Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 16.janvāris 2014, 18:45 | 13 komentāri | 5116 skatījumi

Ledus lietas (aizliedza, atļāva, turpinās)

2013.gada 21.decembrī Rīgas pilsētas izpilddirektors noteica paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošo ūdenstilpņu ledus. Šajā laikā iedzīvotājiem atrasties uz ūdenstilpņu ledus ir aizliegts. Par prasību neievērošanu Rīgas pašvaldības policija var uzlikt naudas sodu līdz 71 eiro. Ja minēto prasību neievērošanas rezultātā personu glābšanas darbos tiks iesaistīti speciālie dienesti, naudas sods varēs sasniegt apmēru no 142 līdz 350 eiro.

Pamatojoties uz ledus novērojumiem Jūrmalas pilsētas izpilddirektors līdzīgu rīkojumu izdeva 2014.gada 17.janvārī. Jāpiebilst, ka situācija uz ūdeņiem abās pilsētās ir atšķirīga.

Neskatoties uz rīkojumiem 18. un 19.janvārī – brīvdienās atsevišķās vietās ledus pastaigu cienītāji, makšķernieki un atrada ledus biezumu par pietiekoši drošu un izgāja uz ledus Ķīšezerā un Vecdaugavā. Rīgas pašvaldības policija brīdināja par noteikumu neievērošanu, bet sodu nepiemēroja, kopā tika pārbaudītas 73 personas.

23.janvārī Rīgas pilsētas izpilddirektors, pašvaldības policijas, glābšanas dienestu, ostas policijas un makšķernieku sabiedrisko organizāciju pārstāvji vienojās, ka rīkojums daļēji jāatceļ un atsevišķās bīstamās vietās aizliegums atrasties uz ledus ir jāsaglabā. 24.janvārī Rīgas pilsētas izpilddirektors pieņēma lēmumu par daļēju rīkojuma atcelšanu, līdzīgu lēmumu 24.janvārī pieņēma Jūrmalas pilsētas izpilddirektors.

Par Rīgu vairāk informācijas:

https://www.riga.lv/LV/PostingData/News/2014/1/daleji-atcelts-aizliegums-atrasties-uz-rigas-udenstilpnu-ledus.htm?Date=24.01.2014&Category=16

Par Jūrmalu vairāk informācijas:

http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-61184.htm

Tas, ka daļēji atcelts paaugstinātas ledus bīstamības periods, nenozīmē, ka ledus ir palicis drošs. Ledus nav drošs un atrašanās uz tā vienmēr būs saistīta ar paaugstinātu risku un katrs ir atbildīgs par savu drošību. Visas vietas nav iespējams nodrošināt ar attiecīgām brīdinājuma zīmēm, bet, tur kur tās izvietotas, lūdzam tās saudzēt un nebūt vienaldzīgiem redzot, ja kāds tās cenšas sabojāt.

Pirms doties uz ledus, lūdzam iedzīvotājus izvērtēt ledus stāvokli. Jo tas visur nav vienādi biezs. Ūdenskrātuves, kurās atrodas akmeņi, zari, straumes, avoti, ir bīstamākas. Jāizvairās no ledus zem tiltiem, ietekās un blakus ietekām, strautiem, atvariem, niedrēm un citām vietām, kur ledus var būt plānāks. Īpaši jāizvairās atrasties uz ledus atvērta ūdens tuvumā, piemēram, blakus kuģu ceļiem, uz Rīgas jūras līča ledus. Kategoriski aizliegts atrasties vietās kur izvietotas attiecīgas zīmes.

Papildus ieteikums uz ledus neiet vieniem un izmantot individuālās glābšanas līdzekļus. Tas pats attiecas uz makšķerniekiem, irbulīši – ledus ķekši, ir viselementārākais individuālais glābšanas līdzeklis, tos var uztaisīt pats vai iegādāties makšķernieku veikalos. Daudz vietas, tie neaizņem, tāpat kā virves gabals. Ja vēl nav iegādāts peldošs ziemas kostīms, apsvērt tāda iegādi un lietošanu būtu viens no ieteikumiem katram makšķerniekam.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[13] Komentāri | dilst | aug
 
NG-NG

Bet vai samaksājot sodu var turpināt copēt :):):)?????

Padārgi jau sanāk, bet toties tautas uz ledus būs maz, neapurbs neviens :):):)

16.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Nu pabrauciet aiz Rīgas robežas un ķeriet un neņemiet galvā to (pī,pī,pī,pī) kas saimnieko Rīgā.

16.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Principā jāatvainojas par nokavēšanos, jo izrādās lēmums tika pieņemts jau pagājušā gadā.

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums Nr.533-ir

Rīgā 2013.gada 19.decembrī

Par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu

Ņemot vērā, ka Rīgas pilsētas ūdenstilpēs ir izveidojies pirmais ledus, un pamatojoties uz Rīgas domes 19.06.2007. saistošo noteikumu Nr.80 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā" 3.punktu:

1. No 21.12.2013. noteikt paaugstinātas ledus bīstamības periodu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs.

2. Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekcijām nodrošināt brīdinājuma zīmju izvietošanu pie Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošajām ūdenstilpēm.

3. Rīgas domes Sekretariātam nodrošināt informācijas publicēšanu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

4. Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt informāciju plašsaziņas līdzekļos.

5. Rīkojuma izpildi kontrolēt Rīgas pašvaldības policijas priekšniekam.

Rīgas pilsētas izpilddirektors J.Radzevičs

17.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Par paaugstinātas bīstamības stāvokli un aizliegumu atrasties uz ūdenstilpņu (tai skaitā Rīgas jūras līča) ledus Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā

Pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošo noteikumu Nr. 20 „Jūrmalas teritorijas namīpašumu uzturēšanas, saglabāšanas un sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi” 67.punktu un ņemot vērā ledus veidošanos ūdenstilpnēs un hidrometeoroloģiskās prognozes:

Nosaku paaugstinātas bīstamības stāvokli un aizliegumu atrasties uz ūdenstilpņu (tai skaitā Rīgas jūras līča) ledus Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ar 2014. gada 17. janvāri.

17.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Zvaigzne cik tad ir tā Rīgas jūras līča ledus Jūrmalas pilsētas administratīvā teritorija no krasta tālu?

Vajag ar komuflāžu un GPS ierāpot līcī un pēc zināmiem metriem no krasta visus sūtīt tālāk – tjipa te administratīvā teritorija ir izbeigusies !

17.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
jurists

Paaugstinātas ledus bīstamības periods – laika periods, kuru Rīgas pilsētas izpilddirektors, ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju, noteicis ar rīkojumu un kas izsludināts, publicējot informāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", plašsaziņas līdzekļos, kā arī izvietojot brīdinājuma zīmes pie attiecīgajām ūdenstilpēm.

... ja es būtu bļitkotājs, tad paskatītos, kur nav izvietotas zīmes un copētu tur.

17.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
kraft

Vai arī , kā tas visticamāk arī notiks, tās zīmes veiksmīgi tiks nahrenizētas. vēlreiz nahrenizētas un vēlreiz. Finālā, lai ietaupītu kautkādus latus par mistiskajiem episkajiem budžeta izdevumiem ik gadu copmaņu glābšanai, tiks iztērēti 100X līdzekļi un tiks veikti n-tie iepirkumim utt. Nauda.

Es domāju nākāmais vīkends visu parādīs kas ir kas. Es domāju par ķīsi... :)

Ja čista grib iekasēt piķi uz mūsu hobija rēķina tad skaidrā tekstā ,lai taisa kautkādas ūdens apdrošināšanas vai vēl kādu sviestu. žēl tik tos onkas, kas savu dienišķo platva un podļešiku ar svinenēm kacināja, kas neiet tur ar mēŗķi kost, vismaz savā vecumā uzlaboja veselību atrodoties svaigā gaisā ,guva dzīvesprieku un pat kādu zive mājas pārnesa. Nē Onkuli tev būs dzīvot depresijā, bez fiziskām aktivitātēm, bez kādas zivtiņas un skaitīt savas pedējās eiras!

18.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
koki
koki :

Paldies par sadirstajam brivdienam tads stulbums nav tikai pie mums! Tad lai Rigas Dome un tt iet uz skujumezu! Maksa nodoklus a preti sanem pilnigi neko! Perc Makskereshanas karti visam gadam tacu Ziema nevari makskeret! Besi sitais stulbums!!!:(

18.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
ided
ided :

Kamēr lēmums netiks atcelts, tikmēr muņiks nevarēs uzkāpt uz ledus!

18.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Šī saimniekošanas metode, aizliegt, aizliegt, aizliegt, Latvijā visnotaļ ir jau labi sen ieviesta un pārbaudīta. Nav jēgas nosaukt visu, kas ir aizliegts, taču lielākajai daļai šo aizliegumu gandrīz visi, kuri dzīvo Latvijā, čurā virsū. Tā būs arī ar šo, jo desmiti vai simti domā aizliegumus, bet tūkstoši un vairāk, kā no tiem izvairīties. Tātad pārspēks ir milzīgs! Žēl, ka pie varas ir tādi aunapieres, kuri šo vienkāršo lietu nespēj vai negrib saprast.

21.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
ruukiitis

koki - a Tu uzraksti SWH Amerikam jautājumu, vai rīdzinieku kartes esamība Tev atļauj kāpt uz ledus.

Sakarība vienkārša - ja Tev karte ir tad mets tikai apjautāsies kā iet un pabrīdinās nu zin nav jau baisi droši, bet ja kartes nav tad atņems urbi, uzšaus pa aci, uzrakstīs protokolu par ledus staigāšanu, un par pretošanos Mentiem.

Nav ko Rīgas zivis ķert nerīdziniekiem.

21.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
koki
koki :

Es jau varu pasham Ushakovskim pajautat diez vai tas ko dos! Nu vismaz shaja vikenda atllaus. Citadi toch rakstishu prezidentam.:)

21.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

koks,

beidz baidīt,prezidets nav rūdīts copmanis,šams ir mednieks....

Mežos iet vējainā laikā nabūs aizliegts...:)

01.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager