Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
eMKa | 2.februāris 2012, 20:50 | 5 komentāri | 3279 skatījumi

Ventspils makšķernieku klubs aicina darboties!

Biedrība „Ventspils makšķernieku klubs” aicina makšķerniekus, kas vēlas darīt kaut nedaudz vairāk kā tikai pavadīt laiku pie ūdeņiem, piepildot savu hobiju, atpūšoties un ķerot zivis, iesaistīties pašiem un veidot ūdeņus labākus. Kā to var izdarīt?! Izdarīt to var! Kaut spert pirmo soli uz sapratni un izglītošanu. Viens no šādiem soļiem ir sabiedriskā vides inspektora statusa iegūšana. Inspektors kā represīvais ierocis, vai tomēr izglītošanas darbs? Es teiktu- gan, gan, bet tomēr vairāk uzsvaru liktu uz izglītošanu. Nezināšana, it kā mazi pārkāpumi veicina bezatbildību. Kontroles un izglītošanas trūkums- haosu.

Tāpēc VMK biedri ir nolēmuši meklēt plašāku atbalstu no vietējiem copmaņiem, iesaistot tos sabiedriski brīvprātīgajā darbā.

Šobrīd VMK ir domu biedru apvienība, kas savas īsās pastāvēšanas laikā ir izdarījusi kaut vienu, bet paliekošu darbu. Esam ņēmuši dalību projekta „Miljons foreļu atgriešanās” ietvaros un esam ielaiduši vienā no Ventspils novada upītēm 5000 strauta foreļu mazuļus. Projekts turpināsies vēl 3 gadus un gala rezultātā tiks ielaisti 20 000 strauta foreļu mazuļu.

Ielaist ir viena lieta, bet nosargāt un būt atbildīgiem par to, jau pavisam cita. Mūsu redzējums ir- atjaunota un spēcīga strauta foreļu populācija upē, kur zivju resurss ir ticis noplicināts un pat varētu teikt iznīcināts. Paši par saviem līdzekļiem braucām, kontrolējām. Rezultāti? Pavisam īsā laikā periodā 1 murds un 5 tīkli. Labi, tie tika iznīcināti nelikumīgi, ja ir kāds, kas ir apbižots un atpazīst savus meluzvejas rīkus, varat par nelikumīga privātīpašuma iznīcināšanu iesūdzēt mani tiesā!

Velkot paralēles ar pārējiem novada ūdeņiem, nonācām pie secinājuma, ka arī citur situācija ir līdzīga un mūsu spēki pārāk mazi.

Tāpēc pirmais solis lai sakārtotu un likumīgi varētu stāties ūdeņu izzagšanas ceļā ir kursi, ko organizējam ar novada pašvaldības atbalstu, lai varētu iegūt sabiedriskā inspektora statusu un darboties oficiāli, kā arī iesaistīt pēc iespējas vairāk makšķernieku, kam rūp mūsu ūdeņu nākotne.

Ir vairāki ceļi kā to darīt. Var publiski paust nostāju, kritizējot, ka viss ir slikti, var iesaistīties pašiem un ar sava darbu un laika ieguldījumu vairot pienesumu ilgspējīgai ūdeņu attīstībai.

Mēs esam par darbu, par reālu darbu, kas būs saskatāms, taustāms un izmērams.

Tāpēc rīkojam kursus sabiedrisko inspektoru statusa iegūšanai, kas notiks 11-12.02.

Esam saņēmuši pozitīvu vērtējumu no Ventspils novada pašvaldības, kas apmaksā šos kursus un ar šo soli arī atbalsta VMK aktivitātes.

Aicinu Ventspils novada makšķerniekus, kam ir svarīgi un rūp ūdeņi, kur ķeram, iesaistīties šajā aktivitātē, kā arī aktīvi iesaistīties VMK darbībā.

Tikai vienprātībā un sapratnē mēs varam gūt panākumus!

Intersentiem, lūdzu, pieteikties vai rakstīt uz privāto pastu raksta autoram.

Āķus siekstā!

Māris Klauze

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.2 no 5
(5 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
Akmens_Viesis

PS. Jaunums rakstā ir tas, ka precizēta kursu diena, un novada dome atbalsta.

Piebilde tā, ka mūs interesē darbība visā novadā, ar 1 mazo upi paši tiktu galā.

Bet katram novadā gan jau ir sev tuvākā copes vieta, iecienīts ezers, upes posms... un gribas darīt vairāk, nekā tikai copēt.

Tad ir jānāk un jāmācās.

Cik no nācējiem pēc tam gribēs kļūt par sabiedriskajiem inspektoriem, cik gribēs iesaistīties kluba darbā, tas jau nākamais jautājums. Nepamēģināsim, neuzzināsim :)

03.02.12 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Jums ir komunikācijas problēmas?:)))

03.02.12 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Jā, ak-akmens, r-r-r-rācijas vēl nav iepirktas. Un es rrraustu valodu.

03.02.12 Atbildēt | Ziņot 0
saps
saps :

Kad pajautāju copmaņiem kā ar asariem Ventspils pusē. Saņēmu atbildi tik daudz kā nevienu gadu, tīklenieki esot tonnām vilkuši. Ko var domāt par tur esošo kontroli...

15.02.12 Atbildēt | Ziņot 0
elinagints

kā varu pievienoties klubiņam?

17.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager