Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mammadaba | 9.septembris 2016, 12:38 | 3 komentāri | 3819 skatījumi

Mammadaba Spiningošanas čempionāta 5. posma rezultāti

Lielauces ezers / ©DāvisKļaviņš

Nedēļa starp ceturto un piekto sacensību posmu aizskrien vienā svilpienā, gluži kā Parīzes ekspresis, un 3. septembrī copmaņu iecienītajā LVM Lielauces ezerā uz startu iziet trīspadsmit pamatkomandas, neiztrūkstošie “Niknie Vilki” un vietējie taku ziņi Uldis un Artūrs Veidemaņi ar savu komandu “Pils2”.

Laika apstākļi ideāli, debesis apmākušās, pūš dienvidrietumu vējš ar tendenci pieņemties spēkā, meteorologi priekšpusdienā sola nelielu lietu, vārdu sakot, visi apstākļi ideālai copei, bet savas korekcijas veic Fortūna. Diemžēl tā pagriež muguru kopvērtējuma līderiem Rinaldam un Zigmāram Bērziņiem. Nododot lomu lapu, Rinalds ar drūmu sejas izteiksmi paziņo, ka šoreiz līdakas atrast neesot varējuši. Puiši nostabilizējas trešajā vietā ar piecu punktu pārsvaru pār ceturtajā vietā esošajiem Ivaru Lasmani un Haraldu Viškeru no “Āķis lūpā”, bet tieši tikpat tagad ir arī līdz otrajai vietai. Toties gandrīz visām pārējām komandām līdakas ķeras gana braši, un tās šo izdevību garām nelaiž.

Pāris stundas pēc starta Māris Smilga no “Čuš” iesmeļ uztveramajā tīkliņā 84 centimetrus garu zaļsvārci, tā kļūst par šo sacensību karalieni, bet veiksmīgais makšķernieks tiek pie veicināšanas balvas.

Lielākās zaļsvārces savaldītājs Māris Smilga.

Zemmēri seko viens otram, spēj tik kabināt un laist atpakaļ, bet mēra, ieskaites punktus nesošās līdakas vēl jāievieto mērsilē un jānobildē ar klāt pieliktu licenci. Cīņas karstumā un straujumā gadās arī pa kādam misēklim līdakas bildēšanā, un tieši vienas, neieskaitītas līdakas punkti izšķir šīs dramatiskās cīņas iznākumu. Pirmajā vietā Māris Kārkliņš un Kristīne Āboltiņa no “Vizulīšiem”, Romalds Ribuzuls un Mārtiņš Reks no “Emīlija–Talsi” – otrie. Tieši viņiem neprecizitāte fotografējot līdaku mērsilē, šoreiz liedza tikt pie augstākā kaluma godalgas. Bet pirmie, nu jau trešo reizi pēc kārtas, Māris Kārkliņš un Kristīne Āboltiņa no “Vizulīšiem”. Māris kārtējo reizi pierādīja, ka asaru gans viņš ir lielisks un viņa savaņģotie asari 7345 gramu kopsvarā, kā arī konkurentu kļūda arī noteica cīņas iznākumu.

5. Posma uzvarētāji Māris Kārkliņš un Kristīne Āboltiņa, komanda "Vizulīši"

Ezers tiešām šajā dienā bija dāsns, “Emīlija–Talsi” par savu lomu tika pie 41210 punktiem (punktus dod līdaku garumu centimetros kāpinājumu summa pluss asaru svars gramos). Trešajā vietā negaidīti ielēca Ivo Burcevs un Nauris Stols no “Galdniekiem”.

Jāuzteic visi sacensību dalībnieki, vīri cīnās kā lauvas un punktus par velti nevienam dāvāt negrasās neatkarīgi no tā vai atrodas kopvērtējuma avangardā, vai arjergardā. Pašreiz otro no pirmās vietas šķir vien nieka četri punkti, kuram būs stiprāki nervi un labākas attiecības ar Fortūnu?

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Nenoniecinot neviena spiningošanas sacensību dalībnieka panākumus, taču vērtējot tos pēc copē pielietotās tehnikas vērtības, te domāju eholotes, GPS, arī citas lietas, tad vairāk velk uz secinājumu, ka panākumu pamatā ir nevis copmaņa zināšanas zivju paradumos, un paša meistarība, čujs uz mānekļiem, bet gan pielietoto elektronisko un citu palīglīdzekļu izvēle un apjoms. Tātad uzvar tas, kura finansiālās iespējas šajā jomā ir vislielākās. Un tas šo sacensību saturu padara jūtami nepareizu, jo tiem, kuriem šādu, pietiekošu finansiālu iespēju konkurēt ar pielietojamiem tehniskajiem līdzekļiem nav - nav arī iespēju ierindoties godalgotajās vietās.

Tad jau jebkuras makšķerēšanas sacensības ar fīderi vai pludiņmakšķeri ir daudz objektīvākas par pašreizējā veidā organizētajām spiningošanas sacensībām, jo puslīdz nodrošina līdzīgas iespējas lielākajai daļai dalībnieku.

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 3
ZivjuZaglis

esi sveicināts XXI gadsimtā :)

09.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Moriartijs

Mammadaba spiningošanas sacensībās neesmu manijis, ka kāds paļautos uz eholotiem vai tur uber tehnikām. Tas drošvien tādēļ, ka sacensības notiek seklos ezeros ar nomas laiavām, turklāt 95% gadijumu dziļumu/reljefu iespējams noteikt, vienkārši, paskatoties pāri laivas malai.

12.09.16 Atbildēt | Ziņot 4
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager