

08.04.19 Atbildēt | Ziņot 2
Kaspars33

Piekrītu jums vīri tiešām divaini un vēl ta reklamejās ar lomiem...

08.04.19 Atbildēt | Ziņot 2
Alksnis

Skaista zivs. Līdaka jau ir iznārstojusi un citeiz pat ķeras. Tur netālu ir 3 māju ciematiņš Stelpe, vietējie brakari velk atspērušies. Un tā jau ir problēma. Pats esmu no Vecumniekiem un makšķerēju purvā jau 14 gadus. Un Tēvs divinieces ozolos ķēra, kad lielajos dīķos vēl ņēma kūdru. Cik labu zivju nav noķerts, kādas emocijas un prieks! Bet diemžēl viss mainās. Salīdzinot ar to kas bija, zivis ir gājušas mazumā. Tauta ir palikusi tik badīga, viss kas uz āķa viss uz mājām. Ziemā katras brīvdienas cenšos aizbraukt pamakšķerēt, un tad jau visu var redzēt. Atbrauc "copmaņi" trauks ar dzīvajiem līdzi, razmotkas, da i karogos nemaz nekautrējas likt bezjēgā. Ja pagājušajā ziemas sezonā godam nāca un pārbaudīja, trenkāja tādus, tad šajā nevienu reizi nekas tāds nebija, vismaz es nemanīju. Lomus neviens nepārbaudīja, kaut gan mūslaikos vajadzētu... Un ir jau tā jocīgi skatīties, kādreiz vienmēr pirmajā vēra vaļā sezonu.

08.04.19 Atbildēt | Ziņot 2
einis

Okey vīri un dāmas.....

Tikko sabaroju uz līņiem, bet tie pagaidām nav tik aktīvi cik gribētos, jo ūdens ir auksts un ezers nav upe, kur līņus ķer jau vismaz mēneša garumā. Katrā gadījumā Venta rullē ne pa jokam!!!

Taču tagad pa nopietnam.

Es parasti neiesaistos diskusijās, ja neredzu jēgu, jo mums pietiek īpatnēju cilvēku kas slēpjas zem nikiem, bet ar baudu izbauda tautas cepšanos. Kā teica viens mans paziņa: a man nebija ko darīt, un veicu ierakstu, bet patika tā cepšanās!.....????

Rakstu pirmo un pēdējo reizi, lai ieviestu skaidrību par Lādzēnu ūdenskrātuvi. Vairāk neko nekomentēšu, jo ir Latvijā vietas un lietas ap ko daudziem viss ir skaidrs, bet, iespējams, šajā gadījumā, kaut kas ir jāpaskaidro par Lādzēnu ūdenskrātuvi precīzāk.

Lādzēnu ūdenskrātuve ir privāta ūdenskrātuve. Pavisam neliela daļa pieder Latvijas Mežiem. Tā ir ļooooti šaura josla, un mērāma dažos metros, ja skatāmies uz 400 hektāriem teritorijas. Viss ir atrunāts likumā un notiek pēc MK noteikumiem.

Privātajā, ūdenskrātuves zonā, kas nav nodota apsaimniekošanai, bet gan pieder kā ĪPAŠUMS, īpašnieks, visas darbības veic pēc saviem ieskatiem un likuma kārtībā.

Ko tas nozīmē....

1. Ja tev īpašumā pieder zemes pleķis un tu tajā ierīko dīķi, tad tev ir visas tiesības te ielaist zivis un izveidot komerc makšķerēšanu. Neapšaubāmi, ka par šādu biznesu tu maksā valstij nodokļus! Tāpēc ir licences un konkrētas atskaites! Lādzēnu purva ( ūdenskrātuves)gadījumā šī ūdenskrātuve tika savā laikā nopirkta un privatizēta kā ĪPAŠUMS! Nav ieteicams skatīties vecus "Stūra" mājas dokumentu maisu saturus.:))))

2. Īpašnieks dara tā kā viņam šķiet pareizāk ( tu taču arī esi kaut kam īpašnieks), jo bizness ir bizness, un šādas copes vietas ir Latvijā ļoti daudz. Kāpēc tās netiek reklamētas? VARBŪT TAS IR JAUTĀJUMS VID.....

3. Lādzēnu ūdenskrātuvē viss notiek legāli un varbūt tāpēc kādam kaut kas šķiet aizdomīgi.

Konkrēti par spiningošanas lietām un līdaku liegumu.

Marta mēneša pēdējās dienās veicām kontrolzveju ar 6 tīkliem. Ja kādam šķiet, ka tie bija pa 100 metru garumā, un visas zivis tika izķertas :))))) tad liekaties vien mierā, un kāda jēga zāģēt zaru uz kura tu pats sēdi. Tīklā esošās līdakas bija bez ikriem vai pieņiem. Ko tas nozīmē? Ļauju izdomāt pašiem. Mēs nogaidījām vēl nedēļu, un tikai tad ļāvām sākt spiningošanu. Vai tiešām mums ir cukurs ar saukli: saldākais ēdiens latvietim ir cits latvietis?

Ja ir jautājumi tad droši varat zvanīt man

Eināram Siliņam ( Einis Asaris) m.25951125)

Paskaidrošu, apskaidrošu un pastāstīšu kā domājam izveidot vasarai konkrētas copes vietas ( un jau šo darbību darām) lai būtu ezerā izcila līņu un karūsu cope. Plēsoņas pašas par sevi,

bet līņu šeit ir ļoooooti daudz.

Ne asakas Jums, bet vispār te zivju nav....nav...nav....:)))))

09.04.19 Atbildēt | Ziņot 1
einis

ALKSNIS...Ja jau reiz esi Vecumniekos, tad nav tālu atskriet un paskaties ko mēs te darām. Līdz šim īpašnieks pats skraidīja pa ledu. Stulbs teksts, bet cik varēja, tik darīja. Ar ūdām ir tā, ka tā ir sērga pa visu Latviju. Palasi manus rakstus žurnālā Copes Lietas ......Vides Dienesta Inspektori Runā. Sapratīsi kas un kā. Maliķi ir sērga gan ziemā, gan vasarā. Šogad šeit, Lādzēnu ūdenskrātuvi, jau apsargā DRONS. Ik pa mirklim laižu šo vanagu pāri visai teritorijai. Ir jau parādījusies viena "meža" laiva......ātri izcēlām ieliktu 15 m garu tīklu.....It kā nekas īpašs, bet ja saimnieks laiž katru gadu iekšā pirktas zivis, tad ko viņam darīt?.....Turklāt tie nav mazuļi!!!

Viss mainās, labāk palīdzētu atšifrēt maliķus!!! Tas visiem godīgiem copmaņiem dotu tikai labumu.

Ir plkst.1.27 .......Jāpaskatās, vai mans līnis neburbuļo virs iebarotās ēsmas....:))))))

09.04.19 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager