Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
radio1.lv | 8.septembris 2016, 11:10 | 5 komentāri | 4656 skatījumi

Pašvaldība atdod naudu par licencēm, bet makšķernieki - zivis

Šovasar laikus nesakārtotu dokumentu dēļ makšķerniekiem bija liegts zvejot Radžu ūdenskrātuvē. Trešdien šis jautājums tika pārrunāts arī Jēkabpils domes vadības un vietējo mediju preses konferencē.

Pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka licences makšķerēšanai Radžu ūdenskrātuvē nedrīkstēja tirgot no šī gada 11.aprīļa, jo bija beidzies līdzšinējo saistošo noteikumu, kas regulē zivju nozveju Radžu ūdenskrātuvē, termiņš, savukārt jauni vēl nebija apstiprināti. Atbildīgās amatpersonas, šajā gadījumā SIA “Jēkabpils sporta centrs”, kas apsaimnieko Radžu ūdenskrātuvi, nebija laikus parūpējušās par jaunu saistošo noteikumu iesniegšanu apstiprināšanai. Kad tie pavasarī tika iesniegti, ieilga to apstiprināšana un jaunie noteikumi stājās spēkā tikai no 1.septembra.

Tajā pašā laikā ir konstatēts fakts, ka SIA “Jēkabpils sporta centrs” turpināja makšķerniekiem tirgot licences arī pēc 11.aprīļa, lai gan makšķerēšana Radžu ūdenskrātuvē no šī datuma nebija atļauta. Līdz ar to makšķernieki ar nelikumīgi iegādātām licencēm, devās makšķerēt laikā, kad tas nebija atļauts. Guntars Gogulis skaidroja, ka tagad meklēt vainīgos, kāpēc tā notika, nav jēgas. Pašvaldības juridiskajam dienestam uzdots rast risinājumu šai situācijai, proti, kā atlīdzināt makšķerniekiem, par iegādātajām licencēm, kuras varēja izmantot tikai daļēji. Guntars Gogulis norādīja, ka vienkāršākais risinājums būtu – pašvaldība atgriež naudu par licencēm, bet makšķernieki atdod zivis, kas nozvejotas neatļautajā laikā. Diemžēl šāds risinājums ir arī visgrūtāk izpildāms. Tāpēc pašvaldības juridiskais dienests meklē risinājumu, kas apmierinātu abas puses.

Guntars Gogulis piebilda, ka Radžu ūdenskrātuve ir pašvaldības īpašums un uz to neattiecas Ministru kabineta makšķerēšanas noteikumi, kas zivju ieguves kārtību regulē publiskajās ūdnestilpēs, ja nav spēkā vietējo noteikumu. Tāpēc, balstoties uz Ministru kabineta noteikumiem, makšķerēšana Radžu ūdenskrātuvē šovasar nevarēja notikt.

avots

Saistītie raksti:

Radžu ūdenskrātuves licencētās makšķerēšanas jaunais nolikums

Apspriež zemūdens medību aizliegšanu Radžu ūdenskrātuvē

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
jurka32

Pēdējā rindkopa manuprāt ir aplama. Ja nav spēkā Ministru kabineta Makšķerēšanas noteikumi, kāpēc tad tur prasīja uzrādīt Makšķernieka karti. Un vai tad Makšķerēšanas noteikumi atttiecas tikai uz publiskajiem ūdeņiem?

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Juridiskais dienests talkā varētu paaicināt Spruktu. Viņiem ir bijusi cieša "sadarbība". Sprukts vienmēr domes juristus ir vinnējis. Tagad varētu viņiem varbūt palīdzēt izdomāt kādu risinājumu. Tomēr viena gudra galva ir labāk nekā neviena...

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Neko vairāk kā aplamu un neizpildāmu priekšlikumu Jēkabpils dome izdomāt nespēj.

Kas tad bija tie ''svarīgie'' iemesli kāpēc laikus nevarēja tos saistošos noteikumus ātri un laikā apstiprināt, lai arī tie bija mazliet nokavēti iesniegti?

Visticamāk jau visnotaļ zināmā lieluma mānija, pazīstama ''slimība'' lielākajā pašvaldību daļā.

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Makšķerēšanas noteikumi, attiecas gan , nav svarīgi privātie ūdeņi vai publiskie, vienīgā iespēja ja tā ir zivju audzētava tad neattiektos. Man liekas ka Jēkabpilī trūkst juristu domē, būtu kaut palasījuši likumus un MK. Ja tā ir privātā ūdenstilpne, vai zīmes gar viņu saliktas?????

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

juristu netrūkst. sajēgas trūkst.

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager