Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LETA | 8.septembris 2016, 19:47 | 17 komentāri | 11205 skatījumi

Pašvaldības noteiks aizliegumu atrasties uz ūdenstilpju ledus

©PabloAndrésRivero

Rīga, 15.sept., Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Zemes pārvaldības likumā, kas paredz, ka pašvaldības turpmāk varēs aizliegt cilvēkiem atrasties uz ūdenstilpju ledus tādās vietās, kur var tikt apdraudēta viņu dzīvība un veselība.

Izvērtējot iespējamo personas un dzīvības apdraudējumu, būs jāņem vērā cilvēku pulcēšanās intensitāte, laikapstākļi, meteoroloģiskās prognozes un iespējamība, ka neveidojas pietiekami izturīga ledus kārta. Pašvaldība par lēmumu varēs paziņot arī savā interneta vietnē.

Patlaban jau dažas pašvaldības pēc savas iniciatīvas ar saistošajiem noteikumiem par sabiedrisko kārtību ir noteikušas aizliegumu atrasties uz ledus, piemēram, Rīgā un Jūrmalā, teikts likumprojekta anotācijā.

Izmaiņas rosinājusi Iekšlietu ministrija (IeM), ņemot vērā katru ziemas sezonu aktuālo jautājumu par zemledusmakšķernieku atrašanos uz ledus laikā, kad tas ir īpaši bīstami. IeM parlamentārā sekretāre Evika Siliņa deputātiem iepriekš norādīja, ka šie cilvēki apdraud ne tikai savu veselību un dzīvību, bet ar savu rīcību sabiedrībai demonstrē, ka atrasties uz ledus, iespējams, ir droši. Būtiski arī, ka šo pārgalvīgo cilvēku glābšanai valsts tērē ievērojamus finanšu līdzekļus, norādīja Siliņa, uzsverot, ka primārais esot cilvēku informēšana par iespējamo bīstamību, nevis sodīšana.

Par pašvaldības noteiktā aizlieguma neievērošanu personu varēs saukt pie administratīvās atbildības, ko paredz šī gada jūnijā Saeimā pieņemtie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 1 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[17] Komentāri | dilst | aug
 
andzus69

Bezsakars.

Kurš uzņemsies atbildību par to, ja "drošajā" ledus periodā notiks kāda nelaime?

Muļķis arī ziemas vidū atradīs kur ielūzt.

Ledus nekad nav bijis un nebūs 100 % drošs..

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 2
urmaas

Andžus

Par to jau runāju, tikko kā sāka par tām muļķībām spriedelēt. Rezultātā pretargumenti bij izstiepti pirksti un visis esot muļķi.

11.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Fedgars

Vai ta visi narkomāni, līmes pīpētāji jau izķerti, ka bļitkotāji tagad ir lielākais drauds sabiedrībai

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 2
Fedgars

parlamentārā sekretāre Evika Siliņa deputātiem iepriekš norādīja, ka šie cilvēki apdraud ne tikai savu veselību un dzīvību, bet ar savu rīcību sabiedrībai demonstrē, ka atrasties uz ledus, iespējams, ir droši --------------

------------------ Šajā kategorijā vēl varētu iekļaut smēķētājus, peldētājus vasarā, peldētājus jūrā, sēņotājus, peldētājus izcirstā āliņģī, cilvēkus ar motorzāģi, riteņbraucējus, jātniekus uz zirga, personas ar trimmeri, personas kas šķērso ceļu krustojumu... - man viņi visi ar demonstrē ka to visu darīt ir droši..

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 4
Sanders

Pašvaldības, izveidojiet makšķernieku reģistru, kurā esošās personas parakstās, ka par savu drošību atbildību uzņēmās pašas un ielūzšanas gadījumā nav glābjamas.

Bērniem un citiem sašutinātajiem līdzpilsoņiem varēsiet norādīt, ka tie tur uz ledus esošie dīvaiņi nav īsti "pieskaitāmi", tāpēc ledus drošumu pēc viņiem nevar noteikt.

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

tas, veči nozīmē, ka varat aizmirst par kāpšanu uz pirmajiem lediem. kamēr pašvaldību domes savāksies, lai lemtu, pūpoli jau plauks :)

08.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
snitraM

Atliek vien cerēt ka daudzās pašvaldībās uz šo liks mīksto. Jo bieži vien staigājams ledus noturas labi ja nedēļu - zinot mūsu valsts darboņu strādātgribu - kamēr pieņems lēmumu jau pīles peldēs.

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
jurists

... pašvaldības liks mīksto uz brīdinājumu izvietošanu pie ūdenstilpnēm vai bīstamām vietām, bet ne jau uz iespēju ietirgot sastādot protokolus ...

autovadītāji jau arī riskē...

koroč, būs kā parasti - katra pašvaldība nu varēs izpildīties uz nebēdu, bet makšķerniekam vajadzēs lasīt ,,Gaujas vēstnesi" lai varētu uzkāpt uz ledus.

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
zivotaajs

cik gadi dziivo cilveece - tik ilgi zive ir bijusi kaa neatnjemama sastavdalja. agraam izdziivoshanai tagad nu parsvara hobijam, un atpuutai - katru gadu kaads ir palaidis burbuli - bet paskatoties to cik ir cietusho uz celjiem - tad jau celji visi!!! buutu jaapaarar un jaastaigaa kaajam. Te jau sanaak apm taa - ferma govis saak spraagt - aatlaizh zootehnikji, tad gelveno vetarstu - panjem jaunu - nekas nenotiek spragst tapat - kam idejas - parkrasosim zaljaa kraasaa - kaa nekaa zale zalja govis pieradushas - paarkraaso- taapat spraagst! kaadas veel idejas - a davai dzeltenaaa sauliite siltums , pavasarii pienenju lauki - parkraso - atkal nekas nemainaas... nu ko dariisim taalaak - oi ideju tipa kraasu tachu daudz kraasosim atkal....... SVIESC TOTAALS.

10.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
zivotaajs

tipa = mees tachu domaajam= stradajm. Un par to mums Juuus maxaajat....

10.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Fedgars

Galvenais, ka Rasnačam skapis aizvests

11.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

ja satraukums ir tikai par glābšanas darbos iztēŗētajiem līdzekļiem, derētu atgādināt deputātiem, ka tauta slīkst arī vasarā! arī vasarā jammpampiņi apgāž laivas vai iepūšas jūrā. Domājams, nav tālu laiki, kad mūs piespiedīs maksāt apdrošināšanu pret visām iespējamiem glābšanas situācijām. Gaidiet ziemas mēnešu makšķernieku kartes ar iekļautu apdrošināšanas maksas uzcenojumu! atgādiniet man šo komentāru, ja būšu kļūdījies ;)

10.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Hooked

Tuvu cilvēku zaudēt ir liela traģēdija, bet kāpēc tik ļoti sakāpināta sāpe par makšķerniekiem ?! Ja salīdzina, cik slīkst vasarā, tad ir bijušas dienas, kad noslīkst vairāk, nekā visā ziemas sezonā.

Pret pašvaldību operatīvu rīcību esmu noskaņots skeptiski. Labāk lai uz ledus ir kāds pieredzējis, vietējos apstākļus zinošs makšķernieks, kad skolas puikas un slidotāji vazājas pa ledu, kur acis rada.

Tas būtu ļoti skumji, ja kādam krēslā pirdējam, kurš paniski baidās no jebkāda ledus, uzticētu lemt par atrašanos uz tā. Daudz drošāk ir pirms došanas uz ledus kādam vietējam takuzinim pajautāt, kuras ir tās vietas, kur labāk netuvoties, jo ledus biezums, atkarība no apstākļiem ,var būt no dažiem mm līdz vairākiem desmitiem cm pat nelielā attālumā un to kantorī var nezināt.

11.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas

Va vellos. Laikam jau ziema tuvojās ja šādi raksti parādās. Iešu ka uz garažu pakaļ vergam. Tā sacīt jāsaka - jāuzasina savlaicīgi.

11.09.16 Atbildēt | Ziņot -1
skiperis

Piekrītu Hooked par visiem simts! Tad jau, tiešām jāsāk ar peldētājiem vasarā. Žēl katra cilvēka, bet kurš ar galvu nedraudzējas, ko tu viņam padarīsi?! Ja vēl mūsējie būtu tikpat operatīvi ledus baudītāji kā igauņu bāleliņi, bet kas to dos...

12.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Man liekas, ka panika ir nevietā. Tādas tiesības noteikt aizliegumu atrasties uz ledus pašvaldībām bija jau pagājušogad. Netika dzirdēts, ka bez Rīgas un Jūrmalas kāda būtu tādu aizliegumu noteikusi.

13.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
ready

Tūlīt jauns amats būs pašvaldībā, kur iesēdināt kādu partijas biedru vai savējo! Vai vel labāk vesels birojs....

16.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager