Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Gunārs Klēģers | 8.septembris 2016, 13:07 | 17 komentāri | 10340 skatījumi

Zviedrijas ziemeļu līdaku un foreļu meklējumos.

Augusta beigās 8 makšķernieku sastāvā piedzīvojām 9 skaistas un pilnīgi dažādas copes dienas gan līdaku ezeros, gan foreļu upēs, gan kalnu ezeros. Ar laivu, ar kājām, ar pakavlaivām, ar telti un bez gidu palīdzības turpinājām iepazīt Zviedrijas ziemeļu puses dabas skaistumu un bagātību. Un arī to, ko darīt, kad vienam autiņam noplīst kardāns nekurienes vidū. Detalizētāks stāsts ar dienasgrāmatu būs lasāms oktobra žurnālā «CopesLietas». Pagaidām īss ieskats dažās mūsu ekipāžas dalībnieku bildēs ar maziem aprakstiem.

Pa ceļam uz kalnu ezeru sastopamas ne mazāk vilinošas kalnu upes.
Nekas īpašs. Latvijā šāds izmērs ir retums, tajā pusē - ikdiena. Šī bija ap 7kg.
Apstākļi tur mainās nevis pa dienām, bet pa stundām, tādēļ katrā izbraucienā jābūt gatavam gan saulei, gan gāzienam. Sniegu šogad nepiedzīvojām.
Dienas jubilārs Jānis ar vienu no savām līdakmammām.
Pats šogad neredzēju nevienu ziemeļbriedi, toties ekipāžai, kas kādā no dienām uzkāpa uz kalnu ezeru, atrādījās pats vadonis.
Pa ceļam uz kalnu ezeru sastopamas ne mazāk vilinošas kalnu upes.
Lielākās foreles šogad bija 47-48 cm.
3 džeki, neskatoties uz teju 0 grādiem, pa nakti palika pie ezera. 33,33% no viņiem pamatīgi nosala, jo līdzpaņemtais guļammais izrādījās par mazu.
Mūsu kompānijas lielākais eksemplārs - 12,11kg monstrs, kas pieteicās uz liela džerka.
Viena no daudzajām pirmās dienas līdakastēm - tādu līdaku copi vēl nebiju piedzīvojis - kopā neskaitāmas copes un ņēmieni, vidējais izmērs 3-6kg.
Rekordists Dzintars ar 1,51kg pāliju. Ņemot vērā, ka šogad tikai retais pie pālijas tika, šis bija negaidīts un ļoti, ļoti skaists loms.
Nelielas meža upītes lielais uzpludinājums
Gājiens uz kalnu ezeru
Te gan nevar redzēt, taču arī Vilnim smaids ir tik plats kā līdakas mute - tā ir viņa pirmā pēc dažām neveiksmīgām dienām.
Kalnu ezera iepazīšana gan no lēzenā krasta, gan no dziļuma.
Pālija - šogad retums.
Līdaku izmēri tur ir citi - Elites līga. Tomēr viss nebija tik vienkārši - bija arī pilnīgi tukšas dienas, kad iepriekšējās vietas klusēja, atstājot visu dienu bez līdakas copes.
Šis bija sveiciens 2 čaļiem no pagājušā gada ekspedīcijas, kas palika mājās - bračkam un Andim.
Gājiens uz kalna ezeru pa aptuveni 10km garu taku augšup.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(6 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[17] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

skaudība zaļa :) . bet ... , kas tā par «copmaņa parastā» manieri neatklāt vietas, vai viszmaz komūnas nosaukumu. tiešām stresojat, ka puslatvijas norausies no saites un metīsīs presingot to vietu, kur divpadsmitnieci izcēlāt :)

08.09.16 Atbildēt | Ziņot -1
klegers1

Sev tuvu un dārgu vietu publisku neatklāšanu atbalstu par visiem 100%. Ja nebūtu pat tur krastā atrastas tukšas LV alus bundžas, tad varētu vēl padomāt. Man absolūti nav nekādu problēmu izstāstīt visu par visu čomiem, draugiem, paziņām, par kuriem esmu drošs, ka cūkkūti aiz sevis neatstās un arī pret dabu un zivīm attieksies ar saprātu. Vietas attālumam te nav nekāda nozīme.

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis
ZivjuZaglis > klegers1:

paldies par atbildi. lai veicas!

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
eMKa
eMKa > klegers1:

Pilnībā piekrītu! Ir jau pietakami daudz vietu, kur uz latvju copmaņiem skatās ar "šķību aci". Vismaz "mana tante", nu jau astoņu gadu garumā, sagaida vienmēr smaidoša un es ar savām kompānijām, esmu vienīgais latvietis, kas tur aizblandās.

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Vits
Vits :

pazīstamas ainavas. kā gan jums izdevās atkratīties no gida pakalpojumiem? pirms kāda laika, lai copētu kalnos, gigs bij obligāts aksesuārs!

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
klegers1

Droši vien runa ir par dažādām vietām - te šādu prasību nebija. Riktīgi kalnā bija tikai viens ezers, uz kuru 2x ilgāk kāpām augšā un atpakaļ nekā tur copējām. Pārējais vairāk vai mazāk ikdienas ceļu un taku līmenī - kalnu ieskauti. Arī sastaptais inspektors pērn neko tādu neminēja.

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Pilnīgas muļķības! Pats vācu grupas, pats plānoju maršrutus, pats esmu gids.

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits > eMKa:

vai esi vedis grupas arī uz Armammasu?

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

sorry, Ammarnäs'u?

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa > Vits:

Nē, tur esmu pats gājis, bez grupas.

10.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Augusts nav labākais pāliju laiks :)

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
klegers1

Nav gan :). Šogad braukšanas laiku vairāk pielāgojām saviem brīvajiem datumiem, mazāk zivīm. Tādēļ prioritātes listē viņa vismaz man bija pēdējā vietā aiz līdakām un forelēm. Kā mērķa zivs tā bija tikai pēdējā dienā, kad uzkāpām pavisam augšā. Bijām 5 džeki (2 ar pakavlaivām, 3 gar krastu), un arī tad pālijas nez kādēļ trāpījās tikai man - ar kaut ko ezeram iepatikos todien.

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

Zziemeļos nekad nav labākais laiks :) . jābūt vietējam, lai trāpītu. pārāk īsa tā vasara zivij, lai pagūtu gan nonārstot, gan iekrāt taukus ziemai. Brauc kad gribi, vienmēr kaut kas nobīdījies vai aizkavējies vietējos laikapstākļos :) .

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
klegers1
klegers1 > Vits:

Jā, tās nobīdes tur neiespējami prognozēt. Turklāt parasti copes datumus rezervējam jau ziemā. Mūsu kompānijai uz to pusi 3 braucieni, katrs savādāks. Bet man personīgi tas baigi patīk - katru reizi jādomā, jāmeklē no jauna. Un līdz ar to arī lielāks prieks un gandarījums par lomu.

10.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
eMKa
eMKa > klegers1:

Tu vari braukt n-tos gadus uz vienu vietu un vienmēr būs nezināmais, - līmeņi, ūdeņi...u.tt. , bet tomēr ir labāk, ja kaut ko vismaz zini :)

10.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Hmm, ja pakavlaivā uzsēžas smuks līdacis, ko tad? Vizināšanās, jeb katrs airējas uz savu pusi?

11.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
klegers1

Ja galā ir kārtīga zemūdene, tad droši vien var nākties kaut kur mazliet paceļot pret savu gribu, bet vispār nav tik traki - iemet youtube "finnsfishing" - džeks Somijā ar šo peldlīdzekli ķer viskautko, arī lielas līdakas.

11.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager