Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
M.O.S.P | 9.decembris 2016, 10:39 | 46 komentāri | 18802 skatījumi

Pārdomas par situāciju 1766 murdu sakarā. 

Reizēm šķiet, ka šī valsts aizmirst, ka sastāv no pilsoņiem un viens no valsts eksistences priekšnotiekumiem ir pilsoņu uzticība pastāvošai valsts iekārtai.

Reizēm nākas secināt, ka atsevišķu Latvijas valsts institūciju pārstāvju cinisms ir apbrīnas vērts. Līdz absurdam!

Makšķerniekus pierīgas ūdeņos dažādi kontrolējošie dienesti stādina un “tirina” par papīriem, aptieciņām, glābšanas riņķiem, takelāžas nažiem, liekšķerēm un vestēm pat vairākas reizes dienā, bet saskaitīt zvejnieku zvejas rīkus, neskatoties uz pietiekamu valsts un pašvaldības finansējumu, Zivju Fonda finansētām laivām, kas aprīkotas ar eholotēm un radariem ir sarežģīti. Īpaši savādas sajūtas makšķernieku pārņem tad, kad kādam pārlieku centīgam valsts policijas speciālistam ienāk prātā sākt sodīt makšķerniekus par laivā instalētu papildus elektromotoru ar nepilna kilovata jaudu. Īpašas sajūtas. Gandrīz tikpat īpašas sajūtas kā ieraugot valsts kontroles institūcijas vadītāju, kurai pietiek nekaunības publiski paust, ka nēģi pavasarī tāpat aizies bojā un tāpēc 10 kārtīga maluzvejniecība ir mums būtu jāuztver kā gandrīz attaisnojama. Šajā sakarā rodas daži kontroljautājumi. Vai tie nēģi, kuri tik un tā nosprāgs Daugavā ir tādi paši nēģi, kā tie, kuriem neviens Latvijas iedzīvotājs nedrīkst pieskarties bez speciālas zvejas atļaujas? Vai tie inspektori, kuri tvarsta Latvijas iedzīvotājus, kuri šos pašus nēģus mēģina lasīt Vidzemes un Kurzemes upītēs, ir informēti, ka principā tie nēģi pavasarī tāpat nosprāgs? Vai tie nēģi, gadījumā, nenāk iekšā upēs nārstot? Vai šo nēģu resursu atjaunošana, gadījumā, nenotiek ar valsts atbalstu? Vai šie nēģi nav barības ķēdes sastāvdaļa citām zivju sugām? Un galu galā konkrēts jautājums – kāpēc citiem pārkāpējiem un maluzvejniekiem zvejas rīkus konfsicē, bet konkrētajā situācijā nē?

Bez ilgas kavēšanās prātā nāk sižets par Tīrukšas upi un Usmas ezeru. Šogad, jau gadu pēc pērnā sižeta par nelikumībām Usmā, bija iespēja apskatīt kā ir izmainījusies situācija. Redzamu izmaiņu nav, upe joprojām tek pa jaunizrakto(nelegāli un bez projekta) gultni un gultne joprojām ir pilnībā norobežota ar rūpnieciskiem zvejas rīkiem. Migrācijas iespējas zivīm – apaļa nulle! Tieši tikpat liela nulle cik lielas izmaiņas cik bija Daugavā pie Latvijas prezidenta pils pēc pērnā gada sižeta. Praktiski nekādas. Paldies Bez Tabu žurnālistiem par uzņēmību šo jautājumu pacelt citā, nu jau skandalozā līmenī. Varbūt varas vīriem atradīsies laiks padomāt, ka, valsti vēl nepametušie, makšķernieki zina, kurš ministrs atbildīgs gan par tiesisko regulējumu valstī(kādreiz arī esot bijis makšķernieks), gan kurš par vides aizsardzību, gan kurš par zvejas kvotām un licenzēm. Vēlēšanas nav aiz kalniem, kungi! Mēs izgājām cauri Makšķerēšanas Notiekumu radīšanas procesam un bijā Ministru kabinetā, lai aizstāvētu makšķernieku tiesības iebrist ūdenī makšķerēšanas laikā, mums nav rožainu ilūziju par administratīvā aparāta spējām uzņemties atbildību, pieņemot vienkāršus lēmumus. To pierādīja arī fakts, ka zemūdens medību lobijs panāca sev patīkamus lēmumus bez darbības padomēs un darba grupās.

MOSP aicina kontrolējošās institūcijas – Valsts Vides Dienestu, Valsts Policiju, Rīgas pašvaldības policiju, Valsts robežsardzi – pārdomāt par savu spēju saimnieciskāku izmantošanu. Mēs regulāri redzam jūs pierīgas ūdeņos un jūs regulāri mūs pārbaudāt. Lūdzu esiet tikpat principiāli pret zvejniekiem. Makšķernieki ir šīs valsts iedzīvotāji, pilsoņi, makšķernieki arī maksā nodokļus (algas ierēdņiem un amatpersonām), makšķernieki vēlas godīgu un principiāli vienādu attieksmi pret visiem mūsu iekšējo un jūras ūdeņu resursu izmantotājiem kā arī nesaudzīgu attieksmi pret nelikumībām mūsu ūdeņos. Mūsuprāt maluzvejniecība ir apkarojama un tas ir šo institūciju spēkos, pat tad, ja mums nezināmu iemeslu dēļ kāds darbinieks kaut ko Daugavā nevar ieraudzīt.

Makšķerniekus aicinām lietot VIDES SOS aplikāciju un ziņot par nelikumībām mūsu ūdeņos. Šīs aplikācija dati ir izsekojami, pacelots jautājumus institūcijas nerisināt nevar, Savukārt atbildīgās amatpersonas aicinām izvērtēt, vai šis “īlens”, kurš izlīdis no maluzvejniecības maisa nevar kļūt par “zobenu” virs konkrētu atbildīgo personu galvām.

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.7142857142857 no 5
(14 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[46] Komentāri | dilst | aug
 
Girts7

Es domāju ka visi Latvijas makšķernieki ar makšķeri nevar nodarīt tik lielu postījumu kā ar tīkliem, un plus vēl cik nelikumīgi.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 4
kraft

Šoreiz gan būtu tā reize kad mēs makšķernieki, gan katrs atsevišķi, gan visi kopā varētu beidzot ietekmēt lietas kas tādā vai citādā veidā skar mūs visus.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 6
kadmijs

Ļoti labi, cerams, ka arī sis rakst pieklauvēsies tur, kur nepieciešams, un malā stāvēt nevaram, šoreiz noteikti nevaram !!!

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 4
Malikis2011

M.O.S.P- beidziet te liekuļot, nav laika daudz rakstīt tāpēc īsi:

1. par problēmu zinājāt jau 2015 gadā vai pat agrāk.

2. Aprīkojums jums bija lai noteiktu cik stāv apakšā nepaceļot murdus.

3. VVD pilnvaroto personu Jūs varējāt paņemt līdzi ,lai oficiāli viņus izņemtu ( atļauto skaitu un kam izsniegta licence viņam uzzināt nebūtu problēmas)

Tagad jautājums kāpēc neko nedarījāt?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 6
otinjsh

To ko mēs visi nedarījām, mēs jau zinām. :)

Gribētos saprast un vienoties par to kas būtu jādara rīt, parīt un tā uz priekšu. Ne tā?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 9
urmaas
urmaas > otinjsh:

Jāiet uz gaišo nākotni! :) Ja nopietnāk, tad nav tik vienkārši saorganizēt lielākas tautas masas mērķu sasniegšanai. Toties censties vajag.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
ZivjuZaglis

a kas ir MOSPs?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
kadmijs

maliķi, davai bez cepiena, mums visiem ir eho, mēs kāds tik tāl aizdomājāmies ??? Arī tak varējām, bet aizņemti ar ikdienas darbiem un rūpēm, ka neredzam, ka no kopējā šķivja kāds jau desu aizvilcis un aprijis. Galvenais, kas notiek tālāk, jābūt vienotiem, ar skatu nākotnē !

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 3
Malikis2011

90% nav eho un nepārzin likumus, 99%nepazīst nevienu VVD pilnvaroto personu, 99,99% nepiedalās sanāksmēs ZM un nepārstāv makšķernieku intereses. Tā pat kā lielākā daļai sabiedrības viņiem dod tikai pabļaut , lai paši izskatītos labi, bet šmucīgo darbu lai dara citi mēs jau neko nevaram ( vienkārši te varēja to paši izdarīt un negaidīt, bija zināšanas un iespējas), necieši cilvēkus kas izliekas labāki nekā patiesībā ir.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
close24
close24 > Malikis2011:

Kurš pēc padomes izveidošanas ZM aizstāv makšķenrieku intereses?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
krumujancis

Te nu ir iespēja, visiem MOSP .... un citiem, reāli parādīt savas spējas un iniciatīvu - organizēt šos protesta pasākumus.

Katrs viens jau to nemaz nevar izdarīt.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Tas nepalīdzēs, sākumā jāsasauc "Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvās padomes" tur ir jāsāk, ja vēl nav sākts tad nesaprotu ko MOSP guļ, jo tur var pieaicināt visas puses un pie galda runāt uzreiz ko darām un kur ejam, bet nedomāju ka makšķernieku pārstāvji leks visiem acīs, jo tad pa kluso savas intereses nevarēs bīdīt.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
close24
close24 > Malikis2011:

Gan jau teātrim kaut ko izdarīs.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
samins

VIENS TĪKLS IZPOSĪTS TIKA PAGĀJOŠO NAKTI TAS MANI PRIECĒ!

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

to Maliķis2011

Tā jau ir visas Latvijas mēroga bēda, ka katram, kaut kur ievēlētajam, ir savas intereses, bet zināmi ļaudis, saprotot šo, spļauj visiem no augšas virsū. Jo ievēlētie rīkojas kā grib, nevis kā apsolījuši, vai sabiedriskā labuma interesēs.

Līdz ar to nekādi masu pasākumi nav principā iespējami.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
sidla5

Ne vis ko darām, kur iesim nākotnē? Bet pašreiz pareizāk būtu uzturēt un turpināt juridiski pareizā līmenī novadīt jau esošu ,neapgāžamu procesu šajā murdu lietā.Lai ir taisnīga , līdz galam novadīta jau pierādīta lieta, nevis atkal, kaut kāda mistiska nākotne.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
close24

Tēmā Daugava Ozo77pareizi rakstīja: “zivju aizstāvji, lūk, Jūsu zvaigžņu stunda”, acīm redzot katrs izmantos to kā māk. Negribējās traucēt šai „spalvu spodrināšanai” makšķernieku priekšā, bet gandrīz apraudājos, jo izrādās MOSP Ministru kabinetā cīnījies par manām tiesībām pavasarī iebrist ūdenī, kaut gan jautājums bija par makšķerēšanu atrodoties ūdenī. Starp citu, pavasarī nebrienu ūdenī, jo tas ir auksts, ko nu? Pie tam Zemkopības ministrs uzlika mīksto likumdošanai, MOSP tas bija izdevīgi, jo netika ņemti vērā citi iesaistītie, ja atbalsta šādu pieeju lietām, tad kādas pārmaiņas var gaidīt vispār?

MOSP raksta, ka tirina par takelāžas nažiem, bet Jūs bijāt kad vajadzēja aizstāvēt makšķernieku tiesības Satiksmes ministrijā, kad mainījās Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos? Vēl aizvien nav īsti skaidrs cik tālu makšķernieki var atrasties Jūrā, viens no MOSP valdes locekļiem publiski pateica, man tagad vajadzētu tikties ar robežsargiem un saprast kas ir mainījies, bet tomēr labāk parunāšu par sev tīkamām lietām, par spiningošanu. Kā ir ar Vecdaugavu, tur arī ar makšķernieku tiesībām viss ir kārtībā?

Kas tad bija pērnā gada sižetā, tika konstatēts, ka ne visi murdi ir marķēti, rindā marķē pirmo un pēdējo murdu un ka tas notiek ar VVD labvēlību. Sižetam turpinājums sekoja? Nē, tad kādas sekas gaidījāt? Valsts Vides dienests izveidoja darba grupu, kurai bija paredzēts izstrādāt kontroles vismaz divi no šīs grupas dalībniekiem bija no MOSP, ar ko beidzās šīs grupas darbs? … ar neko. Tad kas no MOSP puses ir darīts lai uzlabotu kontroli?

No Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvā padomes locekļiem 4 ir no MOSP, vēl var pieminēt, ka vienu no četrām interešu grupām veido 70%, otru 80% MOSP biedru, kas šogad ir izdarīts? Cik un kādi jautājumi ir izskatīti un cik priekšlikumu iesniegti izskatīšanai? Beidzot arī ir piepildījies MOSP sapnis un MOSP ir Vides konsultatīvajā padomē, kas ir izdarīts tur?

Jūs tiešām aizstāvat makšķernieku tiesības? Tad kāpēc ignorējāt makšķernieku viedokli, kurš izskanēja sabiedriskā apspriešanā un paziņojāt, ka tā bija kļūda, ka makšķerniekiem tika dota iespēja izteikties par Makšķerēšanas noteikumiem „MOSP gaumē”? Piedodiet, bet Ministru kabinetā Jūs bijāt, jo nevēlējāties pabeigt darbu pie noteikumiem līdz beigām, kā arī lai nodrošinātu to, ka tuvākā laikā nenotiktu pārmaiņas licencētās makšķerēšanas jomā. Jūs skaitāties Makšķernieku organizāciju sadarbības padome, tad kāpēc ir organizācijas, kuras atsakās ar Jums sadarboties, un cik biedrības, iestājoties MOSP, ar Jums sākušas sadarbību pēdējā laikā, teiksim gada? Ar ko nodarbojas MOSP biedri, tiešām ar makšķerēšanu un viņu intereses ir makšķernieku tiesību aizstāvība?

Kā vienmēr nākas secināt, ka uz papīra viss ir skaisti, tikai notiekošais tam īsti neatbilst. Vienīgais kam visā šajā putrā var piekrist ir „Makšķerniekus aicinām lietot VIDES SOS aplikāciju un ziņot par nelikumībām mūsu ūdeņos.”

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Tu tici ka tas Vides Sos darbojas, smiekli nāk, pašā sākumā, bija mūsu novadā un komentārs informācija nodota pašvaldībai, visu laiku gaidīju kad tā informācija nonāks līdz mums, bet tā nesagaidīju.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
close24
close24 > Malikis2011:

Gribās ticēt. Nav bijis iemels pārbaudīt.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Mjā.

Galvenā makšķernieku problēma ir tā, ka uz 4 ieteikumiem, kas ir labojams vai slikti, 2 ir nereāli, bet 2 ir jau paveikti. Bet arī tie pazudīs, jo būs arī 100 aplicēju, turklāt pārējie vienmēr labāk paklusēs un neko neteiks.

Tāpēc attiecos braukt uz padomi, kur pēc būtības arī atbildīgas iestādes piedalījās atsēdēšanas vai intrigu režīmā.

Nākamā problēma ir daži ļoti konkrēti cilvēki. Ir jauki redzēt ka Zvaigznes kungs spējis izdomāt sev jaunu iesauku CL pļāpātavā - garie palagi un nesakarīgie apmelojumi ir atpakaļ.

Ja desmitā tiesa šīs enerģijas tiktu veltīta ieteikumiem vai konstruktīviem ieteikumiem, padomei noteikti būtu šogad vairāk iespēju ko sasniegt. Bet ne jau tas ir mērķis, vai ne.

Par pieminēto VVD darba grupu - stratēģijai es iesniedzu ļoti konkrētas pārdomas, bet klātienē braukt klausīties, kā Birkova kungs visu sapulces laiku klāsta Koļegovas kundzei, cik viņš pareizi domā, nešķita lietderīgi.

Cita stapā, savulaik iebildu arī pret nejauši pavīdējušo koncepciju, ka galvenais VVD uzdevums būtu nodrošināt zvejas saglabāšanu iekšējos ūdeņos.

Joprojām domāju, ka tā drīzāk ir tiesiskuma nodrošināšana cilvēka attiecībās ar vidi un zivju resursu aizsardzības efektivātes celšana.

Par konkrēto gadījumu - Maliķim alias Vecelim Aivaram ieteiktu 1) iepazīties ar kārtību, kādā VVD kontrolē rūpnieciskās zvejas murdus, 2) nemelot citiem makšķerniekiem un neapmelot citus makšķerniekus 3) atvainoties MOSP.

Pārējiem... ieteiktu sekot Arvja piemēram katram pēc saviem ieskatiem. MOSP uzrakstīja šādi. Varbūt jūs redzat vēl kādu notikušā aspektu. Uzrakstiet par to attiecīgajai iestādei.

Jo man šķiet, ka šis nav gadījums, kad 100 vai 200 parakstu ko ietekmēs. Vai arī - cik cilvēku atnāks pie VARAM ēkas protestēt. (Ja 50 tad maza problēma, ja 200, tad laikam kaut kas jāmaina).

Nē, ir problēma, ka valsts iestādes acīmredzami nefunkcionē, kā nākas, un tas deformē tiesiskumu. Par to jāprotestē.

Manā gadījumā - pēc mēneša brīvā laika (cik nu brīvā) iztērēšanas, izņēmu 1 murdu no foreļupes nārsta laikā, turpinās vainīgo noskaidrošana, kurā ir panākumi. Ko es viņiem lai saku, ja tai pat laikā VVD vadība drīzāk aizstāv 1600+ nelegālu murdu, jo nēģī tāpat drīz miršot

Tad jau varbūt tiešām, labāk sadodamies rokās un dodamies attīrīt upes no kaitīgajiem, mirstošajiem nēģiem, kas tikai piesārņo vidi.

Padome šādu ideju varētu izskatīt. Kad kādreiz MRK ko tādu piedāvāja (katram ļaut rokām noķert kādu nēģi), tad es biju pret, jo nēģis nav zivs, un ar makšķeri nav noķerams. Bet pēkšņi piedāvājumam radies loģisks pamatojums.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Akmens_Viesis

Vides sos - man bija problēmas, ziņoju par tām, ar mani sazinājās atbildīgā speciāliste, noskaidrojām, kas par vainu. Produkts, ja to lieto aktīvi un attīsta, var tikai pilnveidoties un tā arī būs. Vaimanas forumā to toč neatrisinās.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Kam te kur atvainoties, vienīgais jāzina cik konkrētam zvejniekam murdu iedots, ja liekie ņem ārā un raksti papīrus un nodod VVD( tas VVD pilnvarotām personām) , es likumus pārzinu perfekti. Pasaki ka bija grūti uzzināt murdu skaitu ko oficiāli var laist, tad uzrakstīt izņemšanas protokolu un nodot, tur jau ierosinās administratīvo lietu.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
urmaas

MRK iestājās ari par to, lai makšķerniekam vulgaris ļauj vienu lasi un vienu taimi nostīvināt. Vai neatgādināsi kuri bij PRET?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
close24

Valsts var nerēķināties ar tiem, kuri nav vienoti, tas arī viss. Bet ,ja svarīgāk ir tikt pie finansējuma, aizstāvēt "draudziņu" intereses, spējīgi tikai muldēt, tad nekāda makšķerniekus apvienojoša organizācija ne tikai nav vajadzīga, bet nav vēlama.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Malikis2011
Malikis2011 > close24:

Klausies kā ar MOSP makšķerēšanas noteikumu publicēšanas finansējumu beidzās, izdeva vai kā?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas
urmaas > Malikis2011:

Vēl jau bij "makšķernieku goda kodeks". :)

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
close24
close24 > Malikis2011:

Par MOSP lai atbild Akmens_viesis, ja pareizi sapratu no viena Makšķerē Olti, tad viņš ir atbildīgs par šo projektu. Ja nesanāks būs Zvaigzne, MRK un MRK interneta troļļi un vēl LMA Birkovs pie visa vainīgs.

Starp citu, ir iznākusi Makšķernieku gadagrāmata, izdevējs Latvijas Avīze, nopērkama par naudu. Tur no sākuma publicēti jaunie noteikumi. Kam ir nepieciešams vēl viens publicējums, ja nu vienīgi ir vēlme paķēzīt Zivju Foda naudu.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Akmens_Viesis - beidz aizstāvēt ,ar argumentiem ko pats nepārzini, no kura laika ir kaut kāda mistiska kārtība kā pārbauda zvejniekus, nav oficiālas tādas, pārbauda tā pat kā makšķernieku, ja vēlies vari sagaidīt zvejnieku un vēl viņa papīrus pārbaudīt, bet ja zini cik rītu ir katram konkrētam zvejniekam iedots, tad kontrolē viņus pat bez viņa, ja vairāk ņem ārā, raksti papīrus un problēma atrisināta. Jā pēc tam bieži , šitie divi murdi mani , trešais ne mans, bet izņemt lieko labāk, nekā gaidīt divas trīs dienas pie ūdens ar mazu varbūtību ka viņš ar visiem trim izbrauks ārā un varēsi noķert pie rokas.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Bet cik ilgi bija jāgaida, lai atbildīgie vismaz kaut ko uzrakstītu par šīm bezjēdzībām. Bet, ja tik ilgi bija jāraksta, tad gan jau neizdarīs atkal neko un pie tā arī paliksim kā pie šīs šausmināšanā par situāciju. Cilvēki, kuriem būtu jārīkojas to vien ir izdarīt spējīgi kā publicēt PĀRDOMAS.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
close24

MOSP nav darītāji, MOSP ir daiļ...irsēji, tai skaitā valdes loceklis Akmens_viesis, konkrētības nekādas, skaisti lozungi, atbildes uz jautājumiem nesniedz, par lietu neraksta/nerunā, runas ir ... darbu nav, priekšlikumu vietā iesniedz liriskas pārdomas. Sen domājošie ir sapratuši, kāpēc svarīgi bija panākt lai makšķernieki neuzzina kas notiek ministrijā, izēdot no portāla zinošākos un MOSP muļķības atmaskot spējīgos no MRK. Pie tam viss, kas liek aizdomāties par to kam tas MOSP un ko MOSP dara, tiek notušēts ar vēršanos pret rakstītāju. Ja kas ir pret MOSP, to noteikti rakstījis visu laiku un par visu melojošais Zvaigzne, sliktākajā gadījumā kāds no MRK troļļiem.

p.s. Akmens_viesis raksta: "Tāpēc attiecos braukt uz padomi, kur pēc būtības arī atbildīgas iestādes piedalījās atsēdēšanas vai intrigu režīmā." ja viņš nemelo, tad ko tur dara MOSP?

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Malikis2011

Jā, šodien tikai uzzināju, ka VVD ir no kāda ledus biezumu drīkst kāpt uz ledus (zināmu apsvērumu dēļ neielikšu precīzu biezumu), nu ko visi maliķi darbojamies tik ātri VVD uz ledus neredzēsim, ja viņi ievēros kaut kādus dumjus savu priekšnieku izdomājumus.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
skutans

Pavirši izskrēju cauri šim kaku mētāšanas konkursam, esmu vīlies:((( Man domāt, šādos apmēros nez vai ir brakarots LV pastāvēšanas vēsturē ? Ja ir līdzīgi momenti, ciparus studijā tukšpļūši ! Manuprāt šī ir reize, kad vajadzētu beidzot vienoties un sākt ko darīt lietas labā, lai (iespējams) vienreiz tiktu sakātots šis kantoris un šādi precedenti neatkārtotos. Drīzāk tak pļūtītu še par protesta pasākuma organizēšanu, kauns tautieši:(((

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Nu ir dažas domas kā to varētu kārtot, jo ja nebūs atbildīgo, bardaks turpināsies.

1.Pašvaldība iznomā zvejas tiesības, loģiski tad būtu ka viņa arī atbild par kontroli.

2. Veikt grozījumus MK lai pašvaldības var pašas pieņemt lēmumu iznomāt zvejas tiesības vai nē atbilstoši savām spējām kontrolēt.

3. Veikt grozījums LAPK un atļaut pašvaldību administratīvai komisijai izskatīt arī protokolus kas sastādīti par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpšanu.

4. Noteikt kritērijus par zvejas limitu noņemšanu ja netiek veikta kontrole.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
addd
addd :

Pirmos trīs punktus saliekot kopā var iztulkot, pats rakstu likumus, pats veicu likumu kontroli, pats uzlieku sodu, rezultātā jauna mafija dadzskaitlī.

Ceturto punktu sapratu kā drukas kļūdu.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011
Malikis2011 > addd:

Pirmie divi jau punkti jau tagad ir, bet brīvprātīgi, trešais tāpēc lai nauda atgrieztos tur kur kontrolē.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot -1
Alcans

Zveju iekšējos ūdeņos ir jāaizliedz vispār, kamēr zivju resursi atjaunojas.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 2
Malikis2011

Es kādu nēģi arī gribu apēst, savādāk neķeras, zuši arī līdz pirmajai HES turbīnai aizceļos.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Ja nevar normālu kontroli nodrošināt, tad ēd kotletes.

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Mēs jau laukos nabadzīgi dzīvojam, dzeram pāris gadu vecu vīnu, kādu noķertu zutīti aizkožam, no gaļas mežacūka, alnis un dārzeņus kas bez ķīmijas audzēti, nu nevaram atļauties pilsētas labumus nopirkt ;D

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
fish_a_man

Ir viens pavisam vienkāršs risinajums- pilnīgi likumīgi ir jāpārtrauc komerciālā zveja Latvijas iekšējos ūdeņos. Tad arī zivju resurss būs, un nebūs lieki jādomā, kā pie velna atjaunot makšķernieku radītos zaudējumus Latvijas ūdeņiem..

09.12.16 Atbildēt | Ziņot 3
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager