Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 20.jūnijs 2014, 10:38 | 32 komentāri | 7029 skatījumi

Savādāks (cits) redzējums uz lietām

Priekšvārdam, teikšu godīgi, vismaz man, izlasīt visu rakstīto Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) mājas lapā aizņēma daudz laika, izlasīt kvalitatīvi vēl vairāk, vai tas ir tā vērts, katram jāizsver pašam. Ja nav laika, vai vēlēšanās, ieteiktu tomēr spriedumus neveikt vadoties no citu personu, tai skaitā maniem, komentāriem vai pausto par rakstiem. Pievienošos raksta autora vārdiem: „Ja garāka tekstuāla materiāla lasīšana vai uztvere kādam „viszinošajam” var radīt psihofiziska rakstura sarežģījumus vai citas problēmas, nevajag mocīties. Nelasiet.” Ja ir interese par savādāku informāciju, vielas pārdomām pietiekoši.

Tātad, LMA mājas lapā (www.dzivaisudens.lv) parādījušies trīs jauni raksti:

1) III daļa, jeb nobeigums „Latvijas zivsaimniecības politikas nacionālās dīvainības, jeb par to, kas bij’, par to, kas būs?”;

2) Latvijas zivsaimniecības politikas ārlietas, jeb kur lai dabū atbildības kapacitāti?;

3) Vimbu licencētā makšķerēšana Bauskā. Mīts un realitāte.

3.daļā – rakstu sērijas nobeigumā „Latvijas zivsaimniecības politikas nacionālās dīvainības, jeb par to, kas bij’, par to, kas būs?” aprakstītas lietas, kuras saistītas ar/ap grozījumu Zvejniecības likumā pieņemšanu un nobeigumā par Zivsaimniecības lietām Eiropas Savienībā. Šeit jāsaprot, ka LMA ir arī vides aizsardzības nevalstiska organizācija, attiecīgi tieši ‘vides aizsardzības’ saikni ar panākto, kas attiecas uz zivju resursu ieguvi šajā gadījumā būtu jāņem vērā visvairāk. Šaubos – vai par rakstā minēto interesentiem ir/būs iespēja izlasīt kaut kur citur. Jebkurā gadījumā tabula ar iepriekšējo un jauno redakciju būs noderīga tiem kas paši vēlēsies saprast kas tad mainīts Zvejniecības likumā.

Otrais raksts, jeb „Latvijas zivsaimniecības politikas ārlietas, jeb kur lai dabū atbildības kapacitāti ?” veltīts daudziem jautājumiem, kuri sniedzas aiz „kur un kas šodien ķeras”, „kāpēc neķeras” vai „kuram kāda spole, aukla vai māneklis” kā arī ir tālu aiz Makšķerēšanas noteikumiem, bet tomēr, ja ne tieši, tad noteikti pakārtoti iespaido vai iespaidos makšķerēšanu un makšķerniekus. Bez iepriekš minētā apskatīts „makšķernieku pārstāvēšanas” jautājums, īpaši noderīgs visiem, kas uzskata, ka viņus kāds pārstāv vai pats uzskata, ka pārstāv citus vai vēlas kaut kā pārstāvēt. Jebkurā gadījumā – viela notikušā izvērtējumam un pārdomām. Atkārtošos – šaubos vai arī šajā rakstā minēto interesentiem ir/būs iespēja izlasīt kaut kur citur.

Trešais raksts veltīts Bauskas Mednieku un makšķernieku biedrībai, tās veiktajiem pasākumiem upju sakopšanā, nedaudz par vēsturi un tagadni, licencēm un makšķerniekiem. Domāju, ka arī šajā rakstā minētais daudziem nav zināms.

Vislabāk izlasiet paši, manis paustais - subjektīva informācija. Ja kādam ir vēlme komentēt, būšu ļoti pateicīgs, ja nedarīsiet to zemāk. Izveidojiet atsevišķu tēmu vai tēmas, un varat izpausties no sirds patikas.

Pēcvārdam, tiem, kuri lasa žurnālu Copes Lietas, uztveriet kā vēlaties, sakritība, apciemojot sievas radus man tika uzdāvināta Latvijas Valsts izdevniecības 1960.gadā Rīgā iespiestā grāmatiņa, uz kuras atrodams smaidīgs makšķernieks ar makšķeri pār plecu hūtē un pīpi zobos, tur 25. lapas pusē 7.attēls „Zivju nārsta laiks un labākais makšķerēšanas laiks”. Lasis, Taimiņš, Forele – Oktobra sākums līdz Decembra beigas, varbūt tomēr esošais liegums līdz 31.decembrim, kas attiecas uz visu Latviju beigās izrādīsies gana pamatots? Vispār pēc šīs tabulas zandarti jāliek mierā līdz mēneša beigām.

Ķeriet zivis, sitiet odus, meklējiet papardes ziedus! Lai visiem izdevušies Līgo svētki!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 2.3333333333333 no 5
(6 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[32] Komentāri | dilst | aug
 
imations

Zvaigzne atkal pūš Saimnieka stabulē, jau nedēļu atpakaļ nepagāja pat 30 min no rakstu publicēšanas LMA mājas lapā, kad Zvaigzne jau MRK blogā sarakstīja, ka tādi ir publicēti.

Var teikt tikai vienu - vecajam skricelniekam laikam konkrēti širmis iet ciet, sarakstījis ap 56. lapām sava sviesta ar galveno ideju, ka MOSP baigi nerullē un, ka "Balodis ir ērglis – cīnītājs tikai savās&Co iedomās un interneta telpā, realitātē – balodis pelēkais.Nekas vairāk."

Kopā MOSP tiek pieminēts 129 reizes, ka nu ļoti nerullē un LMA kantoris pieminēts 245 reizes, ka baigi rullē. Vienkārši LMA ierindojusi MOSP Buļļupes zvejnieku 2 statusā pret ko ir jācīnās, jo saskata tajā spēcīgu apdraudējumu LMA monopolam.

Interesants ir raksts par Lielupes vimbām, jo tur tiek minēts, ka visā pārskatāmā periodā Lielupes augštecē, ņemot vērā šī upes posma lielo zivsaimniecisko nozīmi visos laikos (pēc rakstiskām liecībām – vismaz gadsimtu), ir pastāvējis zivju ieguves aizliegums. Bet tagad BMMB organizē nārstojošo vimbu licencēto makšķerēšanu upes krastu kopējās līnijas garumā virs 60 km mēģinot to pamatot, ka nepieciešami līdzekļi upes tīrīšanai.

Varbūt vērts zivju resursu saglabāšanas nolūkā aizliegt nārstojošo vimbu makšķerēšanu Bauskā, kā tas bija vismaz pēdējos simts gadus un katru gadu līdzekļus novirzīt upes tīrīšanai - piemēram no zivju fonda. Līdz ar to vimbas iznārstos, radīs pēcnācējus un BMMB varēs tīrīt savu upi apgūstot attiecīgi finansētus projektus. Un galvenais visiem būs labi, vai arī BMMB gluži visu nepastāsta, kur tūkstošos mērāmā licenču naudiņa īsti paliek.....

Vecajam skricelniekam vienā lietā taisnība – ja šito sviestu visu izlasa minimums morālā trauma garantēta.....

20.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Brize

Tu zaļais abiniek ZB jau kā kucēns žvankstēt.

20.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Imations, tur tev taisnība, ja no šī raksta un pieminētajos rakstos sarakstītā tavas smadzenes ir spējījas izlobīt to ko uzrakstīji, tad tiešām morāla trauma garantēta. Ērti dzīvot pasaulē kur Zvaigznei saimnieks, kādam iet ciet, kāds nepasaka kur visa nauda paliek, bet mieru atnesīs balodis (balts). Galvenais ir cīnīties pret realitāti un ticēt sev, tiesa neesi savā nelaimē viens.

20.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Ja LMA būtu kāds cilvēks, kas var bīdīt šīs idejas, nevis tikai par tām runāt, tad zelta vērtas idejas un organizācija. Pat redzu to kā COPMAŅUS vienojošu oraganizāciju atšķirībā no MOSP, kas cenšas pieradināt copmaņus pie tā, ka tīkli ir iedzimts ļaunums un ka tur neko nevar darīt.

21.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
hromoj

Es te brīžiem retiem kaut ko palasu. Saki, man, Imation, kas Tu esi? Zvaigznes saimnieks? Kā Zvaigzne ieliek tekstu, tā uzreiz seko komentāri. Tjipa padotais atkal nepareizi uzrakstījis? Jāsaka, ka Tava žults ir visstiprākā. Noēd visu, gan labu, gan sliktu. Vai Tu esi apbežots bērnībā? Kas ir par vainu? Varbūt varu ieteikt dakteri. Tālāk pm.

21.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Kas tad nu noticis, ka kādam no malas par Zvaigznes puiku vajag iespringt, puika apvainojies par komentāriem - Jāņos saraudāsies un nelēks pār ugunskuru?

Es noteikti neesmu Zvaigznes saimnieks, Saimnieks jāmeklē LMA kantorī. Es drīzāk ar Zvaigzni esmu Iņ un Jaņ, bet ārsta kontaktus gan atsūti, jo tikai trakais nav traks, jo zina, ka ir traks, līdz ar to visi pārējie ir traki un Iņ un Jaņ noteikti pie ārsta ies kopā.

21.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Imation, tevis rakstītais atkārtojas un sen vairs nav interesants. Nav nekāda Iņ, drīz būs Jāņi, tas arī viss. Vismaz es tavu ķengāšanos sen vairs par joku neuzskatu un kārtējā tizlā atrakstīšanās vairs nestrādā. Izskatās, ka ne man vienam, tas arī viss. Vari arī realitāti neuztvert, tāpat kā notiekošo, un turpināt tālāk.

21.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Zvaigzne neviens neatrakstās, bet tikai konstatē faktus. Don Kihotam arī prātā bija, ka viss ir OK, ka jācīnās ar vējdzirnavām, kas ir milži, jo tā ir realitāte. Realitāte, kā, stāstā stāstīts, sākās ar to ka Don Kihots sāka lasīt visādas sviestainas grāmatas un dēļ tā lēnām viņam izžuva smadzenes.

Ar Tevi Zvaigzne ir tāpat - lasi vien Saimnieka slimās fantāzijas un tēlo Don Kihotu Makšķernieku Aizstāvi, jo vēlreiz un vēlreiz saku, ka bez Saimnieka Tu neesi nekas.

21.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Paskaidro kādus faktus tu vari konstatēt sēžot mājās pie datora? Neesot klāt, priekš sevis esi izfantazējis, kas ir bijis un tā veido savu pasauli. Tas, kas neatbilst tavām iedomām nav pareizi un tā tas nevar būt, jo tā tu domā. Spēja aizdomāties, ka varbūt tomēr ir savādāk, nekā tev šķiet, tiek izslēgta, jo tā sajauc paša noteikto lietu kārtību. Šaubos vai sapratīsi, īsāk - beidz vienreiz murgot, cilvēkiem esi vienkārši apnicis un aplausi nav bijuši.

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Esmu Zvaigzne vienkāršs puika – man aplausus nevajag, tādēļ arī paliksim pie Iņ un Jaņ principa Tu raksti un es rakstu.......

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Neviens tev neliedz izpausties, raksti - veido savus rakstus atver tēmas, paud savu redzējumu, tikai dari to savās tēmās, savos rakstos.

Atkārtošos, nav nekāda Jaņ, būs Jāņi, bet tu tikai pimēslo citu rakstīto, tas arī viss, ļoti vienkārši un vienkāršam puikam saprotami. Tas arī viss.

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Uzmanību VISIEM Zvaigznes rakstus nevienam nekomentēt citādi puika uz Jāņiem saraudāsies un nelēks pār ugunskuru !!!!!!

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Tas neattiecas uz visiem, tas attiecas tikai uz tevi vienu, tā kā nomierinies un savus kārtējos paziņojumus paturi pie sevis.

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Labi jau labi labošos – šitādi komentāri derēs: Saimnieks ir labs, Buļļupes zvejnieki ir slikti, Zvaigzne ir gudrs, utt. utt.

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Imations, nezinu kas ir tavs saimnieks, Buļļupes zvejniekus personīgi nepazīstu un no viņa zivis nepērku, manu gudrību vai muļķību lai vērtē citi, tāpēc nevarēšu atbildēt uz tavu jautājumu utt. utjp.

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Kaspar Zvaigzne, lūdzu pārlasi šo savu citātu kārtīgi, nebūtu slikti arī pašam šo citātu ievērot.

Citāts:

Paskaidro Paskaidro kādus faktus tu vari konstatēt sēžot mājās pie datora? Neesot klāt, priekš sevis esi izfantazējis, kas ir bijis un tā veido savu pasauli. Tas, kas neatbilst tavām iedomām nav pareizi un tā tas nevar būt, jo tā tu domā. Spēja aizdomāties, ka varbūt tomēr ir savādāk, nekā tev šķiet, tiek izslēgta, jo tā sajauc paša noteikto lietu kārtību. Šaubos vai sapratīsi, īsāk - beidz vienreiz murgot, cilvēkiem esi vienkārši apnicis un aplausi nav bijuši. faktus tu vari konstatēt sēžot mājās pie datora? Neesot klāt, priekš sevis esi izfantazējis, kas ir bijis un tā veido savu pasauli. Tas, kas neatbilst tavām iedomām nav pareizi un tā tas nevar būt, jo tā tu domā. Spēja aizdomāties, ka varbūt tomēr ir savādāk, nekā tev šķiet, tiek izslēgta, jo tā sajauc paša noteikto lietu kārtību. Šaubos vai sapratīsi, īsāk - beidz vienreiz murgot, cilvēkiem esi vienkārši apnicis un aplausi nav bijuši.

citāta biegas. gaisma nodziest. visiem labs un mierīgs prāts, vasaras saulgrieži...

Priecīgu līgošanu!

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Mārtiņ Balodi, atšķirbā no imations, esmu piedalījies gan komisijas sēdēs, gan darba grupās, gan citās sanāksmēs. Esmu personīgi redzējis ko tevis rakstītais nozīmē dzīvē. Izvērtējot citu rakstīto, vados no esošās personīgās pieredzes. Es saprotams nevaru veidot viedokli, kas notiek MOSP organizētajos pasākumos, jo tu personīgi man esi aizliedzis uz tiem ierasties. Tomēr par pārējo ir dažas svarīgas lietas, kuras nemainās un liecina par to, ka nekas diži nav mainījies.

Arī tev patīkamus svētkus.

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

p.s. nevaru tagad atcerēties kurš bija tas, kas rakstīja par MRK lapas slēgtajā daļā, kura paredzēta biedrības biedriem, notiekošo :)

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Zvaigzne tad jau sanāk, ka piedaloties gan komisijas sēdēs, gan darba grupās, gan citās sanāksmēs baigā gudrība organismā iesūcas. Tad jau mūsu deputāti tikai sastāv no gudrības, kā nekā visu laiku viņi piedalās visādās komisijas sēdēs, gan darba grupās, gan citās sanāksmēs.

22.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager