Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Latgales Laiks | 14.februāris 2017, 11:03 | Komentēt | 3578 skatījumi

Ilūkstes novada zemledus makšķerēšanas čempionātā

11. februārī Eglaines pagasta atpūtas bāzē “Saliņas” uz Sviļu ezera gandrīz 100 makšķernieki no Ilūkstes, Preiļu, Līvānu, Aglonas, Madonas novada, Daugavpils, Rīgas un Kokneses cīnījās par Ilūkstes novada zemledus makšķerēšanas čempionāta godalgām. Šoreiz veiksmīgāki bija daugavpilieši, bebrenieši, ilūkstieši un kalsnavieši.

Vīri teica, ka rīta pusē zivis spītīgi peldējušas apkārt gan āliņģim, kur vieni bija sabēruši samaltus grauzdiņus ar sēklām, citi – biezputru, gan āķim, uz kura bija tārpiņš, satverdamas to un palaizdamas vaļā vai noplēsdamas ēsmu ar spēku, it kā lai ķircinātu makšķerniekus. Vien15 veiksmīgākajiem copes meistariem izdevās pielabināt tādus lomus, kas ļāva piedalīties finālā. Tikai ar trim palielām raudām un dažām sīkzivīm individuālajās sacensībās uzvarēja daugavpilietis Dmitrijs Stacevičs. “Āliņģus izurbu tepat pie tiltiņa, un paveicās, ka raudas tobrīd devās pusdienu pastaigā. Šogad ziemas cope ir laba, esmu jau Daugavā noķēris 5 kg raudu,” čempions pastāstīja “Latgales Laikam”.

Individuālo sacensību balvas izcīnīja: jauniešu grupā Māris Naglinskis (1. vieta, Bebrenes pagasts), sieviešu grupā Ilze Bākule (1. vieta, Madonas novads), Ruta Buldure (2. vieta, Ilūkste), Silvija Strode (3. vieta, Koknese), tikmēr vīriešu sacensībās labākie bija Ingars Ūdris (2. vieta, “Kalsnava”) un Andris Turkins (3. vieta, “Kalsnava”). Līdz ar to “Kalsnava” no Madonas novada arī uzvarēja komandu sacensību kopvērtējumā. Otrajā vietā ir komanda “AMET” (Preiļu novads), kas no uzvarētājiem atpalika par nepilnu 0,5 kg zivju, bet komanda “Savieši” (Madonas novads) palika trešajā vietā.

Gan lielās zivs īpašnieks Raimonds Timšāns, gan sacensību jaunākais dalībnieks Jāzeps Čamāns, kuri pārstāvēja Ilūkstes novadu, bija godalgoti ar speciālo balvu.

Savukārt aglonietis Dzintars Matisāns uzvarēja āliņģa urbšanas sacensībās. Viņš atzina: “Ja urbis ir ass, tad āliņģi urbju ātri. Vajadzīgs arī liels roku spēks. Man spēka pietiek, jo norūdos zemnieku saimniecībā.”

Copes dalībnieki bija vienisprātis, ka, neskatoties uz mazajiem lomiem, sanāca laba atpūta dabā.

Sacensību rīkotāji Ilūkstes novada dome, Eglaines pagasta pārvalde un atpūtas bāzes “Saliņas” saimnieki visus pacienāja ar zupu, pelēkajiem zirņiem un tēju.

U Z Z I Ņ A I

  • 2017. gada Ilūkstes novada zemledus makšķerēšanas čempionāts:
  • vislielākais loms individuālajās sacensībās – 0,878 kg
  • komandu sacensībās – 2,945 kg
  • piedalījās ap 100 dalībnieku

Egita Terēze Jonāne / Latgales laiks

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager