Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Ventspils Novads | 13.decembris 2016, 20:15 | 24 komentāri | 10927 skatījumi

Makšķerēšanu Usmas ezerā organizēs «Usmas krasts»

Ventspils novada domes deputāti nolēmuši pilnvarot biedrību "Usmas krasts" organizēt licencēto makšķerēšanu Usmas ezerā un pildīt zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pārvaldes uzdevumu publiskos iekšējos ūdeņos Usmā pagasta administratīvajā teritorijā.

©Aivars Gulbis / redzet.lv

Līdz šim licencēto makšķerēšanu ezerā organizēja Usmas pagasta pārvalde, bet, saņemot biedrības "Usmas krasts" iesniegumu ar lūgumu uzticēt biedrībai licencētās makšķerēšanas organizēšanu, kā arī rūpnieciskās zvejas un makšķerēšanas kontroles funkcijas, domes deputāti nolēma pilnvarot biedrību veikt minētos uzdevumus.
Pašvaldība secinājusi, ka Usmas ezera zivju resursu pārvaldīšanā ir lietderīgi iesaistīt sabiedrības pārstāvjus, tādēļ nolemts noslēgt pilnvarojuma līgumu uz trim gadiem, par atbildīgo personu nosakot Usmas pagasta pārvaldes vadītāju Gendrihu Šķesteru. Biedrībai uzdots izstrādāt un iesniegt pašvaldībā nolikumu par licencētās makšķerēšanas organizēšanu Usmas ezerā.

Biedrība "Usmas krasts" reģistrēta 2006. gada, viens no tās dibinātajiem ir Usmas pagasta padome. Organizācija izveidota, lai veicinātu Usmas attīstību, dabas vērtību apzināšanu, racionālu apsaimniekošanu un sabiedrības izglītošanu par vides aizsardzību un kultūrvēsturisko mantojumu. Biedrībā ir 16 biedri, katra īpašumā vai lietojumā ir mazizmēra kuģošanas līdzeklis.

No 2017. gada 1. janvāra zvejniecību regulējošo normatīvo aktu ievērošanas kontroli un uzraudzību ūdenstilpēs Usmas pagastā tupinās veikt divi Ventspils novada pašvaldības zivju aizsardzības inspektori, bet ar nelikumīgo zveju un makšķerēšanu saistīto pārkāpumu skaits pieaug, tādēļ noderēs arī biedrības palīdzība.

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[24] Komentāri | dilst | aug
 
Malikis2011

Lūdzu skaidrojumu, kā tiks ievēroti Ministru kabineta noteikumi Nr. 799 Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība 3 punktā minētais:

Licencēto makšķerēšanu, vēžošanu vai zemūdens medības Baltijas jūras vai Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos, publiskos ezeros un upēs, kā arī ezeros un upēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, organizē vietējā pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā atrodas attiecīgie ūdeņi, bet privātos ūdeņos, kuros zvejas tiesības nepieder valstij, – privāto ūdeņu īpašnieks vai pašvaldības vai privāto ūdeņu īpašnieka pilnvarota persona (turpmāk – organizētājs).

Usmas ezers ir publiskais ezers un atbilstoši MK, LM var organizēt tikai pašvaldība.

13.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Pašvaldība pilnvaro biedrību darīt konkrētas lietas. Ir problēma tajā? Pats par līdzīgiem variantiem tak interesējies...

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > Akmens_Viesis:

Jā pēc šiem noteikumiem, tikai pašvaldība, ja pilnvaros biedrību tad org. būs biedrība nevis pašvaldība. Paši pieņēmāt vajadzēja lasīt pirms padomē balsojāt , ja gribi redzēt, iepriekšējā MK versija :

Licencēto makšķerēšanu organizē vietējā pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā atrodas attiecīgā ūdenstilpe, vai šādas pašvaldības pilnvarota juridiskā persona, vai pilnvarots ūdenstilpes nomnieks, vai īpašnieks, kas ir noslēdzis atbilstošu līgumu ar pašvaldību par licencētās makšķerēšanas organizēšanu (turpmāk – licencētās makšķerēšanas organizētājs

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > Akmens_Viesis:

Var pašvaldība pilnvarot veikt kontroli, laist zivis, bet nolikumā būs jābūt ka org. ir pašvaldība, kā pašvaldība norēķināsies ar biedrību tā jau savstarpēja vienošanās, bet biedrību LM no publiskiem un kur zvejas tiesības valstij,ezeriem pazudīs, ja nē tad vēstule VARAM un pašvaldības saistošie atcelti un vienā vietā darbs un materiāls.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Malikis2011:

Sazinies ar Usmas Krastiem un pamāci, droši.

Mums bija vispār cits koncepts ar sktau uz novadu kā kopumu.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

...t.i. "ar skatu uz novadu"

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > Akmens_Viesis:

Nu 100% kad tuvāko 10 gadu laikā tur nemakšķerēšu jo te ūdeņu 100 vairāk, tas tā ja vietējie makšķernieki grib kaut ko citu.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Malikis2011:

Es zinu, kā reāli uzlabot Latgalē zivju resursu drošību. Jāatslēdz Vecelis no interneta.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011
Malikis2011 > Akmens_Viesis:

Es jau nenedarbojos ar kontroli uz ūdeņiem, nu ja kāds solīs algu ap 1000eur varu atgriezties ;D

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Idioti. Tur viss ar tīkliem izkāsts, tagad taisīs licencēto makšķerēšanu. Acīmredzot, lai copmaņi tur nebrauktu vispār un "zvejniekiem" netraucētu.

13.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

...licencētā tur jau ir krietni sen. Ir pazīmes, ka šī varētu būt labāka par iepriekšējo. Bet vai tiešām.

Arī par izkāšanu nav datu. Pārzvejas pazīmes bija, ir lietas, par kurām sūkstās paši zvejnieki.

Pirmais rādītājs būs nākamā sezona, to lai tad regulārie Usmas braucēji ziņo un komentē, nevis klasiskais alkānu līmenis.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans
Alcans > Akmens_Viesis:

Ir tak jābūt aptaurētam, lai it kā 'copmanis' tā aizstāvētu tīklu zveju. Bet, ja personiska interese tur ir, tad saprotams. Tikai nevajag tad tēlot baigo copmaņu aizstāvi.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Alcans:

Alcān, manuprāt, Tu šeit gadiem ilgi karājies, lai pierādītu, ka makšķernieki ir idioti... un ka akmens laikmets tik drīz nebeigsies.

Tas ka tu internetā apmelo kādu, nenozīmē, ka tu vērsies pret tīklu zveju. Neesmu redzējis nevienu, NEVIENU reālu veikumu no tevis. Pat ne sakarīgu domu kādos 5-7 gados. Tas ne katram izdodas.

Praksē reālu iesniegumu, ka ir vērojamas pārzvejas pazīmes Usmā, iesniedzām mēs. Pārmaiņas Usmā iekustinājām mēs. Kaut arī beidzās viss pilnīgi citādi, nekā gribējām. Nu ok, kam negadās.

Tas, ka man nav nekas iebilstams, ka "brekši no Usmas" ir nopērkami tirgū... domā, tāpat nenāk uzbraucieni u.c. dīvainības no zvejniekiem? Dēļ tādiem alcāniem nāk tāpat.

Savukārt, ja zvejniekus nečakarē ikdienā, tad momentā kāds nodomā, ka ir brīvas rokas, un notiek tā kā Daugavā ar 1766 murdiem. Cik garš tik plats.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans
Alcans > Akmens_Viesis:

Nezinu no kā tev tāds mentālās problēmas, bet visiem iaņemot rekstnieku, ir skaidrs ka tīklu zveja Usmā to ir padarījusi par nepievilcīgu makšķerniekiem. Un tas, ka pašlaik organizē vēl kaut kādu licencēto makšķerēšanu pirms zivju atjaunošanās ir vienkārši stulbi. Vai cenšanās kādam parādīt, ka viss Usmā ir kārtībā, darbība notiek.

17.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Alcans:

Nesmīdini - "visi, izņemot rakstnieku", pat tūkstoti balsi nevar savākt pret zveju iekšējos ūdeņos. Tavs paraksts tur ir?

Gadījumā ja nepamanīji - kas notika, kad šogad centāmies pacelt balsi cita starpā arī par pārzvejas pazīmēm Usmā?

Nekas nenotika :) Parādījās dažādi bļauri un nonesa. Šeit paralēli - MRK klasiskie pārstāvji norēja,

nepiebalsoja neviens.

Man aiziet parakāties, vai tur arī alcāns kaut ko nepiebilda? Droši vien par materiālo ieinteresētību, ne?

Es vienreiz reidā aizbraucu uz Usmu, 50 eiro bendžā ceļš plus ezers samaksāju, paldies, man tik daudz nav.

nu tad neko, abreviatūra PP ar nozīmi "p... paši"

Paralēli atsevišķi makšķernieki ar apmēram ātrumu 2 gab./ gadā, šad un tad raksta vēstules bior un ministrijai un tiek atšūti. Viss.

Tas tā, tev ieskatam, kas notiek pasaulē, kamēr tu ar aprunāšanu esi cik gadus nodarbojies un rūpīgi pierādījis, cik makšķernieki ir stulbi.

Vēlreiz atkārtošu - Usmā licencētā ir jau sen, neviens to no jauna veidot netaisās.

Piebildīšu, ka 2015. gadā ienākumi no copes licencēm pieauga, bija vairāk apmeklētāju nekā 2014. Ko ta viņi tur līda, ja viss ir tik slikti?

Ak jā, LČ posms bija, trenējās laikam, bet kaut kā par daudz tomēr, tur bija liels pieaugums.

Varbūt Usma vienkārši konceptuāli ir kaut kas cits - atpūtas komplekss, kur ir ļoti daudz dažādu interešu vienkopus?

Un viņiem tie piecdesmit opji, kas te internetā klab, vienkārši neinteresē? Tā varētu būt.

2016. gada datus nezinu. Domāju, ka ienākumi no copes gāja uz leju, salīdzinot ar 2015., bet nezinu, baigi neinteresējos par Usmu vairs.

Mēs prasījām, lai taisa neatkarīgu pētījumu.

Oficiāli skaitās, ka ar zivīm Usmā viss kārtībā. Nav pamata atjaunot nekādus resursus, lai gan kuluāros pat zvejnieki činkst, ka nav īsti labi, kur nu vēl copmaņi.

Tā kā pagvelz vēl, ļoti interesē, tieši CIK stulbs izrādīsies.

17.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans
Alcans > Akmens_Viesis:

Tev nev nekad ienācis prātā, ka slikti izdarīts darbs, bieži vien rada lielāku ļaunumu kā vispār nedarīts? Ja nevari izdarīt lietas labi, tad varbūt nodarboties ar ko citu?

17.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Alcans:

Nu nezinu, kāds tur ļaunums, ka zvejas limitu Usmā samazināja.

Salīdzinājumā tava darbība vairāk atgādina mēģinājumu aizliegt pīķus ar Soltair spēlēšanas palīdzību. Atraujies mazliet, nu jau aiziet sestais gads, kad bariņš onkuļu faktiski cenšas, lai makšķerniekiem būtu sliktāk un izliekas, ka cīnās pret ļauno, bet patiesībā - apmelo un baumo un praktiski paši nedara neko.

Jo ir pierādījies - ja nedarīšu, nebūs nekā.

Kāda bija tā jūsu pļekstēšana zive.lv pirms 10 gadiem, tā nav mainījusies un neko nemaina.

Pat ja tu esi birkovs vai gabrāns, loģikas nav. piemēram, gabrāna virsotne 2016. g. bija cīnīties, lai makšķernieki dabū produktu par maksu, bet nedabū bezmaksas produktu. Tīri personāliju dēļ.

Priecīgus Ziemasvētkus!

18.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans
Alcans > Akmens_Viesis:

Draudziņ, sūdi ir tie, ka tu nespēj darīt savu darbu labi. Sausais atlikums no tā, ko esi izdarījis, ir tas, ka 1000 tīklu vietā būs 999 un tas tiek paziņot kā mīzīgs tavs sasniegums. Tādā darbā jābūt vecim ar stingru mugurkaulu. Tādam, kas reāli cīnās par makšķernieku interesēm, nevis māksliniekam, kurš piekrīt visam, ko boss saka un tikai ielien stūrītī pēc tam pabubunāt.

18.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Alcans:

Te nu beidzas mūsu diskusija apmelojumu un sarunas bezjēdzīguma dēļ.

nav man ienākumu no zivju tēmas, nav tāda "darba", nav nekādu "bosu", tāpēc vēl jo skumjāk, ka gadu no gada vieni un tie paši mūļi nesodīti apmelo, nomelno.

ka daži no šādiem neliešiem paši atrodas biedrībās, kas nes makšķernieku vārdu

19.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
runers

Labdien!

Domāju pasākums varētu nebūt slikts, bet man liekas ka vajadzētu sākt no cita gala. Sākumā aizliegt zivju ieguvi pilnībā, kā minimums uz gadiem pieciem, arī pašpatēriņa zveju, un visu šo laiku veikt pastiprinātu uzraudzibu, ar visām no tā izrietošajām sekām,atjaunot zivju resursus u.t.t., pēc tam var domāt par licenzēšanu un visu pārējo. Taču ir viena būtiska lieta, šie pasākumi jāveic visām pašvaldibām, kuru teritorijā ir kaut neliela daļa Usmas ezera. Protams šis pasākums ilgi nenesīs peļņu, kas varētu būt viens no klupšanas akmeņiem, bet ticiet, tas būs to vērts.

14.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
ass
ass :

varbut bedzot kautkas mainisies Tiruks upe aizvaks tos nolapitos murdus

15.12.16 Atbildēt | Ziņot -1
jamikus

Nekas tur uz labu nemainīsies! Tas pats ģīmis priekšā, kas jau ir atbildīgs par pašreizējo situāciju. Šitā tur nebūs pilnīgi nekas- copmaņi aizmirstiet par Usmu!

16.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
greco

Vai Usmas ezera bus vieta kur ielaist laivu no piekabes.Perkot licenzi gribas ari ertibas.Burtnieka un dazos Daugavas posmos tas ir izdarits.Nebraucam tur vairs jo apnicis maksat vel kempingiem par krasta izmantosanu.Normalu slipu ari tajos nav lai bez dzipa iztikt varetu

19.12.16 Atbildēt | Ziņot 1
kinvik

nabaga Usma! Visi grib ''vārīties'' uz Tevi...

27.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager