Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LETA | 15.septembris 2016, 00:01 | 5 komentāri | 5594 skatījumi

Uzsāk kriminālvajāšanu par dzirnavezera piesārņošanu. Papildināts

AgitaPuķīte©NeatkarīgāsTukumaZiņas 2015

Valsts policija nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pagājušā gada vasarā sākto krimināllietu saistībā ar Šlokenbekas dzirnavezera un Slocenes upes piesārņošanu.

Augustā kriminālprocess nodots Specializētajai vairāku nozaru prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

AgrisJansons©NeatkarīgāsTukumaZiņas 2015

Pagājušā gada jūlijā Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatēts nezināmas izcelsmes piesārņojums, kas izraisīja zivju masveida bojāeju. Saistībā ar notikušo Valsts policija veica izmeklēšanu.

Policija noskaidroja, ka Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatētā piesārņojuma cēlonis bija SIA "Tukuma ūdens" piederošo notekūdeņu attīrīšanas iekārtu "Tīle" novadītie neattīrītie notekūdeņi vairāk nekā 31 000 kubikmetru apmērā, kas attiecīgi izraisīja vairāku tūkstošu zivju bojāeju skābekļa trūkuma dēļ.

Par aizdomās turēto kriminālprocesā atzīta viena persona, kas saistīta ar minēto uzņēmumu. Konstatēts, ka valstij nodarītais kaitējums minēto darbību dēļ ir vairāk nekā deviņi tūkstoši eiro un ir nodarīts būtisks kaitējums dabas videi.

Krimināllikums par iekšējo ūdeņu piesārņošanu ar bīstamām vai citām kaitīgām vielām paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

a v o t s

Papildināts 16.09.

Ģenerālprokuratūra ir sākusi kriminālvajāšanu Šlokenbekas dzirnavezera un Slocenes upes piesārņošanas lietā un izvirzījusi apsūdzības vienai personai. Vienlaikus prokuratūra apsūdzību pārkvalificējusi uz smagāku – tās ieskatā, piesārņojums izraisījis ne tikai būtiskas, bet smagas sekas.

LSM.LV

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
kinvik

iznīdēja visu dzīvo,tagad viens vainīgais un summa smieklīga...

15.09.16 Atbildēt | Ziņot 5
sandisk18

BĻĀVIENS, kas tas pa cirku? NOST AR TIEM MUDAKIEM, klapē ciet to smirdīgo kantori. Viens no manis mīļākājiem ezeriem , ir praktiski bez zivīm. Latvijā sodi, kā vienmēr ir smieklīgi un pēc tam brīnas, ka vairs nav zivju resursi. Tādiem tik purnā vajag vel dot bonusā..

15.09.16 Atbildēt | Ziņot 3
martins_riga

haha, 9 shtukas. ej tu nost. kaunaade.

15.09.16 Atbildēt | Ziņot 3
krumujancis

Kaut kāds sviests!

Cik tad ir jāmaksā maliķim par vienu noķertu zivi? Ja pareizina šīs maliķu cenas ar tām tonnām, kuras aizgāja bojā dzirnavezerā, tad jāmaksā būtu tuvu miljonam.

Acīmredzot, kāds pietuvinātais pie vainas, ja jau tāda nenormāla pretimnākšana. Te nu būtu darbs žurnālistiem pētniecībai - kas tur īsti tiek slēpts, un kāpēc.

16.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Sods ir reāls, teiktu ka pat pārāk bargs vienai fiziskai personai.

No raksta tā arī nesapratu, kas ir vainīgā persona?

SIA ”Tukuma ūdens” direktors, tehniskais vadītājs, energētiķis, elektrikis, atslēdznieks, santehnikis kurš no darbiniekiem ar savu neuzmanību vai nevīžību radījis tādu postu ezeram.

Ja runāt par sodu, tad domāju ka ir pielietots samērības princips, jo stulbi uzlikt miljonu lielu sodu fiziskai personai, vienalga nesamaksās, bet ja samaksās vai tad uz šo summu ielaidīs tai dīkī zivju mazuļus. Ja lielu sodu uzliktu juridiskai personai SIA ”Tukuma ūdens” tad scenārijs vai nu bankrots, vai vadība izspiedīs no darbiniekiem un beigās ieliks tarifos lai maksā Tukumieši.

Un nobeigumā tā nebija tehnologiska katastrofa ar neatgriezeniskām sekām, tas dīkis ir caurtekošs un dzīvība pēc 2_3 gadiem atgrizīsies.

18.09.16 Atbildēt | Ziņot -1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager