Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Flakais | 22.februāris 2013, 13:56 | 41 komentāri | 8979 skatījumi

Liepāja un Kurzeme - aicinājums pieteikties sabiedrisko inspektoru apmācībām šā gada 6. un 7. aprīlī.

Aicinājums pieteikties sabiedrisko inspektoru apmācībām šā gada 6. un 7. aprīlī

Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Ezeri nākotnei” (LLIV-325) šā gada 6. un 7. aprīlī Liepājā tiek organizētas sabiedrisko vides inspektoru statusa pretendentu teorētiskās un praktiskās apmācības „Zivju resursu aizsardzības administratīvi tiesiskie un praktiskie aspekti”.

Semināra mērķis: apgūt zināšanas un nokārtot pārbaudījumu, lai kļūtu par Valsts vides dienesta pilnvaroto personu – sabiedrisko vides inspektoru, kuri uz sabiedriskiem pamatiem palīdzētu uzraudzīt un kontrolēt makšķerēšanas un rūpnieciskās zvejas noteikumu ievērošanu gan Liepājai tuvējās ūdenstilpēs, gan citās Kurzemes ūdenstilpēs.

Apmācību semināra pirmajā dienā paredzēts dalībniekus iepazīstināt ar tiesiskajiem aspektiem (īss tiesību normu izklāsts, administratīvā pārkāpuma jēdziens, procesuālie termiņi, sabiedriskā vides inspektora statuss, tiesības un pienākumi u.c.), kā arī praktiskajiem aspektiem (administratīvā aizturēšana, personas un mantu apskate, pierādījumu izņemšana, administratīvā pārkāpuma protokols un tā noformēšanas kārtība u.c.).

Semināra otrajā dienā plānots izbraukums dabā, darbs grupās pieredzējušu darbinieku vadībā, notikuma vietas un pārkāpuma izdarīšanas priekšmeta apskate, administratīvā pārkāpuma protokola rakstīšana.

Semināra mērķauditorija: Kurzemes reģiona iedzīvotāji.

Ikvienu interesentu aicinām līdz šā gada 2.aprīlim pieteikties apmācībām pa tālruni 63404745 vai e-pastu dace.liepniece@dome.liepaja.lv

Lektori pieredzējuši praktiķi Modris Žeivots un Jānis Balodis

Apmācību norises vietas adrese un darba kārtība tiks precizēta un nosūtīta jau konkrētajiem interesentiem

Kontaktpersona Dace Liepniece, tālrunis 63404745, e-pasts dace.liepniece@dome.liepaja.lv

Uzziņai:

Projekts „Ezeri nākotnei” tiek līdzfinansēts no Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. gadiem. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas – LVL 711 623,05 (EUR 1 012 554,14), Latvijas-Lietuvas programmas līdzfinansējums ir – LVL 604 879,59 (EUR 860 671,02), t.i. 85% no Projekta kopējām attiecināmajām izmaksām, savukārt projekta vadošais partneris un partneri sniedz 15% līdzfinansējumu.

Projekta vadošais partneris ir Kurzemes Plānošanas reģions, bet projektā aktīvi darbojas septiņi partneri no Latvijas (Kurzemes) - Liepājas pilsētas dome, Saldus, Durbes, Kuldīgas, Talsu, Mērsraga novadu pašvaldības, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, kā arī četri partneri no Lietuvas – Žemaitijas Nacionālais parks, Tituvenu un Biržu Reģionālie parki, kā arī Klaipēdas Universitāte.

Projekta galvenais mērķis ir veicināt dabas resursu aizsardzību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu ezeru sateces baseinu teritorijās Kurzemes un Lietuvas pārrobežu teritorijā.

Ieviešot šo projektu tiks attīstīta infrastruktūra dabas resursu aizsardzībai ezeru teritorijās, lai novērstu draudus dabas vērtībām un nodrošinātu pieejamību apsaimniekošanas nolūkos, nodrošināta pieredzes apmaiņa starp dažādām ezeru apsaimniekošanā iesaistītajām pusēm, nodrošinot lēmumu pieņēmējus ar informāciju par vides stāvokli ezeros un to ietekmējošiem faktoriem, kā arī veicināta sabiedrības iesaistīšanās ezeru ilgtspējīgā apsaimniekošanā, nodrošinot apmācības un informācijas pieejamību.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[41] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Patīkami, ka sāk arī kaut kas notikt uz sabiedriskiem pamatiem. Aktīvie makšķernieki jau daudz ko redz savā tuvumā, atrodoties ezeros vai pie upes. Taču iebilst pret notiekošo iedrošinās reti kurš, jo likumi ir tādi, kas drīzāk aizstāv pārkāpēju, nevis pie kārtības saucēju. Un tad nu labāk paklusēt, jo vari uzrauties uz tādu amatpersonu, kuru visas savas dzīves laikā neaizmirsīsi, piemēram, Jelgavas cauni. Tad jau labāk ir, ka klāt ir kāks cits papīrs, nevis tikai Makšķernieka karte, vai kā pensionāriem - pat tās nav.

23.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

krumjancis- Vai ir jēga ja ar tādu domu iet mācīties, ja domā ka apliecība izglābs Tavu ādu Tu maldies. Un gribu teikt, jo vairāki tā domās, jo lielāks bardaks būs!

24.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

to Naziss

Par katru jaunu iniciatīvu būtu jāpriecājas un tā jāattīsta, ja tā to ir vērts. Nevis uzreiz jānoliek kā nederīga. Nezinu, vai pats biji vēl piedzimis, kad savulaik darbojās sabiedriskie kārtības sargi un apgalvot, ka viņiem nebija savas pozitīvās ietekmes, vismaz, es nu neuzņemtos. Tāpat šeit, ja uz vietas ir vairāki sabiedriskie, kuri ātri var saorganizēties, tad tomēr pastāv varbūtība, ka tur būs labāka kārtība, nekā, ja viņu nav. Un personīgi mana āda nevienam nav jāglābj, varētu teikt, drīzāk otrādi, ja kāds īpaši uzmācīgs kļūs var nākties glābt pašam savu ādu.

24.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Šī kustība pastā ja nemaldos no 2006 gada, nerunājot PSRS laikus. pa šo laiku bija aktīvie laiki un tagad ir iestājies lielais pagurums jo no simtam pāri sabiedrisko strādā +/- 30 cilvēki!

un kādu propogandu Tu te ved nesaprotu!

Lai saglābtu visu to sistēmu visiem sabiedriskajiem būtu jāatsakās no ši pasākuma tad tikai valsts sakārtotu institūciju kura sāktu strādāt! Tagad sabiedriskie ir kā ielāpiņi un valstij tas ir izdevīgi!

25.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nazis, nepiekritīšu gan - kādā veidā Tavuprāt, šāda apstāšanās liktu valstij ieviest ūdenstilpņu apjomam atbilstošu inspektoru skaitu ar aprīkojumu? Tu pats labi zini, cik izmaksā labs aprīkojums, un kāds viņš ir pašlaik.

Kādā veidā aktīvo sabiedrisko apstāšanās varētu kaut ko glābt?

Absolūtais makšķernieku vairākums, kas vēlas kļūt par sabiedrisko, nevēlas (un gribēdams nespēj) strādāt reizi nedēļā, bet dodas uz atestāciju ar pārliecību, ka "atrodot tīklu, varēs rīkoties, nevis kaut kur zvanīt un nesekmīgi gaidīt".

Savukārt es labāk mērķēju nevis uz "ielāpu" bet praksē pārbaudītu infu, cik vajag, lai konkrētu vietu/upi nosargātu.

No mana viedokļa, labāk sabiedrisko ir daudz vairāk un katrs padara nedaudz. Vai labi "nopakoti" pašvaldības pilnvarotie. Vai abi kopā. Un visus pieskata valsts pārstāvis.

Kaut ko tādu es varu iedomāties notiekam.

Bet Tu saki - "mašīna jānoliek šķūnī un tad tā brauks labāk". Tev sabiedriskie traucē kaut kā? ;)

25.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Tas tīri mans viedoklis! Pašlaik ir tā ka apliecību ir gana daudz, bet strādā minimums. Mana vīzija atšķirās no pašreizējā stāvokļa tādēļ ka vieni izspiež naudu apmācībām, otri tipa sargā un kautko dara, bet trešie ir tikai uz papīra. es nesaku ka vispār jāapstādina es saku ka ir jāsakārto tā kustība, doma par sabiedriskajiem. kādas pilnvaras ir dotas SI? Ja VVD veiktu reālu darbu ar sabiedriskajiem, tagad ir tā ka iedod apliecību un aizmirst. Viesi kā Tu domā cik ilgi var dzīvot šāda veid kustība kas ir palaista pašplūsmā? Mans novērojums ir tāds ka es bez apliecības varu izdarīt vairāk nekā sabiedriskais ar apliecību. Tikmēr kamēr nebūs sabiedriskie pie vietas, pie organizācijām, piesaistīti pie atbildīgajām amatpersonām, bardaks būs! Arī par atskaitēm ko sabiedriskjiem ir jāiesniedz. Tas ir apsurds kā tagad tas jāveic. Vai kāds valsts inspektors var pateikt cik sabiedriskie ir Kuldīgā vai Jēkabpilī, Bauskā. Ja kautkur Ventspilī, Ogrē kautkas ir piekārtots, tikai tādēļ ka darbojas organizācijas kuras kautko sargā. Teiksim man nav pieņemams šis modelis kā strādā ši sistēma, tādēļ vairāk vai mazāk esu atgājis maliņā.

P.S - ieteikums kolēģiem sabiedriskajiem inspektoriem, pirms darat kautko paskataties savus pienākumus un tiesības ko drīkst darīt, ko nē. Sekojiet izmaiņām likumdošanā, tas to ir vērts! Man vēlme darīt darbu par velti un bez kādas juridiskas aizsardzības ir pārgājusi.

25.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Ā, tur gan piekrītu 100% - ka organizācijai jābūt.

Es kā parasti, esmu optimists - gan jau soli pa solim arī līdz juridiskai aizsarzībai nonāksim.

25.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Nu jau ieskanas arī kaut kas saprātīgs. Katrā sabiedrības attīstības stadijā lietas notiek savādāk. Tas, kas bija sociālismā, viss diezin vai derēs kapitālismā. Un strīdos dzimst patiesība. To, ka visapkārt mēslu visādu ir daudz - tas arī ir zināms. Taču to, kas attiecas uz zivju resursu aizsardzību un makšķerēšanu vislabāk zin tieši makšķernieki, iespējams, arī gaļenieki. Un neviens cits mūsu vietā un mūsu labā neko nelems, ja paši nedarīsm visu iespējamo, lai panāktu tieši mums vēlamo rezultātu. Un kasīties savā starpā - tas diezin vai ir labākais veids kā kārtot sev svarīgas lietas.

25.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
fish
fish :

galvenais stroķus visiem izdaliet, kārtība būs

jautrība arī garantēta :DD

25.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Copmanis

Redz, Nazi, Tu veici reālu darbību ar reāliem rezultātiem bet Akmensviesis darbības imitāciju. Tur atšķirība.

26.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Phe. No imitētāja dzirdu.

Mums tas nav bizness. Cik makšķernieki izdara brīvprātīgi, tik ir.

26.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
GKL
GKL :

Viesi, neaizmirsti paslavēt vēl viltus inspektoru vsop, jo smukas lietas sastrādājis esot.

It kā arī amatpersona skaitoties:)

Nevajag domāt, ka neviens neko nezin:)

26.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Es neatbildēšu uz šo sviestu GKL, jo šaubos, vai jūs kopā ar MRK izturēsiet atbildi.

26.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
GKL
GKL :

Kāds sakars vsop ar mrk? Vajadzēs painteresēties.

26.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Ok, man skaidrs, GKL ir vienkārši anonīms tipāžs, kurš piesavinājies abreviatūru, nevis MRK biedrs GKL. Atvainojos īstajam ;)

27.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Interesanti tomēr būtu dzirdēt to atbildi, kuru MRK nevarēšot izturēt.

27.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Zvaigzne

Tu ceri to sagaidīt? :))

27.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Atslābsti urmasiņ, es jau krietnu laiku jūs lieku mierā, kamēr mani liek mierā. Kāpēc anonīmam gkl vajadzētu censties šādu stāvokli izjaukt, padomā pats pie sevis klusām, pārmaiņas pēc. Braši jūs esat tikai internetā, pie sarunu galda praksē viss ir kā parasti, latviski.

27.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Pirms kādu gribi nomelnot,padomā-Vai tik šos tevis teiktos vārdus nevajadzētu attiecināt uz sevi.Tici man,iemesls ir.Pašlaik vēl nepubliskošu par ko iet runa.Kaut reiz jau tev uzdevu tiešu jautājumu.Atbildi tā arinesagaidiju.Tā kā elpo rāmi,neviens tevi neaizskar.

p.s.

Personālijas vari paturēt pie sevis. :)

27.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Ar Taviem "vienkāršā makšķernieka" jautājumiem un nesagaidītajām atbildēm ir pilns internets, Urmas. Pašieceltie interneta soģi var mierīgi darboties tālāk, kuru tas interesē.

27.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager