Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
CopesLietas.lv | 1.maijs 2014, 12:29 | 2 komentāri | 1641 skatījums

AS „Sadales tīkls” aicina ievērot elektrodrošību, makšķerējot elektrolīniju tuvumā

Makšķerēšanas sezonas sākumā AS „Sadales tīkls” aicina makšķerniekus rīkoties atbildīgi un ievērot drošības noteikumus, makšķerējot gaisvadu elektrolīniju tuvumā.

AS „Sadales tīkls” aicina ikvienu iedzīvotāju – gan bērnus, gan pieaugušos, makšķerējot gaisvadu elektrolīniju tuvumā, ievērot elektrodrošību, īpašu uzmanību pievēršot gaisvadu elektrolīnijas attālumam no izvēlētās makšķerēšanas vietas.

Uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka ik gadu gan bērni, gan pieaugušie gūst elektrotraumas, pieskaroties ar makšķerēšanas rīku elektropārvades līnijas vadam. Neuzmanīga rīcība ar makšķeri rada draudus gan veselībai, gan dzīvībai – tiek gūti 1. un 2. pakāpes roku un kāju apdegumi un smagākos gadījumos rada arī letālas sekas. Īpaša uzmanība jāpievērš rīkojoties ar makšķerēm, kuru garums pārsniedz 3 metrus. Šāds makšķeres garums palielina gan makšķerkāta, gan makšķerauklas saskarsmes iespējamību ar elektropārvades līnijas vadu, kura zemākā robeža ir 6 metri no zemes virsmas.

Izvēloties makšķerēšanas inventāru, ir jāatceras, ka gan makšķerkāts, gan tā aukla var saturēt elektrību vadošus elementus un, saskaroties ar gaisvadu elektrolīnijas vadu, rada apdraudējumu cilvēka veselībai un dzīvībai. Šādā situācijā no elektrotraumas nav pasargāts neviens un uzskats, ka makšķernieka kājās esošie gumijas zābaki ir drošības līdzeklis, kas nav elektrību vadītājs, ir kļūdains. Elektriskās strāvas plūsmu un stiprumu būtiski ietekmē apkārtējās vides faktori – mitrs gaiss, saskarsme ar ūdeni un mitru zemes virsmu.

AS "Sadales tīkls" atgādina, ka ir jāievēro maksimāli drošības pasākumi elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā. Aicinām vecākus un skolotājus atgādināt bērniem elektrodrošību, neatstāt bērnus bez uzraudzības un brīdināt par elektrības bīstamību!

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā, lūdzam nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" klientu servisa bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

Tatjana Smirnova

AS "Sadales tīkls"

Komunikācijas speciāliste

Tālr. 67728823

tatjana.smirnova@sadalestikls.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
urmaas

Tā ari mēdz būt kā Tatjana raksta. Katru gadu kāds aiziet "pie pēteriem". Kurš ar mahu pār plecu izdomā pieliekties sunīti noglāstīt, kurš savukārt zem līnijas ar to nolemj pašiverēt utt. Gribu mest akmentiņu laivotāju dārziņā-Ja redzat zīmi "noenkuroties aizliegts" tad ne vienmēr tā nozīmē, ka pa apakšu iet gāzesvads. Sargājiet sevi un tas tur augšā ari jūs sargās.

01.05.14 Atbildēt | Ziņot 0
janchuks

Njā, man šogad gadījās, ejot ar 6m makšķeri atdurties pret elektroīnijas vadu. Par laimi nekas nebija. Tagad gan visur skatos apkārt :)

04.05.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager