Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mammadaba.lv | 17.septembris 2016, 17:34 | 1 komentārs | 2408 skatījumi

«Atlaid mammmu!» sumina vasaras sezonas uzvarētājus

Mammadaba.lv

Jau no 1. jūnija dabas un zivju draugs Māris Olte un AS “Latvijas valsts meži” aicina plēsīgo zivju makšķerniekus piedalīties Latvijā vēl nebijušā konkursā “atlaid mammu!”, aicinot novērtēt un rūpēties par neizsīkstošiem un arvien pieaugošiem zivju resursiem ūdenstilpnēs. Veiksmīgākos konkursa dalībniekus vasaras sezonā jau gaida balvas un Goda makšķernieku nozīmes LVM laivu bāzēs.

Māris Olte atgādina, ka nekas vēl nav nokavēts – saudzīgās copes konkurss LVM apsaimniekotajos ezeros būs atklāts tik ilgi, kamēr vien ūdenstilpnes neaizsals. Tāpēc ikviens copes piekritējs aicināts “ķert un atlaist” lielās, plēsīgās zivis, iemūžināt šo notikumu foto un video formātā un dalīties ar to konkursā “atlaid mammu!”. Labie darbi nepaliks nepamanīti – ikmēneša lielāko lomu autori saņems balvas, bet pārējie dalībnieki – veicināšanas balvas un Goda makšķernieku nozīmes jeb medaļas, kas apliecinās pievienošanos Goda makšķernieku saimei.

Latvijas makšķerēšanas sporta federācijas prezidents Gundars Kurzemnieks konkursa “atlaid mammu!” iniciatīvu vērtē ļoti pozitīvi. ”Esmu pamanījis, ka vispārējais copes kultūras līmenis aug – arvien lielākās kļūst ne vien godprātīgo copmaņu, bet arī “ķer un atlaid” jeb sporta copes piekritēju loks. Ceļš uz to, lai mūsu ūdenskrātuves būtu tikpat bagātas ar zivju resursiem kā ziemeļu un rietumu kaimiņvalstīs, ejams kopsolī ar visas valsts attīstību. Iespējams, ka pirmais solis varētu būtu garuma limita ieviešana lielajām plēsīgajām zivīm – līdakai, zandartam, asarim,” norāda Gundars Kurzemnieks.

Mammadaba.lv

Balvas “atlaid mammu!” konkursa dalībniekiem, pieejamas LVM laivu bāzēs:

LVM Kaņiera ezera laivu bāzē mēneša garākās atlaistās līdakas balvas, diplomi un Goda makšķernieku nozīmes gaida: Rinaldu Bērziņu, Staņislavu Pinku, Aivi Štrālu. Veicināšanas balvu un nozīmes par jūnija un augusta otro lielāko atlaisto līdaku saņem Edgars Katamadze un Ģirts Neimanis. Savukārt Tomu Klabi un Modri Skulti gaida Goda makšķernieku nozīmes.

LVM Tērvetes ūdenskrātuves laivu bāzē balvas, diplomi un Goda makšķernieku nozīmes gaida: Zigmāru Bērziņu un Arvīdu Zariņu.

“Katra iniciatīva, kas vērsta uz saudzīgāku zivju ķeršanu, būtu atbalstāma. Konkurss “atlaid mammu!” ir kas nebijis Latvijā, tāpēc mūsu uzņēmums nolēma to atbalstīt, dāvinot “ķer un atlaid” spiningotājiem “Rapala” mānekļus. Gribētos, lai arī pie mums būtu tādi ezeri, kur lielas līdakas makšķerniekiem nebūtu grūti noķert. Gluži kā Somijā vai Zviedrijā, kur to ir daudz,” stāsta uzņēmuma “Rapala Latvija” pārstāvis Mārtiņš Kalniņš.

Mēneša balvas ieguvējs iegūst LVM diplomu par saudzīgu makšķerēšanu, GM nozīmi, divus “Lucky John” un “Rapala” seklūdens voblerus. Veicināšanas balvas ieguvēji saņem mānekli no “Lucky John” un “Rapala”.

Kas jādara, lai piedalītos konkursā:

Lai piedalītos konkursā visas sezonas garumā, makšķerniekam jādodas uz LVM apsaimniekotajiem ezeriem un lomā jāpatur divas trīs līdakas, kuru garums 50–65 centimetri, pārējās noķertās līdakas un lielos asarus, kuri iznērš visvairāk ikru, ievieto mērsilē, izmēra un atlaiž, šos mirkļus nofotografējot vai filmējot, lai var iesūtīt konkursam. Dalībniekiem jāzina, kā zivi pareizi atbrīvot. Vispirms zivs jānomēra, izmantojot sagatavoto siles mērlenti, tad jānofotogrāfē un kopā ar nelielu vietas aprakstu, pievienojot arī zivs atbrīvošanas pierādījumu foto vai video formātā. Pieteikumus sūtīt uz e-pastu ezeri@lvm.lv vai ērti aizpildot interneta anketu.

Zivju un trofejzivju konkurss norisinās LVM apsaimniekotajos ezeros – Kaņierī, Lielauces ezerā, Tērvetes ūdenskrātuvē un Gulbju ezerā no 1. jūnija līdz iepriekš izziņotam datumam rudenī. Zivjusiles pieejamas visās laivu bāzēs.

Saistītie raksti: Apkopoti «Atlaid Mammu!» vasaras mēnešu rezultāti

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
martinsgrinb

Labs:)

20.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager