Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
tonis | 23.decembris 2014, 22:39 | 112 komentāri | 9373 skatījumi

Iz vēstures.Epilogs.

Gribas jau nobeikt šo savu atmiņu aprakstu pie apaļa cipara,tādēļ turpinājuma nebūs...Domāju,ka katram daudz maz padzīvojušam copmanim ir ko siltu un patīkamu atcerēties no savām jaunības dienu,ar copi saistītajām, atmiņām...To arī darīju es. Kāpēc to darīju?

Man ir diezgan skumīgi lasīt pēdējā laikā šeitan dažadu 'pētnieku','visu makšķernieku interešu pārstāvju' un 'biol.doktoru' potēto atziņu ,ka: 'nav īsti pētīts un pierādīts vai zivju vispār ir kļuvis mazāk'...Balstoties uz šādiem atzinumiem tiek dota zaļā gaisma 'pašpatēriņa' zivju kāšanai un tādēļ esam arī nonākuši tur ,kur esam...Protams,ka mani puišeļa gadu lomi nebija nekādi milzīgie,bet man bails pat iedomāties, kādi tie varētu būt,ja toreiz manās rokās būtu mūsdienu ekipējums,pieredze un zināšanu bagāža...

Man prieks ja kādam šā bloga lasītājam mani jaunībdienu piedzīvojumu izklāsti radīja kādu patiku un interesi, bet ja kādam 'pētniekam' to lasot atkal 'tirpas pār muguru saskrēja', tas nekas ,arī tas pāries,laiks visu sadziedē....

Vēlu visiem copmaņiem klusus un jaukus ziemassvētkus un 'ne asakas' Jaunajā gadā!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.4 no 5
(5 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[112] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Zivis ir jāpatērē, tikai nevaig kāst ;))))) Stāstījumi prīmā!!

Priecīgus Ziemassvētkus!

24.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Stāstījumi ok, tikai kāpēc tā jaukt visu bardakā?

Ir pietiekami daudz ūdens tilpņu, kurās nekādas legālas zvejas nav. Bet makšķernieku reālie lomi stipri atpaliek no leģendārajiem kādreizējiem lomiem. Bet, veicot zinātnisko kontrolzveju, sanāk, ka rezultāti faktiski jāslēpj no makšķerniekiem, jo ir pārāk labi.

Ko domāt šādā gadījumā?

Ir konkrētas vietas, kur zivju ir daudz, ir vietas, kur zivju ir pārāk daudz, ir vietas, kur zivis jāpapildina.

Tāpēc kaut kādi vispārinājumi, turklāt citu vietā - šeit ir lieki.

Tikmēr ezeru spogulis Latvijā samazinās, un ūdens līmenis ļoti daudzās upēs nav gluži Toņa jaunības līmenī.

Var to risināt, un var gānīties, tā ir katra tipāža paša izvēle.

24.12.14 Atbildēt | Ziņot 1
krumujancis

Protams,ka mani puišeļa gadu lomi nebija nekādi milzīgie,bet man bail pat iedomāties, kādi tie varētu būt,ja toreiz manās rokās būtu mūsdienu ekipējums,pieredze un zināšanu bagāža...

Cik ļoti pareizi vārdi!!! Pievienojos Toņa teiktajam par mūsdienu pētniekiem, pērkamo BIOR pētījumu, ja atskatamies uz visiem zināmo "zušu pētījumu" par n-tajiem latiem vai eiro, un visādiem citiem "zinātniskiem" secinājumiem, par kuriem var tikai pasmaidīt un ar nožēlu skatīties uz tiem ļaudīm, kuri tos uzskata par absolūto patiesību. To visu, protams, varam. Taču zivju resursu no tā vairāk nepaliks. Tātad - ja gribam ko mainīt, jāmaina galvas, bez žēlastības un čomošanās, jāiestājas par patiesību, lai cik rūgta tā arī nebūtu. Jāpadzen neko nespējošie tīklu apkarotāji. jārīkojas kā jau kapitālismā - mērķtiecīgi un reizē nežēlīgi. Tikai tā mēs, makšķernieki, varam un spēsim aizsargāt savas intereses un saglabāt resursus. Patiesībā cita ceļa nemaz nav, vismaz manuprāt.

Paldies Tonim, par publicēto atmiņu stāstījumu, pašam par šo tēmu arī ir sarakstīta grāmata uz apmēram 100 lappusēm vai vairāk datorā, taču netiku pat padomājis par šo atmiņu publicēšanu netā. Bet tagad jau ir par vēlu.

Visiem Priecīgus Ziemassvētkus!

24.12.14 Atbildēt | Ziņot 1
Tonis

Krumjancis,

pateicos par sapratni,domu gājiens mums ir diezgan līdzīgs,bet saki,kāpēc par vēlu publicēt savas atmiņas?

24.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Akmens viesis,

nav jāveic nekādas zinātniskās kontrolzvejas,nav tukši jātērē naudiņa kaut kādiem pētījumiem,to patiesos rezultātus par brīvu pateiks jebkurš daudz maz piedzīvojis un pieredzējis copmanis.Naudiņa jāiegulda praktiskā zivju pavairošanā un kontroles uzlabošanā.Kā arī jaunās paaudzes izglītošanā...

24.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
martins_riga

izlasiju visus rakstus.

Toni, probleema ir tajaa, ka pie mums neaizstaav cilveeku intereses. pie mums svarigi ir piebazt savas kabatas. tas arii viss. kas maksaa, tas pasuuta muuziku.

24.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Pieredzējis copmanis var aizstāt zinātni?

Šis viedoklis ir tik aprobežots, Toni, ka ar baudu ļaušu tev palikt pie savām domām.

Priecīgus svētkus!

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Atļauj pasmaidīt...:) Konkrētajā gadījumā te ar 'zinātni' nav nekā kopīga...Valda pārsvarā materiālās intereses...

Tev arī priecīgus...

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Pievienojos Tonim. Kas attiecas uz "zinātni" attiecībā uz zivju resursiem, Tad, acīmredzot, Akmens Viesis ir viens no tiem, kurš patiesi tic šīs pērkamās zinātnes korifeju apgalvojumiem. Tā, protams, ir viņa problēma, taču darbības pamatā saistībā ar zivju resursu pavairošanu šo zinātni gan nevajadzētu izmantot. Ja nu vienīgi līdzekļu prihvatizēšanai savā labā, tur,iespējams, gan.

Visiem priecīgus Ziemassvētkus!

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Tāpat kā ar mūsu mežiem!? Tā saauguši,ka nespēj cirst. Tik tur,kur agrāk nācu uz auto,pēc foreļu copes,caur priežu silu ar baltu sūnu paklāju,tagad džungļi. Īsta "Laosa".

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Priecīgus svētkus!

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Beidziet tak,viss ir 'zinātniski' pamatots...:)

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Tonim ir dzelžaina loģika, ka katrs lohs, kas bērnībā vai jaunībā ir pamakšķerējis, tagad var mācītiem vīriem norādīt, kā dzīvot un ūdeņus apsaimniekot. Principā bērnam šūpulī vajadzētu makšķeri ielikt, tad viņš uzreiz valsti varētu vadīt nebūtu jāiet augstās skolās, nebūtu jāmācās, nebūtu zinātne jābīda.

Principā Toņa teorija dabā arī darbojas, jo regulāri uzrodas visādi caurkrituši režisori, pusmigranti, pustraki laivu apsargi, kas visus māca dzīvot.

Vienu lietu Tonis gan pareizi saka, man tāpat kā Tonim mani puišeļa gadu lomi arī nebija nekādi milzīgie, bet tagad gan nesūdzos.

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Smieklīgākais ir tas, ka konkrētajā rakstā, kurš tā satracināja godājamo "skandināvu asiņaino izlietņu" biznesa pārstāvi, runa bija par ko citu, tas bija vēsturisks apskats par zivju resursu cepieniem - starp zvejniekiem/makšķerniekiem, starp makšķerniekiem un sporta makšķerniekiem.

Kas tur īpaši aizskāra dažus, ka vajadzēja sagudrot kārtējo balādi par mosp it kā izteikto "kaut ko" un tad censties visu noslēpt ar jaunu blogu pievienošanas metodi, man ir mīkla.

Iespējams, ir vajadzība uzturēt šo lieko cepienu.

Tomēr manuprāt tāda pati problēma kā

pašpatēriņa zveja ir arī pārpatēriņa makšķerēšana. Tā kā Latvijas ūdeņi nevar nodrošināt makšķerniekam noteikumos atļauto zivju daudzumu, rodas neirozīte, un tiek meklēti "vainīgie".

Bet ko nu par tik sāpīgām lietām. Arī pietiekami normālai un pamatotai prasībai, ka makšķerēšanas noteikumiem jābūt viennozīmīgiem un saprotamiem ar pamatskolas izglītību - atrodas negaidīti pretinieki.

Un tas ir ļooooti dīvaini. Jo tepat blakus ir

ceļu satiksmes noteikumi, kas nav tikai "juridisko rotaļu laukums", bet vienošanās, kuru ievērojot, mēs varam sadzīvot uz ceļa un arī izdzīvot.

Tos nez kāpēc var iemācīties no galvas, nolikt eksāmenu un puslīdz zināt un ievērot, jo braukt gribas.

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

:))

25.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

tiaki divi citāti no neta:

1.ceļu satiksmes noteikumi, kas nav tikai "juridisko rotaļu laukums", bet vienošanās, kuru ievērojot, mēs varam sadzīvot uz ceļa un arī izdzīvot.

Tos nez kāpēc var iemācīties no galvas, nolikt eksāmenu un puslīdz zināt un ievērot, jo braukt gribas.

2.Šobrīd daudziem Latvijas auto vadītājiem, un arī gājējiem, ir jau zudis pašsaglabāšanās instinkts. Tāpēc gājēji soļo bez atstarotājiem, neievēro gājēju pārejas, u.c., vadītāji - apdzen ar nekaunīgu iebraukšanu pretējā joslā tad, kad tur brauc pretī cita mašīna, tiek izbraukts uz galvenā ceļa no mazāk svarīga ceļa, nepalaižot galvenā braucējus, šķērsoti krustojumi pie sarkanās gaismas, un kas tikai viss vēl, nemaz nerunājot par nenormālo ātruma pārsniegšanu visās vietās, gan pilsētās, gan ārpus.

Un šeit nekādi sodi, nekāda pārliecināšana nelīdzēs, jo tos, kuri jau paši apzināti ir izlēmuši mirt, lasi - būt par pašnāvniekiem, viņus neapturēs NEKAS! Jo viņi konsekventi un pārliecināti iet uz savu mērķi - pārcelties uz dzīvi viņsaulē, un agrāk vai vēlāk sasniedz tieši to, ko paši ir gribējuši.

No šī varam droši secināt, pievienojot bojā gājušo skaitu, ka neko sabiedrība nevar iemācīties, ne makšķerēšanas noteikumus, ne arī CSN.

Tātad kārtība ir jānodrošina. Tikai šim darbiņam ne kārtības sargi, ne arī sabiedrība nav gatava.

Un kur nē, imītis jau atkal klāt! Spečuks visās jomās, ha!

26.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Krumujanci,

kā nu 'bumbulīts' malā stāvēs...:)

Kā nekā,'centraltirgus pašpatēriņš' var mazumā iet...

Tāmdēļ jātur roku uz pulsa,ar 'Vislatvijas copmaņu interešu pārstāvjiem' jāpakoķetē...

Bet vienam šamo pārstāvim,gan nenoveicās,negribot aizmuguriski taj konsultatīvajā padomē nabadziņu ievēlēja...Tagadiņ zobus būs jāsakož,nebūs laika dzejā izpausties...Bet ko nu nepiecietīsi kopējas lietas labā,tā jevro naudiņa tak jāabgūst! Tas nekas, ka no tās copes un esošajiem zivju resursiem īsti sajēgas nava,bet viedoklis tak ir! Un ja vēl 'imīts' piebalso,ka viņa tīklos zivju patreiz gana esot,tad jau jāatbalsta vien ir,a varbūt kāds lasēns kādreiz priekš 'zinātniskiem pētījumiem'piegādāts tiks...Bet ko nu tas lasēns...,kādreiz uz pohām kortelītim sastiķēt nesanāk,tā ka tā jevro naudiņa lieti noderēs...:)

26.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Ir pietiekami daudz ūdens tilpņu,

24.dec, 00:26

Lūgums Ziemassvētkos! Nejaukt tilpnes ar tilpēm. Īpaši labu izglītību baudijušajiem-mucas ar upēm un ezeriem!

Un šeit nekādi sodi, nekāda pārliecināšana nelīdzēs, jo tos, kuri jau paši apzināti ir izlēmuši mirt, lasi - būt par pašnāvniekiem, viņus neapturēs NEKAS! Jo viņi konsekventi un pārliecināti iet uz savu mērķi - pārcelties uz dzīvi viņsaulē, un agrāk vai vēlāk sasniedz tieši to, ko paši ir gribējuši.

Šodien, 00:21

No pasākuma,ko sauc par dzīvi,neviens dzīvs ārā ticis neesot!

26.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Tonim laikam uz Ziemassvētkiem salavecis neatnesa dāvanu, tāds apdalīts izklausās, laikam skauž, ka citam ir tā zivs.

Toņa bizness maz atšķiras no zvejnieku biznesa, kāda starpība tam, ka Tonis ņem naudu par iespēju izmantot citas valsts zivju resursus, bet zvejnieki ņem naudu, lai visiem būtu iespējams lietot zivju resursus. Tas laikam ir slikti būt par zvejnieku šeit, bet parazitēt uz citas zemes zivju resursiem labi.

Interesanti kādēļ Tonis tepat Latvijā nenopērk, kādu ezeru vai neizrok dīķi un netaisa savu biznesu šeit, bet gan parazitē uz citu valstu resursiem.

26.12.14 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager