Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
VMK | 17.februāris 2014, 11:22 | 22 komentāri | 8587 skatījumi

„Ventspils makšķernieku klubs” 2013. gadā.

Makšķernieku uzmanībai publicējam saīsinātu 2013. gada darbības pārskatu, ko iesniedzām Ventspils novada domei:

* Biedru skaits sasniedzis 30, no tiem 6 – sabiedriskie inspektori.
* Noorganizētas 2 kluba sacīkstes (Ventspils stinte 2013 Ventā un Zelta vizulis 2013 Puzes ezerā), notikusi kluba talka Irbē (Lielās Talkas ietvaros) un 1 sabiedrisks pasākums (koncerts).
* Trešo gadu nodrošinājām projekta „Miljons foreļu atgriešanās” zivju mazuļu pieņemšanu Ventspils novadā.
* EZF projektu un biedru ieguldījumu rezultātā biedrības pamatlīdzekļi pārsnieguši 17 000 Ls, no tiem Ls 2372 ir biedrības biedru ieguldījums.
* Esam piedalījušies MOSP darbībā un valdes sēdēs. Par biedrības pieredzi pastāstīts 3 semināros – divos MOSP organizētos SIF projekta „Mums rūp!” ietvaros, kā arī ciemos pie Liepājas makšķerniekiem.
* Uzrakstīti 2 EZF projekti. Projekts „Sabiedrisko inspektoru tehniskais nodrošinājums Ventspils novadā” realizēts, veikts iepirkums un apgūts reidu laivas komplekts, kas tehniski pilnveidots (aizsargplēve, bākas iebūve, iekšdedzes dzinējs, vienots stūres mehānisms).
Projekts „Makšķerēšanas tūrisma portāla izveide Ventspils novadā” uzrakstīts un saņēmis daļēju atbalstu, kas nebija pietiekams mērķu sasniegšanai, tāpēc no realizācijas atteicāmies.
* 2013. gadā veikti 60 zivju resursu sargāšanas reidi (2012. gadā – 32), kuros piedalījušies 27 makšķernieki (2012. g. – 22). Izņemti nelikumīgi zvejas rīki – 615 m (2012. g. – 3740 m).
Sastādīti 2 pārkāpumu protokoli (2012. gadā – 0), kopā ar VVD tapuši 3 VVD sastādīti protokoli un 2 pārkāpuma kvītis, kā arī rīku izņemšana. 1 iesniegums Valsts policijā par draudiem. Reidu atskaites iesniegtas VVD, rīku izņemšana un nodošana veikta likumā noteiktajā kārtībā.
* Eksperimentējot ar novada ūdeņu monitorēšanu dabas kamerās, fiksēti gan tīklu likšanas, gan nārsta zivju duršanas un elektrozvejas gadījumi.
* Izmaiņas nelegālo rīku daudzumā nevar saistīt ar maluzvejniecības samazināšanos, vairāk ar maluzvejnieku stratēģijas un mūsu pieejas maiņu, jo pēc pirmā gada pieredzes centāmies vairāk izlūkot, pētīt, pieķert pārkāpējus. Šoruden VVD būtiski uzlaboja savu klātbūtni Ventas lejtecē nārsta periodā, tāpēc koncetrējām uzmanību uz mazākām upēm.
* Secinājumus par zivju resursu sargāšanu apkopojām un nosūtījām VVD vadībai, rezultātā 2014. g. 23. janvārī tikāmies ar VVD vadību klātienē, apspriežot sabiedrisko inspektoru un pašvaldības pilnvaroto darbību un perspektīvas.
* Paplašinātu 2013. gada atskaiti klātienē sniedzām Ventspils novada domei, ierosinot veidot novada publisko ūdeņu aģentūru, jo mūsu darbs sasniedz sabiedriskā darba iespēju robežas.
* Konceptuāli izvirzījām hipotēzi, ka Latvijas ūdeņu attīstībai tuvāks būtu Norvēģijai līdzīgs modelis ar divu līmeņu makšķerēšanas kartēm – viena valsts programmām (pētījumi, pavairošana, kontroles kontrole), otra – novadu licencēm (reālā apsaimniekošana un tūrisma piedāvājuma izstrāde). Jautājums, kā šajā modelī iekļaujas unikālas vietas par atsevišķu samaksu (pašreizējie licencētās makšķerēšanas posmi un ezeri), nav ticis skatīts, jo vispirms vēlamies uz novada ūdeņiem raudzīties kopumā – kā uz vienotu sistēmu ar upju un ezeru baseiniem, kas ir plašāka par atsevišķiem posmiem un viena novada robežām.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(7 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[22] Komentāri | dilst | aug
 
vienkars

VMK malači ,kad reāli kaut ko darat.Ne vajadzētu dažam labam klubam pamācīties no jums,neviss tikai tukši runāt.

17.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nevajag vienkars, pārmetumus citiem lūdzu uz zināmo sadaļu.

Īsumā piebilde: pēc pirmā gada mums pārmeta, ka nav protokolu. Pamēģinājām un sasniedzām iespēju griestus. Ir labi, ja ir tas papīrs kabatā, maliķiem lielāks respekts. Bet praksē tikt līdz labam protokolam ir ļoti nopietns laika, nervu, zināšanu un izlūkdarba ieguldījums. Protokolu skaits nav gluži labs vērtējuma pamats (ja vien pilsētas robežās nav lašu beržu).

Ā, nav vēl pierakstīts, ka 6 kungi no kluba bija klāt palīgā salmo jūras mačus tiesāt.

17.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
kinvik

.....laikam,jū,esat ,,elites"' klubs,kuram neineresē ikdienas m-ku problēmas !

17.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Kinvik, un kādas tās problēmas būtu?

Ventspils novadā, ja runājam konkrēti.

Kas māk noķert, joprojām noķer, tas jebkurā gadījumā ir elitāri, atkarīgs no prasmēm. No lejeteces speciālistiem piemēram es varētu mācīties gadiem, tādā ziņā elite ir viņi.

Svaigākā tēma, kas nu jau veras ciet - stintes. Leišus vajadzētu vairāk trenkāt? Aizliegt nevar, viesnīcām ziemā labs atspaids. Municipālā policija šogad piestrādāja vairāk, sekoja - bet neviens muņikiem nevar piespiest kāpt uz nedroša ledus bez treniņa, piederumiem, lielas vajadzības!

Salīdzinājumam - Liepājā to prieku ieviesa par naudu. Rezultāts - ik dienu novāca drazu maisiem, bet nu jau to uztver kā pakalpojuma sastāvdaļu, samaksāts ir, tad vāciet. Rīgā salika zīmes un izdomāja liegumus. Ventspilī var braukt un brist kaut vai ūdenī tupēt, un labi ir, naktī tāpat nekādas aizlieguma zīmes neredz. Tad kur problēma?

Vidējais izmērs vienīgi bija vājš šogad, bet kāpēc? Varbūt pa bezledus periodu lielums jau aizgāja. Varbūt švakāks gads, nākamgad skatīsies. Ostas padziļināšana nepatīk? Nezinu, ir bijušas copes reizes, kad šamais strādā un ņem tāpat.

Ja ir risinājums jautājums, runājam. Runājam ar jebkuru novadā. Vari arī rakstīt privāti vai ventspilsklubs@gmail.com

17.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Apinis

Ieguldījumi afiģeķ pārsniedz rezultātus :D Vēl jāiekasē no stintinieka pa evrikam,. vai ne? :D

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Uz šādu risinājumu tu uzprasies, Apiņa kungs, man nezināmu iemeslu dēļ. Nosūtīšu tev konta numuru, vari maksāt, ja vēlies.

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Apinis,vai nevarētu paskaidrot,kā Tu aprēķini rezultātus un ko uzskati par rezultātiem?

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Beidz, akmens, tā daļa Apiņa rakstītajā tieši ir pamatota.

To var ar laiku domāt - redz, ja šogad izdodas panākt labāku regularitāti, tad izmaksas uz izņemtiem metriem skaudri kritīsies. Pašlaik sanāk, ka viens kreisais tīkla metrs bijis zelta vērtē, par to es pretī nestrīdos. Jo faktiski VISA VASARA pagāja to komplektu sastellēt kopā! Un cik reižu mēs nevaktējām tos čaļus, pats tak biji vienā reizē klāt, beigās viss ar vienu nožēlojamu tīkla izņemšanu beidzās, droši vien sajuta, ka viņus vaktē.

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Tad kā var izrēķināt to pieaugušo baiļu sajūtu maliķiem, kura liek nedaudz viņiem pierauties?

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Phe, ar katru polšu, kas nopirkts par lomu, tā sajūta atkal iet mazumā. Budžetu atšķirība nesalīdzināma ;)

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Apinis

Akmen, tiešām vēlies par to parunāt? :D es nē, netērēšu savu laiku, bažas māc ka gatavojās augsne kārtējai LM. Ja ne tā tad sory.

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Apinis, pm.

(Akmens - sanāk, ka tā ir cīņa ilgtermiņā uz izturību - laivas komplekts dara mūs stiprākus, bet ir dārgāks, polšu straume ir lētāka, bet novājina ;)

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
zaraza

Normāls un sakarīgs pārskats... Par protokolu daudzumu pārmest neredzu jēgu, tieši labi, ka VMK necenšas pār visu varīti līst represīvajā aparātā, kas ir tīra valsts funkcija, bet nodarbojas ar profilaksi - vēro, monitorē, meklē un izceļ tīklus, rada psiholoģisku spriedzi pārkāpējiem... Tā arī sabiedriskajiem būtu jāstrādā...

Šitas gan vieš tādu bažu:

"ierosinot veidot novada publisko ūdeņu aģentūru, jo mūsu darbs sasniedz sabiedriskā darba iespēju robežas"...

Tobiš piķis beidzies un jāuzzīmē barotava... AKM pats raksta MOSP lapā savā profilā: "Loģiski, ka šajā darbā ir pirmie panākumi - beigusies nauda :)"

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

zaraza- mēs jau iebraukuši dziļiauzās ka visu meiģina vadīt no Rīgas, jums Pierīgā vienas un Latgalē citas, nestrādā vienoti noteikumi, jo atšķiras makšķernieku skaits , ezeru daudzums, kontrole un vietējā specifika. Vēl liela problēma ir centrālā aparāta birokrātija, kas patērē 40% no darba laika, nevajadzīgi papīri, atskaites un līdzīgi.

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
zaraza

Malikis2011...

Bet paskaties no otras puses... Mēs dzīvojam valstī, kura pēc teritorijas daudz mazāka par vidēju US štatu un pēc populācijas par vidēja lieluma pasaules pilsētu... Kā to NEKO vēl sīkāk dalīt? Pie tam mums vēl nenormāla urbanizācijas struktūru ar nospiedošu pārsvaru centrā... Es nesaku, ka tas ir labi, bet tas ir fakts... Kāpēc Tev liekas ka kādai pusizmirušai Latgales (skarbi, bet diemžēl patiesi) pašvaldībai ar nenozīmīgu % no valsts iedzīvotāju skaita būtu jādod kāda teikšana jautājumos, kas potenciāli skar visus valsts iedzīvotājus?

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

zaraza- nepiemini ASV, tik dauņu citā valstī nav, bet tāpēc ka ar savādākiem noteikumiem mēs piesaistīsim to makšķernieku ,jo nebrauks visādi pilsētas švīti ar domu ka pieder viss un var Latgalē darīt ko grib, jo tā taču Latgale(skarba patiesība, bet paties ar pilsētniekiem) un saglabāsim to kas mums vēl ir un tur jums nesaprast vietējos.

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
zaraza

Nu tad dibiniet savu valsti, noslēdzat robežas un dzīvojat kā gribat un saglabājiet kā mākat to kas tur ir ... Var pieņemt likumu, ka pusķieģeli iemest logā (ko tu tur vakar minēji) ir ar medaļu apbalvojama lieta... Redzēsim cik ilgi pašvaldība bez "švītu" sataisītās nodokļu naudiņas no izlīdzināšanas fonda izvilks...

Aivar,

Es zinu, ka Tu esi darba cilvēks un savas dzimtās puses un ūdeņu patriots, kas patiesi ar sirdi dara savu darbu... Bet pamēģini uz to paskatīties kaut kā no malas, paceļoties pāri...

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

zaraza-varētu piekrist Tavam pārvaldības modelim, ja mums ierēdņi būtu profi. savā lietā un tikuši par ierēdni kad gadus 10 pa zemi pastrādājuši. Par izlīdzināšanas naudu runājot tas radies tāpēc ka centralizācija panākusi ka viss ir Rīgā, būtu normāla reģionu politika nevajadzētu tā naudu dalīt, to var tagad panākt ar nodokļu politiku un citiem pasākumiem, vai gribi teikt ka tā nav?

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
nomads

Malači, esat uz pareizā ceļa. Ir ar ko lepoties. Tā turpināt.

Pareizi darāt, ka atskaites publicējat. Tas būtu jādara visām sabiedriskām organizācijām lai sabiedrība redzētu kas NVO notiek un gribētu tur iesaistīties ar brīvo laiku.

Ja tā turpināsiet domāju vismaz gadi 5 paies līdz kaut ko līdzīgu kārtībai sāksiet sajust savā novadā. Daudziem jau liela domāšanas inerce un visu gribās uzreiz lai laši pilni strauti, stintes tonnām nāk utt.

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Malači, Ventspils makšķernieku klubs novēlu turpināt tādā pat garā, bet laikam bez "sūdaina " mieta (protokoliem), kas pārmācīs maliķus un makšķerniekus neiztiks, bet tas vairāk novada domes dārziņā kur aktīvi jāiesaista pašvaldības policija.

Es pie tāda slēdzienu nonācu 5 gadā, cilvēki nesaprot pa labam, šogad jau 17 sarakstīju, ir pārkāpums drukāju, dzirdēju par sevi visu to labāko un mājieni ka draugi augstu sēž, man parādīs:D

18.02.14 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager