Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 28.janvāris 2014, 23:28 | 10 komentāri | 4374 skatījumi

Makšķernieku interese ledus jautājumā

Ievadam

Visā ledus apskates jautājumā paspēja atkal pieminēt balansierus, man gribētos zināt kurš no rakstītājiem bija klāt lēmuma pieņemšanā? Rakstīju, ka bez LMA tur ir citi paraksti apakšā, tai skaitā LMSF. Ar to nedomāju, ka LMSF būtu pie kaut kā vainīga. Tas, ka LMSF balsoja par izmaiņām kopumā, nebūt vēl nenozīmē, ka organizācija piekrita katram izmaiņu pantam. LMSF iestājās pret globālu balansieru liegumu. Izņēmumam piekrita, jo uzskatīja, ka balansierus ir jēga aizliegt tikai apzīmētās zivju koncentrācijas vietās (tikai tur tie nodara nopietnu ļaunumu), kurās inspektori tad varbūt varētu nodrošināt kontroli. Šodien ir pierādījies, ka jēga šādam aizliegumam nav. Varētu nodarboties ar detaļu restaurāciju un meklēt vainīgo, bet kādu tas dos labumu? Nekļūdās tas, kas neko nedara. Var zīmēt uz nebēdu ļaunos tēlus latviešu tautas literatūrā un kādu vainot visā, bet labums, ja netaisies izcelties uz citu rēķina.

Cēlonis

Ja no notikušā var izsecināt, ka pie visa ir vainīgi 224 makšķernieki, citāts: „ak jā, vēl tiem dažiem simtiem, kuriem stinte stāv pāri saprotamām drošības normām” vai notikušajā koncentrēties uz kašķi starp dažiem cilvēkiem … nožēlojami.

Pārmācīsim žibulētājus, pārgalvīgi makšķernieki jāierobežo, katru gadu viņi slīkst utt. agrākus ierakstus nemeklēju 2011.gadā IeM ministre Linda Mūrniece uzdod atrisināt šo „bļitkotāju problēmu”. Lielākā jezga ir par līcī iepūstajiem ledus gabaliem, jo izglābto skaits uzreiz ir liels, dienestiem jāsadarbojas, helihopterus un nopietnu tehniku glābējiem nākas aizlienēt. Ja neaizliegsim atrasties uz līča ledus šādi gadījumi ir un būs, atšķirība ar labu izziņošanas un brīdināšanas sistēmu glābjamo skaitu var tuvināt nullei. „Bļitkotāju” lieta ir pastāvējusi vienmēr, atšķirība, ka iepriekš valstiski šī lieta ir skatīta pēc būtības. Acīm redzot ir bijusi valstiska izpratne, ka makšķerēšana no ledus ir pietiekoši populārs vaļasprieks un nozīmīgs sporta veids, daudzos sporta veidos vai vaļaspriekos pastāv risks sabojāt veselību, zaudēt dzīvību, tāpēc tos visus aizliegsim?

Uz doto brīdi veiksmīgi ir uzburts pārgalvīgā, mūžam glābjamā, bļitkotāja tēls, saprotams ne bez atsevišķu makšķernieku līdzdalības. Ko tam pretim ir likuši makšķernieki? Dīvāna politika un čatošana neskaitās. Politiķiem un ierēdņiem ar pateicīga tēma, kurā darboties, jo publicitāte garantēta. Katrā ziņā viss ir nonācis tik tālu, ka neizbēgams ir regulējums atrasties uz ledus, jo šādu izeju divas pašvaldības jau ir radušas. Apturēt … nesenāks, apturēt to varēja trīs vai vairāk gadus atpakaļ neļaujot izveidot šo „mūžam glābjamā, bļitkotāja tēlu”. Attiecīgi, ja neticam brīnumiem, jācīnās ar sekām.

Sekas

Nav zināms vai, papildinot saistošos noteikumus, ar makšķernieku pārstāvjiem par kaut ko ir vienojusies Rīgas dome, Jūrmalas pilsētas pašvaldības policija piedalījās VUGD rīkotajā sapulcē un cik sanāca aprunāties, tad nostāju, ka sistēmai jābūt funkcionējošai, novērojumiem patstāvīgiem, izziņošanai operatīvai, nedrīkst prasīt papildus naudu par glābšanas dienestu izmantošanu, jo tas var apdraudēt glābjamo un glābēju dzīvības, sanāca paust. Rezultāts tam visam, jeb divi dažādi risinājumi:

Rīgas dome – soda apmērs EUR 71, ja iesaistās glābšanas dienesti EUR 172 – 350.

Ledus monitoringu veic VUGD. Rīkojumu par īpaši nedrošu ledus stāvokli izdod izpilddirektors.

Dabā, rīkojums tiek izdots 21.12.2013 gadā, atcelts 25.01.2014. 73 personas pārbaudītas, sodīto nav.

Rīkojums atcelts nosakot teritorijas kur vēl aizvien darbojas īpaši bīstama ledus periods.

Informācija bija pieejama Latvijas Vēstnesis, no 13.01.2014 makšķernieku portālos, RD māja lapā.

Jūrmalas dome - – soda apmērs EUR 40.

Ledus monitoringu veic pašvaldība. Rīkojumu par īpaši nedrošu ledus stāvokli izdod izpilddirektors.

Dabā, rīkojums tiek izdots 17.12.2013 gadā, atcelts 24.01.2014. Sodīto nav.

Rīkojums atcelts nosakot teritorijas kur vēl aizvien darbojas īpaši bīstama ledus periods.

Informācija bija pieejama makšķernieku portālos, vēlāk JD māja lapā.

Lūdzu ņemt vērā, ka augstāk minētais ir centieni risināt situāciju, loģiski kļūdu nebūs x novadā, jo tur šo lietu nemaz neizskatīja.

Vēlamais?

Vēlamais, lai viss būtu tāpat kā agrāk. Diemžēl nesanāks. Labs piedāvājums bija noteikt minimālo ledus biezumu, brīdināt makšķerniekus par atrašanos uz plānāka ledus par …. cm. Diemžēl rīkojums tiek attiecināts uz visiem iedzīvotājiem, īsti nevar paļauties, ka visiem būs urbji. To vispār der iegaumēt, pēc makšķerniekiem vadās citi cilvēki. Valsts preventīvus pasākumus saprot atsevišķos gadījumos, tāpēc izskatās, ka ar brīdināšanu netiks cauri. Attiecīgi pieņemot to, ka nebūs tā kā agrāk, kas būtu vēlamais?

Šaubos vai labāku divriteni izdomās, attiecīgi atliek operēt ar esošo. Tas nozīmē, ka katra novada dome šo jautājumu risinās sava novada ietvaros. Apskatot piemērus, nav skaidra metodoloģija kā tiek izvēlētas paraugu ņemšanas vietas. Jo vienas ūdenstilpes ietveros ledus biezuma izmaiņas ir pārāk lielas. Ir skaidrs, ka vienā gadījumā, īsti nestrādā saikne starp ledus biezuma mērītājiem un rīkojuma parakstītāju, nav arī noteikts kas ir īpaši bīstams un kas ir bīstams ledus, otrā gadījumā rīkojuma parakstītāju pieviļ ziņas izplatītājs, jo ziņa par Jūrmalas domes lēmumu parādās ātrāk CL un citos portālos nekā domes mājas lapā. Šis viss ir labojams, ja ir vēlme. Nākamais jautājums ir par to, kas atrodas dabā. Jauki teikt, ka noteikumi jāzina, nezināšana neatbrīvo no atbildības, var nodrošināties ar publikāciju Latvijas Vēstnesī, bet ko darīt, ja cilvēks internetu nelieto, sodīt par to, ka kaut kur, kaut kas ir rakstīts? Pie tam vai sodīt vispār, vai juridiski pareizi ir aizliet personām atrasties un sods ir izeja lai atturētu no darbībām. Ja sods ir neizbēgams, vairuma intereses ir noteikt, ka zīme ir priekšnosacījums, lai piemērotu sodu. Papildus, par ko nosaka sodu skaidrs, bet par ko nosaka papildus sodu (kas nebūtu vēlams) ? Jautājumu nepieciešams izskatīt vispārīgi – maksu ieturēt par jebkuru gadījumu kad iesaistīts glābšanas dienesti, tas ir kaķis kokā, ugunsgrēks, satiksmes negadījums utt. Pēdējais jautājums ko darīt ar vietām, kuras visu ziemu ir īpaši bīstamas? Tā kā tagad ierakstīt rīkojumā, kuru nav zināms vai kāds izlasīs vai paredzēt šādas vietas nodrošināt ar patstāvīgām zīmēm. Vēl varētu diskutēt par maksimālo soda apmēru, atkārtošos, ja tas ir neizbēgams un dēļ faktiskā skaita, kam izveido sistēmu, lietderīgāk ir tērēt līdzekļus preventīvi informatīviem pasākumiem, nevis mērījumiem, zīmju maiņām un sodīšanai.

Tiem, kurus nepārstāv

Var saprotams ignorēt, teikt, ka lieta ir pārspīlēta, vainot visā žurnālistus, politiķus, ja kādam ir vēlme var sameklēt vēl kādu vainīgo. Ņemot vērā, ka ir precedenti, izbēgt no ierobežojumiem nesanāks. Dotajā brīdī viss ir jau noticis un vienīgā iespēja ir censties nesalaist visu grīstē. Kaut ko darīt vajadzēja X gadus atpakaļ, kad sākās šī ļaunā žibulētāju epopeja. Skumji, ka cilvēki, kurus vieno vaļasprieks, kas mierīgi varētu savākties lai dibinātu partiju un balsojot par savējiem aizstāvēt savas tiesības visaugstākā līmenī nevar izveidot organizāciju, kas aizstāv viņu intereses. Patiesība ir tāda, ka tie, kas sakām nevienam nav uzticējuši sevi pārstāvēt, var arī turpmāk paļauties, ka mūžīgi sanāks rēķināties ar sekām.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 1.3333333333333 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[10] Komentāri | dilst | aug
 
imations

Tas par bļitkām.....

Zvaigzne ja es Tev piedāvātu aplaupīt banku un Tu pat tieši tur nepiedalītos, bet tikai pateiktu plānus, izslēgtu signalizāciju vai parādītu, kur tā Banka ir – atsēdētu savu desmitnieku ar visiem pārējiem. Pat ja tika zinātu par laupīšanu, bet neziņotu - sēdētu.

Tā arī Tavs LMA varēja pateikt stingru NĒ, bet nepateica. Tavs LMA varēja neparakstīt nevienu papīru, bet parakstīja. Tavs LMA daudz ko varēja, bet neizdarīja neko, lai neieviestu to bļitku normu. Vēl jo vairāk, tavs LMA ir atbildīgs par vēl stulbāku normu ieviešanu MN.

Visi zina, ka Tev Saimnieka kantoris ir labāks par visiem, bet šoreiz visi ir vienādi atbildīgi par šo bļitku normu.

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Šis haotiskais apraksts apliecina - autors bija par vāju pērn, lai kaut ko panāktu, un ir par vāju šogad. Vēlme izdomāt visu citu vietā un vēl paralēli kaut kā pačakarēt mosp noved pie loģiska rezultāta. To nevar paslēpt starp jauniem tekstiem, tekstiem, tekstiem.

Ne vidējais lasītājs īsti saprot, kas ir domāti 224 makšķernieki (ieskaitot mani), ne kāpēc te iepīti balansieri (pats tak sāka, jo gribējās balodim piesieties par jebko). Pati doma, ka sapņu organizācija izveidosies ideāli pareizi un visi jautājumi momentā tiks atrisināti... ir slima, jo cilvēki LV mums ir tieši tie, kas ir, un citu nav. Tāpēc ierosinājums - pirms kāds pārmet kādam nespēju sadarboties, lai ieskatās spogulī. Un šādas publikācijas tomēr ir vērts parādīt vēl kādam, pirms celt gaismā.

Pēdējais teikums tam ir apliecinājums - to var izskaidrot dajebkādi.

Interesanti un zīmīgi, ka šīs diskusijas vienmēr sākas PĒC notikumiem, pēc komisijām, pēc lēmumiem.

Gatavojoties ledus sezonas sākumam, neviens par "vienkāršo CL" makšķernieku neinteresējās, nebija laika - vajadzēja cept Rīgas juristiem pa priekšu, kādam jāizskatās lēmumam, pačakarēt MOSP, lai izskatītos svarīgāki.

Phe.

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

AKM

Nav jēgas rakstīt, blogus var rediģēt, pēc tava posta sāksies izmaiņas... lai cilvēks pats ar savām fobijām tiek galā.

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Akm, kas ir loģiskais rezultāts, ja neesi spējīgs objektīvi izvērtēt situāciju?

Kas bija pagājušā gadā jāpanāk? Sanāksmes rezultāts bija solījums izveidot darba grupu un atsevišķu jautājumu pārrunāšana ar Jūrmalas pašvaldības policijas pārstāvi. Kas no tā mainītos ja tur būtu mosp? Nekas, vienkārši Balodis netika tv. Varbūt mosp bija ir par vāju un tāpēc nebija sanāksmē un tāpēc lai mosp izskatītos svarīgāks, lej mēslus uz tiem kas tur bija?

No manas puses 2013.gada pavasara sarunu rezultāts bija pozitīvs, kaut vai ar to, ka Jūrmalas dome neuzliek papildus sodu par glābšanas dienestu iesaistīšanos glābšanas darbos.

Šogad … šogad vēl nekas nav beidzies, tāpēc paziņojums par to, ka ir par vāju ko panākt šogad nešķiet priekšlaicīgs? Kaut gan ja mosp uzskata, ka ir beidzis strādāt pie šī jautājuma, tad acīm redzot būs tam jāpiekrīt. Ja vēl neesi informēts, šīs raksts ir tapis pirms komisijām un galējiem lēmumiem. Vēl par to MRK vājumu. Vari izvērtēt divus priekšlikumus A. soda ja atrodas vietā, kura norādīta kartē, kas pieejama kaut kur B. soda ja neievēro zīmi. Kurš izdevīgāks makšķerniekiem? Balodis izčakarēja Zvaigzni un ir A, vari priecāties, tikai par ko tu priecājies?

Par vājumu runājot … ja nemaldos savulaik mosp deklarēja, ka sadarbojas ar Rīgas domi, Ķīšezera jautājumā apvienība saņēma pārmetumus, ka mosp vadonis nav pieaicināts, vēlāk risinot domē Buļļupes jautājumu mosp bija vienīgā makšķernieku organizācija, kuru uzaicināja uz sarunām. Varbūt šeit parādās tas vājums, ka Rīgas dome pieņēma lēmumus ignorējot savu sadarbības partneri? Kas tad notika tagad? Sūdu izstrēbšana, kosmētiskais remonts, iespējams tas arī ir tas līmenis, kurā esat spējīgi darboties un vēlaties, rezultāts redzamāks un PR lielāks.

Varbūt mosp pačakarēja MRK ar saviem e-pastiem izpilddirektoram lai izskatītos svarīgāks? Pēc tavas loģikas galvenais ir tas, kas iesniedz pirmais un čakarē pārējie, tad kā sanāk, visi, kas centīsies ko iebilst LMA priekšlikumiem vai piedāvāt ko citu vienkārši vēlēsies pačakarēt LMA lai izskatītos svarīgāki? Varbūt uztaisa skaidrojošo vārdnīcu, mosp strādā = mosp strādā, pārējie strādā = čakarē mosp utt. Pie tam ar ko tad čakarēja? Baloža „es biju” mosp lapā neiet kopā ar „makšķernieku pārstāvji” domes lapā”? Man nav pretenziju, ja Balodis vēlas visus panākumus sev pierakstīt, lai taču raksta ja tas viņam ir nepieciešams.

p.s. 224 makšķernieki ir no VSOP komentāra, nesaproti, prasi viņam … balansieri, lai kliedētu pārpratumu, norādot, ka zem šī lēmuma ir arī LMSF paraksts varēja pārprast un saprast, ka LMSF ir iestājusies par vispārīgu šī rīka aizliegšanu, par cik tā nav, jautājums tika apskatīts plašāk…

Jau labi sen, izņemot Balodi, mosp neviens cits nečakarē

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Man priekšlikums, šogad visi kas tur nevar sadalīt kuri ir pareizie makšķernieku aizstāvji, atbrauksiet pie manis, es, Jūs aizvedīšu uz salu , katram iedošu mietu un trīs litrus šmakaukas, pēc nedēļas atbraucot Jums pakaļ, būs zināms kuri ir pareizie makšķernieku aizstāvji:D

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Zvaigzne, varbūt pārmaiņas pēc uzstračī kādu nopietnu papīru VVD ar lūgumu viņiem ieviest kārtību Lielupē, lai patrenkā cemerētājus. Savādāk ņemies te par kaut kādu, sen jau aizmirstu, aizliegumu kāpt uz ledus. Nav vairs interesanti lasīt cik MOSP ir slikts veidojums, Balodis vispār ir ļaunais un neko nejēdz darīt pareizi, ka AKM ir no citas planētas :D Uzraksti MRK vārdā lūgumu VVD, varbūt būsi izdarījis labu darbu un VVD pakustinās savus resursus un izglābs kādu baru vimbu no cemerēšanas.

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

micuks to raksti tu, nevis es ... par Lielupi varētu būt vidēji viens tv sižets sezonā ... tev šķiet ka MRK vēstule mainīs situāciju....

manas pesonīgās domas, nevis biedrības ... vienīgās zāles ir ļoti nepopulārs lēmums no kura cietīs daudz godprātīgu makšķernieku = upēs atzīmēt ziemošanas vietas, nodalīt tās ar zīmēm un aizliegt makšķerēt tur no - līdz, pēc zinātnieku ieskatiem.

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Nu jā vienkāršāk ir neh.......a nedarīt, bet gan aizliegt. Zvaigzne, Tu kā ražīgs rakstītājs varētu izmantot savas rakstīšanas prasmes lietderīgi, un varbūt arī Lielupē kaut kas mainītos.

Vispār ir daudz vienkāršāks risinājums, bet barbarisks :D Visas valsts un pašvaldības iestādes jāpārliek uz pašfinansēšanos :D

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

micuks izdomāsim kaut ko

29.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Bet vispā ,labākais risinājums būtu pacelt vidējo algu apmēram uz 2.000.eu,tad ju žuves arī atkopsies...:D.

30.01.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager