Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Arvis Ančevskis | 7.decembris 2016, 16:36 | 94 komentāri | 42451 skatījums

Atklātā vēstule vides ministram Kasparam Gerhardam

Šādu, ierakstītu vēstuli šodien nosūtu VARAM. Gaidīšu atbildi, tad skatīsies tālāk. Valsts Vides Dienests; Vides Aizsardzibas Un Regionalas Attistibas Ministrija; Bez Tabu;

A.God. Gerharda kungs!

Saistībā ar 06.12.2016 raidījuma “Bez Tabu” sižetu par maluzvejniecību Daugavā, kurā VVD darbinieki ir konstatējuši, ka Zvejnieku kooperatīvs „Vecdaugava” ir izvietojis 1766 nēģu murdus atļauto 126 vietā.

Vēlos vērst Jūsu uzmanību uz sekojošo:

  • atļauto zvejas rīku skaits ir pārsniegts 14 reizes, kas neliecina par neapzinātu kļūdu vai nejaušu pārkāpumu;
  • ar ierīcēm, kuras ļauj konstatēt zvejas rīkus zem ūdens, VVD darbiniekus apgādāja 2016.gadā, attiecīgi pastāv iespēja, ka šāda rīcība ir atkārtota, nevis izņēmums;

svarīgākais, maluzvejniecībā šādos apmēros iepriekš Latvijā nav bijusi konstatēta.

Saistībā ar šo pārkāpumu mani pārsteidz augstākās VVD amatpersonas attieksme, citēju: ”nēģi, kurus mēs neizzvejosim un neapēdīsim, nomirs dabiskā nāvē, līdz nākošā gada Jūnijam.”, kas nozīmē šobrīd nozvejotiem nēģiem tiek liegta iespēja iznārstot un radīt pēcnācējus. Lūdzu izskaidrot arī VVD rīcību, nelikumīgi zvejas rīki tiek atgriezti likumpārkāpējiem, nevis iznīcināti, kā arī izņemot nelikumīgos zvejas rīkus netika uzskaitīts nēģu un citu zivju daudzums, kā rezultātā netika aprēķināts dabai nodarītais kaitējums. Bez šī, iepriekš tika pausts viedoklis, ka VVD savas kontroles funkcijas nodošot pašvaldībām, kas, pēc mana ieskata, liecina par nevēlēšanos uzņemties pienācīgi organizēt lai pakļautās struktūras veiktu šos pienākumus augstā līmenī. Kā arī cik esmu informēts, vēl aizvien nav izstrādāta kontroles stratēģija.

Diemžēl Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektores Ingas Koļegovas, intervijā paustais un augstāk pieminētais neliecina par personas izpratni par pārkāpuma nopietnību, kontroles būtību, pamata zināšanām ihtioloģijā un liecina par nespēju pienācīgi organizēt dienesta darbu, tāpēc lūdzu izskatīt iespēju izvērtēt I.Koļegovas atbilstību ieņemamajam amatam.

Kā arī lūdzu rast iespēju personīgi izsekot tam, kas notiks ar šo pārkāpumu un vai vainīgās personas saņems pienācīgu sodu. Jo, ja dotajā brīdī sabiedrības acīs VVD, pēc tās vadītājas izteicieniem TV, ir zaudējis prestižu, tad, ja vainīgais paliks nesodīts vai tiks sodīts neatbilstoši pārkāpumam un turpinās zvejot, tad VVD zaudēs jebkādu autoritāti sabiedrības acīs.

Ar cieņu, Arvis Ančevskis

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.4999999999999 no 5
(20 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[94] Komentāri | dilst | aug
 
akmens

Vajadzīgs viens kopīgs pasākums pie VARAM ēkas,jo kamēr VVD piemēros tiesību normas kuras pati apšauba un BIORS nodarbosies ar tirgus regulēšanu nekas te nemainīsies.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
Vits
Vits :

zīmīgi ka mosp's klusē!

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Akmens_Viesis

Sižetu par problēmu nofilmēja jau pērn - rējēji norēja, nekas nesekoja. Iespējams, nostiprinājās doma par visatļautību.

Šī vēstule ir ok, par lieku nebūs.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 4
close24
close24 > Akmens_Viesis:

Makšķerē ar Olti = MOSP ?

"Makšķerē ar Olti" tika konstatēts, ka saskaņā ar mutisko vienošanos zvejnieki murdu rindā ar karodziņiem atzīmē pirmo un pēdējo murdu.

Turpinājuma šim sižetam nebija.

No otras puses, inspektori bija, eholote un murdi ar, acīm redzot ar to pietiek lai uzrakstītu ka problēma tā pati.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
ZivjuZaglis

ir laiks nestāvēt malā!

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
nomads

Jūs tik viegli netiksiet galā ar Vecdaugavas zvejniekiem. Viņiem ir labs lobijs un vismaz visiem uzraugšajiem līdz šim bija po pat par uz ziemu iesaldētiem tīkliem un murdiem Buļļupē.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
jurists

Labprāt pieslēgtos pasākumam.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 3
RobisTA
RobisTA > jurists:

Sazinies ar Arvi Ančevski!

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Petnieks

Kāds Vecdaugavai sakars ar Buļļupi?

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
nomads
nomads > Petnieks:

Zvejas izpilditāji vieni un tie paši....

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Petnieks
Petnieks > nomads:

Kantoris taču cits. Domā, viņi algo vienus un tos pašus vīriņus?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
nomads
nomads > Petnieks:

ar fizisko zveju Daugavas grivas rajonā nodarbojas viens klans, kādreizējā zvejnieku kolhoza turpinājums

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Koljankos

Kapitāli pievienojos - man arī liekas pilnīga nejēdzība.

Ja tāda ir vadība - kas notiek zemāk. Vai nav dzirdēts, kad vienkāršie inspektoru saka - mēs jau darītu, bet vadība neļauj.

Šeit tipisks apstiprinājums, ka ierēdnis, kuram jāpilda likums - publiski to ignorē.

Ja tāda ir vadība - tad tālāk nav kur.

Man jau liekas, ka jāpanāk tās kundzītes atkāpšanās.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
antonsb

Rodas jautājums kad izņēma tos nelegalos murdus netika veikta zivju uzskaite???ja tiktu veikta zivju uzskaite tad soda apmērs pa nodarīto kaitējumu valstij būtu mērojams miljonos.......

Atkal inspektoru klajš rupjš pārkāpums....

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 7
Petnieks

Tie nēģi murdos tak ir dzīvi. Vai patiesi kompensācijas dēļ tos vajadzēja tīšām bendēt nost?

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Petnieks:

Neko bendēt nevajag, bet pēc fakta fiksēt pārkāpumu VVD un Rīgas PP ir obligāts nosacījums. Tur būs dzīvi gan beigti, taka nevajag žēlsirdības asaras liet par maliniekiem.

Nevis tikai kompensācijas dēļ tas ir jādara, jāsaprot krāpnieku darbības apjomus, kaut arī to var izskaitļot, jāzina tikai viena murda rentabilitāti.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 3
Petnieks
Petnieks > addd:

Es nudien neredzu iemeslu, kādēļ lai tur būtu beigti nēģi. He, man kā pētniekam arī, protams, nekas nebūtu pretī, ja kāds tos vaļā laižamos nēģus pirms tam arī saskaitītu. Man tikai inspektoru žēl. nedomāju, ka tur baigais fans naktī, tumsā, vējā un aukstumā kaut kādā zvalstīgā laivā no tūkstošiem murdu svērt nēģus, kurus pēc tam tāpatās laiž pār kanti. Biški par traku.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot -4
addd
addd > Petnieks:

Tā jau sanāk, sākumā grūti kontrolēt, tad grūti nosvērt.

Paldies ka pastāstījāt, ka šos murdus bija jāvelk ārā naktī, nēģim kauns acīs skatīties vai?

Jums kā pētniekam nebūtu slikti iepazīties ar varbūtības teoriju, nespējat nosvērt katru murdu, sveriet katru desmito, jeb ar desmit reizināt inspektors arī nav spējīgs.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 6
Petnieks
Petnieks > addd:

Lai būtu varbūtības teorija. Bet jēga ta kāda? Nu, zināsi, ka vidēji vienā murdā ir hvz, cik tur varētu būt., nu, teiksim, 4 kilo. Un? Kas mainīsies? Ko ar to ciparu pēc tam iesākt?

08.12.16 Atbildēt | Ziņot -2
addd
addd > Petnieks:

Jūs sakāt 4 kg., es saku 15 kg., cits teiks 30 kg. un tie būs tikai pieņēmumi nevis dokumentēts fakts. Tad atkal jautājums cik bieži tāds apjoms tiek izcelts, Jūs to zināt? Šie cipari saka par krāpniecības apjomu dabas priekšā, krāpniecību jeb solidaritāti ar VVD, un kā mēdz būt tāds viltnieks visur zog, nodokļos būs tas pats.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 3
Petnieks
Petnieks > addd:

Bet dokumentēts taču tiks tikai tas, ko atlaiž. Tas ir viens atsevišķs gadījums. Ekstrapolēt to uz kaut ko, kas ir noticis pirms tam vai notiks vēlāk ir nuuu... teiksim, tāds pats minējums, kā neskaitot neko. Novērojumu skaits par mazu.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Petnieks:

Jā, tiešām grūti Jums kaut ko ieskaidrot. Ja jau Jūs katru lieko murdu ne uzskatāt par nelikumīgu zvejas rīku bet par vienkāršu akmeni gultnē, tad atvainojiet, sanāk tur tiešām pārkāpuma nekāda nav. Firmas vadības priekšā, VVD ir jāatvainojas, un atmaksāt izdevums par rīku izņemšanu, redziet veči veica zinātniskos pētījumus, gribēja noskaidrot cik vispār nēģu nārstot Daugavā iet.

Pret šiem apzinātiem krāpniekiem ir jārosina krimināllieta, un dokumentāli jāfiksē katrs fakts, ja lieta izskatīšanai nonāks tiesas priekšā, katram ciparam būs nozīme, cik būrī tupēt.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Petnieks
Petnieks > addd:

Es lieku murdu uzskatu par lieku murdu :)

Tomēr palieku pie domas, ka tiesas priekšā tiem cipariem nebūtu nekādas jēgas. Kaut kādu dabai vai kamnutur nodarīto zaudējumu aprēķinu un kompensāciju taču var veikt tikai tad, ja tie nēģi ir beigti. Pats pārkāpuma fakts un raksturs nekādi nemainās no tā, cik tieši nēģi NETIKA nobendēti vai kā citādi apskādēti. Tiem nēģiem taču pa lielam ir pie kājas, vai pavasari gaidīt, sēžot kaut kādā bedrē, nogrimušā zapiņā, vai Vecdaugavas murdā.

Tas cipars reāli noderīgs varētu būt tikai pētniekiem, lai gūtu kaut kādu priekšstatu par to, cik vienā šādā murdā salien nēģi. Taču, tā kā tas ir tikai viens atkārtojums, arī šis ieguvums būtu visai nosacīts.

Attiecīgi neredzu jēgu kādam likt pārmocīties tikai tāpēc, lai iegūtu kaut kādus ciparus, ko pēc tam īsti nevienam nevajadzēs.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot -1
addd
addd > Petnieks:

Jūsu atbilde sakrīt ar Koļegovas kundzes atbildi.

Gribat pateikt ka tie murdi tas ir speciāli sagatavotas nārsta vietas ar aizsardzību no plēsējiem?

Par inspektoriem ir nevis likt mocīties, bet darīt savu darbu apzinīgi.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 4
Petnieks
Petnieks > addd:

Nārsts taču maijā. Lai peld un nārsto. Inspektori jau savu dara. Man kaut kā neliekas, ka viņu pienākums ir pārskaitīt pāris tonnas nēģu. Ja tur kaut ko varētu piedzīt, stāsts būtu cits.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot -4
Girts7
Girts7 > Petnieks:

Es domāju ka vajag šai iestādei aizlikt ar šādiem darbiem nodarboties, Atņemt visas iespējas to turpināt.. Ne licences kādreiz dzīvē izsniegt kas šeit iesaistīts. Šeit adekvātu sodu neuzliks. Jo neviens ne saskaitīs ne aprēķinās. Būtu labi ja šis vis nepalikt tāpat vien bez nekādas uzmanības un rezultāta.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Petnieks:

Jā, nārsts ir maijā, tikai Jūsu citāts (tiem nēģiem taču pa lielam ir pie kājas, vai pavasari gaidīt, sēžot kaut kādā bedrē, nogrimušā zapiņā, vai Vecdaugavas murdā) manī iemiesoja domu ka šie murdi ir speciāli sagatavotas nārsta vietas.

Par to svēršanu, varbūt vis ir daudz banālāk, VVD vienkārši nav metroloģiski pārbaudītu svaru lai fiksētu pārkāpumu.

Ja Jums neliekas, ka tas nav inspektoru pienākums pārskaitīt pāris tonnas nēģu, kurai tad institūcijai šāds pienākums būtu, pašam pārkāpējam vai?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Petnieks
Petnieks > addd:

Kamēr tie nēģi ir dzīvotspējīgi un ir atlaisti tur, no kurienes nākuši, tos skaitīt pienākuma nav nevienam. Manuprāt. Kā jau rakstīju - pētniekiem un dažādiem interesentiem tie cipari varbūt būtu pievilcīgi zinātkāres apmierināšanai. Bet nekur citur tie nav liekami.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd > Petnieks:

Jūsu filozofijas rezultāts, maliki smejās par inspektoriem.

www.youtube.com/watch?v=SW9gRKOCHz0

Neapvainojaties, esat gan MALUZVEJAS atbalstītājs

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Petnieks
Petnieks > addd:

Vispār jau tajā sižetā arī dzīvās un atlaižamās zivis neviens nesbēra un neskaitīja :D

Tad jau tie kungi ir superatbalstītāji.

10.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
gasho

Tātad... es darbojos nekustamo īpašumu apsaimniekošanā, diemžēl vai par laimi, šāda satura vēstules gatavoju un nosūtu/attiecīgi saņemu diezgan bieži. Teksts, ka ar Vecdaugavas un tml. zvejniekiem grūti tikt galā - neiztur kritiku:) Galā tieku gan es, gan ar mani...:) Lūgums Arvim informēt par sarakstes rezultātiem, Juristam neatslābt/piedalīties, jo te es piedalos kā copmnanis, darīšu max, lai šāda hui...a neatkārtotos, varu diezgan piepalīdzēt, sorry veči zvejnieki, bet līdzsvaram jābūt, tie murdi pārsniegtie ir bezpriģels!!!

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 10
Girts7

Gasho Pilnīgi piekrītu ar murdiem dezpriģels. Un Ja kas visos ezeros kur atļauj zvejot notiek trakas lietas un neviens neko nevar padarīt. Liepājas ezers sekls un pilns ar tīkliem murdiem ka pat visas augšas var redzē. Pilnīgi riebjas. Pastās tirgū un pilns ar zivīm. Ja makšķernieks noķert 10,2 kg asarus uh kā viņu paņemtu un izdupsētu.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Principā šādu vēstuli, veikt pabaudi, vēl jāsūta VID, darba tur gan netrūktu. Visi šie murdi grāmatvedībā noteikti parādītos, protams bilancē jau norakstīti, nedot dievs firmai peļņa.

Vēstules autoram visu cieņu.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
akmens

Un patiesos nozvejas apmērus zina BIORs ja jau var komentēt tirgus cenas. VIDam šāda satura vēstule noteikti ir jānosūta.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
addd
addd > akmens:

Murdi noteikti ir pirkti oficiāli, norakstīti izdevumos un pēdas grāmatvedībā noteikti ir, tikai kurā periodā. Varbūt jau 2010g., kas to lai zina, bet tas ka tas ir lielas investīcijas krāpnieciski zaglīgiem mērķiem šaubu nav.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas
urmaas > addd:

Protams, ka ne jau vienā gadā visus tos apm pusotru tūkstoti murdus pirka. Nopirka 10-ielaida, piepirka vēl 10-ielaida klāt pie esošajiem utt.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
kinvik

Latvijā ar nēģu ''oficialo'' zveju nav kārtības.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 4
kinvik

...jau sen.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
samins

RĪKOJAM TĀDU PASĀKUMU VIENOZĪMĪGI PIEKRĪTU JO PIE MANIM ĶENGARAGĀ STĀV 10 TĪKLI KURI NAV PĀRBAUDĪTI 1.5 MĒNESI!

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
samins

Ja nekas nenotiks lietas labā es tos tīklus personīgi iznīcināšu un tad lai viņi neprasa naudu!

viens pa***ak dabūja pa purnu + tika apmēāti ar olām!

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
bonis78

Visi skatas rubrikas iespejams tikai Krievija un njirdz bet LV jo talak jo trakak,da jeb kuru nozari njemot par piemeru,visur visatlautiba un nesoditie lielie viri.

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 3
murdelis

Šajā Valstī jāzog lielos apmēros...tad nesodīs...noķersi vienu lasēnu un kirdik....

07.12.16 Atbildēt | Ziņot 4
addd
addd :

Citāts no nesen publicētā CL bloga.

“Policija atgādina, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas fiziskām personām uzliek naudas sodu no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.

Rīgas Pašvaldības Policija”

Juridiskām personām sodi noteikti ir bargāki nekā fiziskām.

Tātad par 1766 nēģu murdiem atļauto 126 vietā, kā minimums jābūt no 459200 līdz 1148000 eiro, nerunājot par pārējo.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Tev skaidri sižetā pateica noklepojies un viss :D;D;D sacerējies te par tādām naudām, maksimālais 700 euro un murdi droši jau stāv Daugavā, ja ne visi, tad liela daļa, jo LAPK nosaka:

Par zvejas noteikumu pārkāpšanu iekšējos ūdeņos —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīsdesmit līdz trīssimt piecdesmit euro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz vienam gadam vai bez tiesību atņemšanas, bet juridiskajām personām — no trīsdesmit līdz septiņsimt euro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz vienam gadam vai bez tiesību atņemšanas.

Licence, bija, tātad zvejas noteikumu pārkāpšana nevis zveja bez licences un neviens neko neizdarīs, pie nosacījuma ja viņi atdzīst vainu, ja nē tad var pat sveikā izgrozīties ja ļoti gribēs.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot -1
addd
addd > Malikis2011:

Man nav ilūziju par šo lietu, tāpat kā Jums pesimisms pārsver optimismu.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > addd:

Nu ja pat VVD sadūšosies, noņemt licenci, gada beigas, līdz decembra beigām novilks, tad ātri uztaisīs jaunu sia Jaundaugava un uz domi pēc licences, un kā reiz brīvas 126 rīki un janvāra sākumā zvejos atkal, tikai birkas uz rīkiem nomainīs. Ja tiešām kāds būtu ieinteresēts apkarot tur nelegālo zveju, tad murdus nebūtu atdevuši, bet izņēmuši un ar lēmumu konfiscējuši un tad iznīcinājuši, jo 1600 murdus tik ātri neuztaisīsi un tas maksā labu kapeiku. Un cik ilgi laidīsi lieko , ja ņem ārā un vedu uz ugunskuru.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011
Malikis2011 > addd:

Visas kontroles sistēmas trūkums ir ka nevienu, ne VVD ne zivju fondā, ne ministrijās neinteresē cik tavā pusē ir nelegālo rīku ūdenī, bet tavu darbu vērtē cik protokolu uzrakstīji, ko var tad gribēt, pats skraidīju rakstīt tos savus 10+ protokolu, lai no zivju fonda varētu to pašu motoru nopirkt, vai vēl kaut ko. Un ja tu strādā uz ūdens meklē nelikumīgos rīkus protokolu gandrīz nebūs, jo kurš kaut cik normāls maliķis līdīs uz ūdens kad tur ar laivu kontrole braukā.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
andzus69
andzus69 > Malikis2011:

Tas gan. Darbu nevar vērtēt pēc protokolu skaita. Manā skatījumā- ja nav protokolu par maluzveju, tad tajā vietā strādā labi, jo maluzvejnieku nav vai ir ļoti maz :)

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
arvis_an

Ja godīgi esmu joprojām pārsteigts par visu šo, un tiešām ir grūti noticēt tam visam. Un nepacietīgi gaidu atbildi, ko arī noteikti publicēšu, bet vai tiešām zvejnieku pārstāvji šo nelasa? Nevienam nav ko komentēt? Zvejnieku medus mucā šobrīd ir nevis darvas piliens, bet reāli muca ir pielieta pilna ar darvu...neviena komentāra šajā sakarā? Tā tiešām ir šāda patvaļa?

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
addd
addd :

Forumietis Petnieks vienmēr ir aizstāvējis zvejniekus, bet cik saprotu zvejnieks viņš nav.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Menca

Varbūt tāpēc, ka visi īstie zvejnieki ir virs 60 gadiem un datorus nelieto.. kur nu vēl lasa makškernieku blogu komentārus..

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Petnieks
Petnieks > addd:

Petnieks ir Petnieks. Ne zvejnieks un ne makšķernieks. Un - jā - zveja kā zivju ieguves veids man liekas vismaz tikpat jēdzīgs, kā makšķerēšana.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot -1
addd
addd > Petnieks:

Tas ir mans pieņēmums no iepriekšējām blogu diskusijas, Jūs ar zaļo IMOTION esat maluzvejniecības atbalstītājs, protams es varu kļūdīties.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Petnieks
Petnieks > addd:

MALUZVEJAS atbalstītājs es noteikti neesmu :)

08.12.16 Atbildēt | Ziņot -1
akmens

VALSTS IEPIRKUMA LĪGUMS

Nr. BIOR 2016/45

Rīgā 2016. gada 15. septembrī

Mangaļsalas zvejnieku kooperatīvā sabiedrība „Vecdaugava”, turpmāk – Izpildītājs, ko saskaņā ar Statūtiem pārstāv valdes priekšsēdētājs Kristaps Rausis, un

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts „BIOR”, turpmāk – Pasūtītājs, ko saskaņā ar Nolikumu pārstāv direktors Aivars Bērziņš,

Izpildītājs un Pasūtītājs kopā, turpmāk – Līdzēji, pamatojoties uz iepirkuma „Nēģu vaislinieku piegāde” (Id. Nr. BIOR 2016/45) rezultātiem, noslēdz šādu līgumu, turpmāk – Līgums:

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

Pasūtītājs uzdod, bet Izpildītājs Līgumā norādītajā kārtībā ar saviem resursiem, materiāliem un tehniskajiem līdzekļiem apņemas nodrošināt 240 (divi simti četrdesmit) kilogramu nēģu vaislinieku, turpmāk – Prece, piegādi saskaņā ar Līguma 1. pielikumu „Tehniskā specifikācija”, bet Pasūtītājs samaksā Izpildītājam par saņemto Preci.

2. PRECES IEGĀDES KĀRTĪBA

2.1. Pasūtītājs iepērk Preci periodiski, pa daļām (partijās). Līdzēji tehniskajā specifikācijā norādīto termiņu ietvaros savstarpēji vienojas par precīzu partijas iepirkšanas laiku un apjomu atkarībā no klimatiskajiem apstākļiem u.c. iemesliem.

2.2. Kontaktpersona no Izpildītāja puses ir Kristaps Rausis, e-pasts: zksvecdaugava@inbox.lv, tel. 29279030.

2.3. Kontaktpersona no Pasūtītāja puses ir zivju audzētavas „Tome” filiāles “Dole” vadītājs Aivars Ignatovs, e-pasts: dole@bior.lv, tel. 29468110.

3. MAKSA PAR PRECI UN MAKSĀJUMU KĀRTĪBA

3.1. Maksa par Preci ir ne vairāk kā 2 400,00 EUR (divi tūkstoši četri simti euro) bez PVN un PVN (21%). Viens kilograms nēģu maksā 10,00 EUR (desmit euro) bez PVN.

3.2. Maksu par kārtējā reizē pieņemto Preci Pasūtītājs pārskaita Izpildītāja norēķinu kontā 20 (divdesmit) darba dienu laikā no pavadzīmes parakstīšanas dienas.

3.3. Maksā par Preci ir ietvertas visas ar pakalpojuma sniegšanu (vaislinieku šķirošanas, uzskaites, uzglabāšanas, iekraušanas u.c. izdevumiem) saistītās izmaksas.

3.4. Līdzēji vienojas, ka gadījumā, ja normatīvajos aktos tiks noteikta cita pievienotās vērtības nodokļa likme, tā tiks piemērota no attiecīgo izmaiņu spēkā stāšanās dienas bez papildu vienošanās noslēgšanas.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Varbūt tapēc valsts amatpersonām no BIORa uztrauc tirgus cenas nēģiem?

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
addd
addd :

Tā jau tam kooperatīvam, ir reāla, kā pateikt pareizāk (atmazka), visi resursi tika ieguldīti BIOR pasūtījuma izpildei.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
akmens
akmens > addd:

Pievērsiet uzmanību daudzumam un cenai,kā arī tam,ka Rīgas Dome uz šīs sadarbības pamata izsniedz kooperatīvam licenzi.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
addd
addd > akmens:

Par šo adekvāto vai neadekvāto cenu man grūti spriest. Pēc pieredzes zināms, ka jebkurš valsts institūciju pasūtījums uzņēmēju acīs liek aizdegties dolāru zīmes. Uzņēmējam ir svarīga tieši tirgus cena, un ne centa zemāk. Šajā gadījumā cenai ir jāatšķiras no tirgus uz augšu, jo jāskaita klāt specifiskie transporta izdevumi, precei jābūt dzīvai.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
akmens
akmens > addd:

Es domāju nevis cenas atbilstību bet kādā veidā tiek panākta licenzes iegūšana Rīgas Domē.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
addd
addd > akmens:

Te jau vispār apspriežamu variantu nav.

Legālie murdi, iet pa legālu naudu + dāvanu nauda.

Nelegālie murdi, (na haļavu) + dažiem dāvanu nauda.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Girts7

Te jau liekas ka paši likumsargi liek murdus, jo liekas ka visiem rokas pa īsu lai ko sodītu. Laikam pārāk daudz sanāk sodīt un atklāt, tāpēc klusē. Ja noķertu kādu vīreli upes krastā kas ķertu ar rokām nēģi. To laikam iz..... līdz pēdējai vīlītei. Par iešanu nēģos,par atrašanos tuvu vietai, par domu nēģot, par to ka cimdi rokā, un ja vēl ugunskurs kur sildīties un nēģis noķerts tad jau jāsēž būtu. Lielie dara kā grib mazos drāž.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
Girts7

Ja makšķerniekam būtu 3 āķu vietā 4 tad būtu tracis, protokols utt. A te 126 MURDU vietā 1766 murdi nu tuvu jau IRRR. Briesmas.

08.12.16 Atbildēt | Ziņot 5
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager