Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Juris Šteinbergs | 7.februāris 2017, 11:43 | Komentēt | 4070 skatījumi

Jēkabpils novada Klaucāna ezerā uzvar madonietis

Uz pārējo copmaņu fona uzvarētāja Andra Turkina veikums tiešām iespaidīgs – 6,1 kg. / foto: J.Šteinbergs

Ar šo rakstiņu beidzu Jēkabpils apkaimes copes sacensību aprakstu miniseriālu 3 daļās. Pēdējās divās arī pats piedalījos kā dalībnieks.

4. februārī Jēkabpils novada Kalna pagasta Klaucāna ezerā norisinājās Jēkabpils novada un briedrības “Bancāns” rīkotās zemledus makšķerēšanas sacensības. Organizatori bija patīkami pārsteigti par kuplo dalībnieku skaitu – piedalījās 45 copmaņi.

Makšķernieki sacentās sešas stundas – no 9.00 līdz 15.00. Sākumā daudzi dalībnieki laimi meklēja dziļākās vietās, cerot uz pličiem un brekšiem, taču tiem šai dienā, iespējams, bija gavēnis. Drīz vien āļiņģi lielā skaitā tika urbti tuvu krastam, dažviet pat pašās niedrēs. Lai gan lielākais šai dienā noķertais asaris svēra pāri par 500 gramiem, tas bija izņēmums. Pārsvarā ašuku svars bija reizes desmit vai pat vairāk mazāks. Pa retam trāpījās arī kāda raudiņa, bet kāds bija ticis arī pie daža breksēna.

Nosverot visu dalībnieku lomus, izrādījās, ka vislabāk veicies Andrim Turkinam no Madonas novada , kas uzvarēja ar 6,100 kg smagu lomu. Otrā vieta jēkabpilietim Sergejam Pavlovam (4,320 kg), trešā — vēl vienam jēkabpilietim Raimondam Vilnraģim (2,840 kg). Dāmu konkurencē veiksmīgākā bija Ilze Barūkle no Ļaudonas (2,590 kg). Balvu par lielāko izvilkto zivi pienācās Kristapam Ādamsonam no Kokneses par 1,330 kg smagu līdaku. Zaļsvārce makšķernieka lomā gan netika ieskaitīta, jo tika noķerta uz ūdas. Savukārt pārsteiguma balvu saņēma Sandijs Vietnieks no Kalna pagasta.

Noslēgumā visi dalībnieki tika cienāti ar sātīgu un garšīgu zupu. Biedrības “Bancāns” valdes priekšsēdētājs Aivars Liep­kalns un novada sporta organizatore Baiba Čākure visus aicināja pavasarī uz spiningošanas mačiem, kas arī risināsies šajā ezerā.

foto: J.Šteinbergs

Miniseriāla nobeigumā nelielas pārdomas par šo trīs sacensību (Jēkabpils Radžu ūdenskrātuvē, Krustpils novada Baļotes un Jēkabpils novada Klaucāna ezerā) organizāciju. Galvenajos vilcienos viss bija labi, bet ir dažas nianses. Uz visu trīs maču rīkotājiem mazliet apvainojušās ir sievietes , jo bija jāstartē kopējā konkurencē. Kaut kādas prīzītes jau viņām arī iedeva, bet tas nav gluži tas, ko dāmas gaida. Nav jau viņu tik daudz uz ūdeņiem, tādēļ uzmanība , manuprāt, būtu jāvelta lielāka. Kāda Jēkabpils makšķerniece man pačukstēja, ka daudzas viņas paziņas uz Jēkabpils apkaimes mačiem tieši šī iemesla dēļ nebraucot. Trešajās sacensībās nebija arī jauniešu vērtējuma, bet visi, kas vecāki par 16 gadiem gāja kopējā ieskaitē. Iespējams, ka tā bija organizatoru nevēlēšanās uzņemties atbildību par mazajiem copmaņiem, bet tad ir iespēja paredzēt, ka tie var piedalīties tikai pieaugušo pavadībā. Nu kaut kādu risinājumu vajadzētu atrast, jo vai tad ir labāk, ja bērni brīvdienas nosēž pie datoriem, nevis uz ezera.

Vairāk foto ŠEIT.

Neliels video no kopējās pirmsapbalvošanas mīcīšanās

P.S. Bloga autors ar 1,080 kg nepalika pēdējais, bet, kuru vietu ieņēma, pagaidām nav zināms.

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager