Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
V.S.O.P. | 30.maijs 2014, 11:46 | 8 komentāri | 4337 skatījumi

"Bezgalīgā stāsta" 1. daļas beigas!

Vakar Saeima apstiprināja Zvejniecības likumu 3. lasījumā. Šo likumu labojot piekusa daudzi, jo process bija pretrunu plosīts un emocijām bagāts. Neiedziļinoties ļoti sīkās detaļās, galvenie, makšķerniekus interesējošie, jaunumi ir šādi:

1) zemūdens medības tagad ierobežo nevis MK noteikumi, bet likums, kurš nosaka, ka zemūdens medības pieļaujamas tikai Jūrā, privātos ūdeņos un licenzētās vietās atbilstoši speciāli izstrādātam nolikumam;

2) kā “ierindas rīks” ir apstiprināts zivju vads;

3)pašpatēriņa zveja pāriet uz murdiem;

4) Buļļupē politski nosaka zvejas rīku skaitu – turpmāk zvejot varēs izmantojot ne vairāk kā 6 murdus;

5) Tiks izveidota “Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvā padome”, kuras nolikumu apstiprinās Ministru Kabinets. Tā patreizēja redakcija paredz pārstāvju virzīšanu no interesū grupām un katrai interešu grupai ir plānoti 2 pārstāvji, kurus tā izvēl sapulcē. Par to informēsim papildus, publicēsim nolikumu, datumus, laikus un darīsim to savlaicīgi;

6) daudzi likuma punkti tika papildināti ar zinātniska pamatojuma prasībām.

Šī likuma izsludināšana dod plašākas iespējas makšķerniekiem, mums kļūst vairāk vietas uz ūdeņiem un lielāks iespējas darboties procesos, kuri ietekmē mūsu nākotni.

Likums ir sarežģīts, vienkāršam cilvēkam – pat grūti uztverams, bet tas ir pabeigts un dod iespējas turpināt darbu LV ūdeņu uzlabošanas virzienā. Sekojiet turpmākajiem notikumiem, mēs cenšamies būt informēti un ietekmēt notikumus makšķerniekiem izdevīgā virzienā, mēs cenšamies informēt Jūs par gaidāmiem jaunumiem.

Nāk vasara, tūlīt būs atkal sitlts un karsts :) vairāk pozitīvo emociju!

Ne asakas!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[8] Komentāri | dilst | aug
 
Malikis2011

Kur Tu likumā atradi , ka zemūdens medniekiem būs savs likums?

Ministru kabinets, izdodot šā likuma 13.panta pirmās daļas 3.punktā minētos noteikumus, ir tiesīgs noteikt arī citus, šajā panta daļā neminētus ūdeņus, kuros ir atļautas zemūdens medības.

30.05.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Citāts no saeima.lv, pēdējā rindkopa, zvejniecības likums ierobežo, MK noteikumi atļauj LM vietās un priv ūdeņos:

Saeima ceturtdien, 29.maijā, galīgajā lasījumā atbalstīja būtiskas izmaiņas Zvejniecības likumā. Tās noteiks rūpnieciskās zvejas kārtību, zvejas limita apjomu, kā arī precizēs makšķerēšanas noteikumu deleģējuma saturu un prasības privāto ezeru izmantošanai.

Likuma grozījumi paredz atļaut rūpnieciskajā zvejā izmantot zivju vadu, izņemot īpaši aizsargājamo dabas teritoriju ūdenstilpēs, kurās šāda zveja pieļaujama tikai īpašos un zinātniskās izpētes nolūkos. Līdz šim zivju vada izmantošana rūpnieciskajā zvejā bija aizliegta.

Turpmāk zveja pašpatēriņam publiskajos ūdeņos varēs notikt tikai ar murdiem, nevis tīkliem. Šīs izmaiņas būs spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Noteikts, ka turpmāk piekrastes nozvejas limita apjomu visām zivju sugām aprēķina procentuāli no Latvijas kopējā pieļaujamā nozvejas apjoma. Paredzēta arī nozvejas limita pārdales iespēja konkrētajā gadā, ja tā apjoms netiek pilnībā izmantots.Tāpat grozījumi precizē deleģējumu Ministru kabinetam (MK) noteikt prasības privāto ezeru izmantošanai zivju mazuļu ielaišanai zivju pavairošanas vajadzībām.

Tāpat grozījumos noteikts, ka no nākamā gada aprīļa zveja Buļļupē ar zivju murdiem būs atļauta, izmantojot ne vairāk kā sešus murdus.Zvejniekiem turpmāk būs pienākums valstij ziņot, ko viņi dara ārpus mūsu valsts teritoriālajiem ūdeņiem - Valsts vides dienestam (VVD) būs jāziņo par trešajās valstīs veiktajām darbībām, kas saistītas ar zveju un tās īpašumā esošiem kuģiem.

Likumprojekts precizē makšķerēšanas noteikumu izdošanu MK, kā arī valdībai būs jānosaka kārtība, kā zvejas licences turētājiem un zvejas kuģu kapteiņiem tiek piemērota Eiropas Savienības tiesību aktos par kopējās zivsaimniecības politiku noteiktā soda punktu sistēma.

Ar grozījumiem likuma mērķī tiks noteikts nodrošināt zivju resursu ilgtspējīgu izmantošanu, aizsardzību, pavairošanu un pētīšanu valsts zivsaimniecības nozares ilgtermiņa attīstībai.

Tāpat zemūdens medības būs iespējamas Baltijas un Rīgas jūras līča piekrastē, privātajos ūdeņos, ja īpašnieks to atļaus, kā arī citos ūdeņos, kuros atļautas licencētās zemūdens medības. MK varēs noteikt arī papildu vietas, kas paredzētas zemūdens medībām. Līdz šim noteikumi paredzēja, ka šādas medības var notikt visās vietās, kur tās nav aizliegtas.

30.05.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Ja neņem vērā zemūdens medību ierobežošanu, kas vēl no rakstītā ir MOSP panākts?

30.05.14 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Tā īsti neiebraucu kādas plašākas iespējas šie grozījumi dod makšķerniekiem? Samazinās zivju daudzumu zvejojot ar vadu un tas ir tas pluss ? Tas ir tas par ko MOSP cīnās ?

02.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
VANEMS

zivju nav, trezvostj....

02.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Nu paldies kaut vai par ZM, nu varēs sviest ar akmeni katram pleznainim kurš sadomās ņurkot Gaujā lašu laikā!

03.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Fotogrāfēt zem ūdens nav aizliegts.

03.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Ediitis

Jā un zem ūdens var fotogrāfēt izmantojot balonus, bojas ar nevajag.... Tā kā skatieties kur brauciet un metiet akmeņus, svinus,bleķus, ka nav kādam jāsēž aiz restēm vai jāapmaksā ārstēšanās izdevumus!

03.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager