Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
CopesLietas.lv | 15.februāris 2016, 15:04 | 226 komentāri | 12677 skatījumi

Par rūpnieciskās zvejas aizliegumu Latvijas iekšējos ūdeņos

Arī Portāls CopesLietas.lv aicina savus sekotājus izvērtēt situāciju un dot savu ieguldījumu.

Rūpnieciskā zveja Latvijas iekšējos ūdeņos rada būtisku kaitējumu jau tā niecīgajiem saldūdens zivju resursiem. Nepieļaujama ir situācija, ka visas sabiedrības īpašumu izmanto tikai neliela daļa sabiedrības locekļu, jo rūpnieciskās zvejas licences ir tikai dažu cilvēku privilēģija. Atrunas, ka rūpnieciskie zvejnieki atjauno zivju resursus, ielaižot ūdenstilpnēs zivju mazuļus, neiztur kritiku, jo šīm zivīm sasniedzot atbilstošu lielumu, tās nonāk rūpniecisko zvejnieku tīklos, tā pārējiem cilvēkiem atņemot iespēju noķert cienīga izmēra zivis. Rūpnieciskā zveja iekšējos ūdeņos kropļo tirgu, jo rūpniecisko zvejnieku izmaksas ir mazākas par zivju audzētavu uzņēmumu izmaksām. Pēc būtības tā ir negodīga konkurence.

Rūpnieciskā zveja ir jāaizliedz visos Latvijas iekšējos ūdeņos. Vienīgais izņēmums ir nēģu ieguve, jo šīs zivis var iegūt tikai ar rūpnieciskām metodēm.

Aizliedzot rūpniecisko zveju, būtiski uzlabosies zivju resursi Latvijas iekšējos ūdeņos, kā arī uzlabosies biznesa vide zivju audzētavu uzņēmumiem.

https://manabalss.lv/par-rupnieciskas-zvejas-aizliegumu-latvijas-ieksejos-udenos/show

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(15 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[226] Komentāri | dilst | aug
 
Malikis2011

Ja jau rūpējas par zivju resursiem, tad pirmkārt jāaizliedz makšķerniekiem paturēt lomā zivis, vai jāaizliedz vispēr un tad jāķeras klātz vejai, beidziet izplatīt melīgu informāciju ka vainīgi zveinieki, noskaidrojiet cik zvejnieki ķer un cik pārējie, tad vaukšķiet un aiciniet parakstīties.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot -1
Malikis2011

Būtu, kaut uzrakstījuši patiesību, mēs makšķernieki negribam lai kāds zvejo, jo mums vienīgiem pieder tiesības zivis ķert, tirgot( ko nelegāli lielākā daļa dara) un izmantot resursus, kā arī no valsts saņemt atbalstu, ielaisās zivīs un rakstīt visādus projektus no kā iedzīvoties.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot -1
Meisters

nu nu Maliki, vai tad tiešām "lielākā daļa" tirgo? un cik tad zvejnieki nelegāli notirgo?

un paskatīsimies, cik tad reāli tiek nozvejots?

tas ko uz papīra uzrkasta un viss?! tad atkal iekšējo ūdeņu zveja būtu jāaizliedz, jo tai nav vsp nekāda ekonomiska pamatojuma...

ja pat pieņemisim, ka kādi 5 % makšķernieku, un tas ir sliktākajā gadījumā, kādu zivtiņu arī notirgo, tad tas apmērs nav salīdzināms, ar to ko zvejnieki nolaiž "pa kreisi" ;)

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Meisters- neiet jau runa par tiem kas tikai tirgo, bet kas dzīvo pie ūdeņiem un ir zvejnieki un ielaiž lai sev šad tad noķertu, ko gudrās galvas domā ka aizliedzot viņi neķers (visu mūžu ķēruši un viņu seņči zvejojuši) , tas ir dzīves veids laukos, kāpēc pilsētnieki var diktēt kā lauciniekiem dzīvot un ko viņi var darīt ko nē.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot -1
Malikis2011

Ja izlasa kas tur sarakstīts tad tiešām var tā domāt ka jāaizliedz, bet viss raksts ir meli:

1. Kaut kā nekur neizlasīju kur būtu rakstīts ka zvejniek tieši atjauno zivju resursus, jā viņi piedalās un ķer vaislai zivis, tā tiešām ir viņu lauciņš.

2.Par limitiem, ka tikai izredzētiem, kas grib, lai brauc pie manis iedošu uz kāda ezera,lai ķer, vienmēr paliek brīvi limiti.

3.Negodīga konkurence ar zivju audzētavām, lielākas muļķības nav nācies dzirdēt, jo paskatieties ko ķer zvejnieki un ko audzē audzētavas un ja aizliegsim mūsu valstī zvejot, domājat ka tirgū zivju nebūs, būs bet mēs pirksim Leišu vai Igauņu zivi.

4.Par atstāšanu nēģu zveju arī neprecīzi, vēl jāatstāj zušu zveja, jo kāda jēga neķert, ja pirmais HES samals un līdz jūrai netiks, tad vēl repšu un dauz kas cits.

5. Ka uzlabosies stāvoklis un tā tālāk arī aplami, vienkārši kāds cits noķers vairāk.

Es nesaku ka ar zveju viss ir kārtībā, būtu daudz kas jāmaina, bet to nevar panākt tādā veidā.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Nav jābūt izcilam loham, lai uzrakstītu tādu sviestu, ka zvejnieki kropļo zivjaudzētavu biznesu un Latvijā ir niecīgi saldūdens zivju resursi.

Bet jābūt izcilam loham, lai šo sviestu izlasītu un tam sāktu ticēt.

Būtu interesanti pēc kāda laika salīdzināt šo dīvaiņu balsošanu ar MRK - PRET LICENCĒTO MAKŠĶERĒŠANU LR PUBLISKAJOS ŪDEŅOS.

MRK idejas vismaz par savākušas ap 1500 atbalstītāju no 03. janvāra 2012. gada, nu MEGA izcili.

Vismaz varētu salīdzināt lohisma koeficientu LM jautājumā un tīklu jautājumā.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot -1
kadmijs

Maliķi, ja nebūtu bezpriģels ar murdiem un ''murdiem'' pašā rīgas centrā, tad es varbūt tevī ieklausītos, bet tas kas notiek tur, vairs galīgi neliek apsvērt domu, ka vajag atļaut turpināt !!!

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

kadmijs- priekš Rīgas murdiem, var griesties pašvaldībā ar lūgumu, noņemt limitu, neviss likumus grozīt.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot -1
urmaas

Malikis

Lai taču nāk leišu zivis. Vismaz vietējām būs miers.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 1
Tonis

Kamēr mūsu ierēdņi būs materiāli iespaidojami ,visu izšķirs materiālā ieinteresētība.Zvejnieki to var atļauties,tāpēc viņi arī to izmanto.Makšķernieks katrs individuāli (izņemot rūdītus brakus),to atļauties nevar.Tādēļ jau arī tiek veidotas organizācijas,asociācijas un padomes,lai varētu lobēt savu biedru intereses.Mums ir izveidota vesela čupa ar dažādām organizācijām,bet šajā jautājumā nekas nekust no vietas,visi tik cīnās par ietekmi un velk to deķi uz savu pusi...Mārtiņ,es tak vienreiz teicu,uzdāvini tak inspekcijai to ehaloti,tad šamiem nebūs bezspēcībā jāplāta rokas..:) Vēl efektīvāk būtu,ja katrs no copmaņiem samestos gadā pa ceinerim un isvedotu copmaņu interešu aizstāvības fondu, no kā tiktu lobētas kopējās intereses...Gadā ļimons saskrietu,tad likumu un noteikumu grozījumi ātri caur visiem kabinetiem izietu cauri...

Ak jā, un par fonda prezidentu obligāti Urmaas jāievēl...:))

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas

Uz ko Tu musini tautu? Vai tik ne uz kukuļdošanu? :)

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Es,es pie kopkatla!Līdz desmit skaitu bez aizķeršanās!

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

urmaas- tad arī lauksaimniecību, mežsaimniecību, visu kas ražo( jo tas arī piesārņo) likvidējam un dzīvosim brīvi, zaļā dabā un pastalās, ja mācēs kāds uztaisīt.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot -1
Tonis

Civilizētā pasaulē to dēvē kā interešu lobēšanu...:)

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 1
BrunoL

Gūt var dodot,

Gūt var ņemot.

Dodot gūtais

Neatņemams!

J.Pliekšāns

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Un Maliķi par izpilddirektoru...,tad šamam iebildumu nabūs...:)

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Malikis

Ko Latvijā ražo mežsaimniecība? Vai tik ne koksnes eksportu pāri dīķim?

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Maliķi,nejauc pašpatēriņu ar rūpniecisko.

Manā pusē pie ezera dzīvo vairākas ģimenes,kuri,tocno,ne reizi pīcku rokā nav turējuši.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 1
usis
usis :

maliķi, apgalvojumam, ka lielākā daļa maksķernieku tirgo zivis, lieku pretī- lielākā daļa pa sezonu vispār neko tirgojamu nenoķer, jo neprot, jeb pie ūdeņiem pavada ļoti maz laika.

15.02.16 Atbildēt | Ziņot 1
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager