Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mārtiņš Babris | 13.aprīlis 2017, 14:13 | 2 komentāri | 3286 skatījumi

Fox Travel Cup 2017

Pirmie nopietnie ši gada mači. Pēc iepriekšējās sezonas, loģisks turpinājums bija šogad rīkot šadus pašus mačus, turklāt tika nolemts saglabāt iepriekšējo formātu - ķert drīkst tikai uz šūpiņiem un vobleriem. Sacensību vieta - Voldemāra dīķi.

Nedēļu pirms tika ielaiztas svaigas zivis dīķos, un varēja sākties treniņi. Kā ierasts tūlīt pēc zivs ielaišanas forele ir aktīva. Līdz ar ko varēja saprast kaut nedaudz kādi šūpi forelei patīk labāk, kādas krāsas. Bet protams, pa nedēļu zivs uzvedība mainījas. Patiesībā jau pāris dienu laikā lielākā daļa zivju bija dabūjusi āķi mutē, līdz ar ko palika stipri vien pasīva.

Arī šogad pieteicās kupls pulks sportistu - 37 sportisti! Turklāt liels prieks bija par daudzajām jaunajām sejām. Tātad šis copes veids ir aktuāls, un saistošs. Piedalījās arī krietns skaits ar viesiem no Lietuvas, arī jau zināmi cilvēk no pagājušā gada kā arī Pasaules čempioni. Cilvēku skaita dēļ visi sportisti tika sadalīti divās daļās - sarkanajā krastā un zilajā krastā. Attiecīgi formāts pieļāva, ka no katra krasta pa četriem sportistiem tiek uz finālu. Kopā bija 8 dueļi, katrs pa 20 minūtēm, starp kurām 10 minūšu pauze. Pēc tam astoņiem labākajiem sportistiem fināls, un tad jau arī tiek noskaidrots uzvarētājs. Maču dienā bija pietiekami vējains, lai gan saule arī parādījās un sildīja. Dienu pirms mačiem tika pielaista klāt vēl forele, kopumā lai palielinātu zivju koncentrāciju. Interesanti, ka pēc maču rezultātu apkopošanas, abos krastos tika noķertas praktiski vienāda skaita zivis. Vēl atsevišķi ir jāatzīmē lieliskā maču organizācijai. Lai arī pašiem organizatoriem bija ko noskrieties, bet paši mači noritēja gludi un bez problēmām. Ļoti ātra izloze, skaistas iegājienu lapiņas, un viss ļoti skaidri norunāts! Manuprāt Latvijas Čempionāts būs ļoti augstā līmenī!

Tātad es izlozēju numuru 4 un pēc neilga laika dodos uz savu zilo krastu. Pirmais pretinieks sportists no Lietuvas - Zilvinas Zalenas, ar kuru sākām arī iepriekšējā gada Fox kausu. Toreiz es zaudēju rezultatīvā cīņā. Mums ir otrais sektors, tuvāk tīklam. Pāris vārdi par manis izvēlēto inventāru. Nolēmu startēt ar četriem komplektiem - Yamaga Blanks Blue Current 68II - šis faktiski bija mans pamat spinings. Pietiekami jaudīgs, lai ātri izvilktu rupjāku zivi, tai pat laikā var strādāt arī ar viegliem šūpiem. Kā otrais man bija Favorite Arena 682SUL. Arena ir jau specializēts dīķu copes spinings, ar paraboliskas akcijas blanku. Attiecīgi spinings met ļoti labi, un lieliski tur zivi. Kā trešais man bija Maximus Midori MSESM62SUL - nedaudz jau stingrāks, bet ar to arī labs. Un pēdējais tuvākai distancei Maximus Midori MSESM60XUL. Auklas izmantoju tikai pītās ar fluorokarbona pavadām. Pamatā lietoju Sunline Small Game PE HG 0.2 un Sunline V-Plus 4lb fluorokarbonu. Bet nu atpakaļ pie dueļa. Sāku ar saviem mīļajiem Forest PAL 2.5 spilgti rozā krāsā ar dzeltenīgu maliņu. Pirmie pāris metieni - ne pieskāriena. Vairāk mēģinu strādāt gar grunti. Pēc brīža lietuvietim zivs, un jau 1:0. Dodu pēdējo iespēju PAL un tas nostrādā arī zivs man - 1:1. Mainu nost šūpu uz citas krāsas PAL 2.5gr. Pa to laiku, kaimiņu sektorā iet karsti - lietuvietis jau pogā pēc skaita 5 foreli! Pamanu ka viņš strādā ar dzeltenu PAL šūpu. Mēģinu vēl trīs dažādas krāsas, nekā. Mainu nost uz PAL, tikai tādā bālganā smilšu krāsā, ar spīguļiem, un parādās pāris copes. Tiesa laiks jau beidzies. Rezultātā - paliekam pie neizšķirta un katram pa 1.5 punktiem.

Jaunais Shimano XEFO kostīms lielisks starpsezonām, un GoreTex nekad neliek vilties!

Otrais duelis ar Edgaru Tomani. Ar šo sportistu nebiju iepriekš ticies, tāpēc grūtāk saprast, kas un kā. Sāku ar oranžo šūpi Antem Bux 2.5gr, bet bez piesitiena. Pēc tam turpināju ar kompaktiem šūpiem, bet smagiem, Forest Mebius 2.4gr. Pirmās copes. Nolemju turpināt, lieku virsū Rodio Craft Cha Cha 2.8gr, tumšu, vēl copes. Bet zivs nav. Turpinu ar PAL 2.5 bālganā krāsā. Lēni gar pašu grunti strādāju un ir! 1:0. Pretinieks aktīvi maina šūpus. Pāreju tomēr uz spilgtākiem - lietā tiek laisti gan PAL sarkanīgie, gan zaļie. Pēc brīža pretiniekam zivs. 1:1. Puslaikā maināmies pusēm un turpinām. Man vēl pāris copes, bet neizdoas piemānīt zivi uz āķa. Pretiniekam cope un zivs, bet pusceļā nokratās. Šoreiz duēlis beidzas ar neizšķirtu un 1.5 punktiem, bet nu pāris taktiskās kļūdas mani gandrīz iegāza...

Trešais duelis. Sektorā esmu viens, par cik bija nepāra skaits dalībnieku. Attiecīgi sacenšos ar sportistu no sevis pa labi, šajā gadījumā lietuvieti Rytis. Sāku tomēr ar smagiem šūpiem. PAL 3.8 grami tiek kabināts Yamaga galā un mests tālu prom. Bez copes. Mainu uz vieglākiem, bet vējš ir stiprs un metieni nav tik tāli cik gribētos. Cerība bija uz Mukai Looper 1.8 grami, bet ar metienu nav labi. Lieku galā Nories Rooney 1.8 grami, šūps ir biezāks un biki labāk lido. Un ir! Zivs galā un veiksmīgi ievadīta uztveramajā. 1:0. Pēc tam turpinu ar River Old Vespa 1.8 grami, Antem Dohna Hyper flash 1.7 grami, bet bez rezultātiem. Mačs beidzas ar manu uzvaru - 3 punkti.

Kaujas arsenāls gatavībā :) Man joprojām šāda tipa
somas liekas ļoti ērtas.

Ceturtais duelis, pirms pārtraukuma ar Tomu Elnioni. Toms ir lielisks spiningošanā no krasta! Būs grūti. Sāku tomēr ar smagajiem 2.5 grami. Mēģinu vairāk strādāt uz ūdens vidusslāni. Dažas vārgas copes. Velku ārā voblerus. Lieku gan Mukai Zanmu DR versiju, gan Full Spec bet nekā - ne piesitiena. Nolemju atgriezties pie vecām vērtībām un PAL 2.5 smilšu krāsas, pie ātras ietīšanas, dod man zivi. Forele veic vienu sveci, un es jūtu ka iet uz vēl ienu, dzēšu, bet neveiksmīgi - šūps tiek izrauts zivij no mutes... Diemžēl... Mačs beidzas ar bezzivju neizšķirtu, attiecīgi pa 1 punktam.
Pēc pirmajiem iegājieniem izeju ar 7 punktiem, kas nemaz nav slikts rezultāts. Dažādi viedokļi no sportistiem, dažādas domas. Pēc gardās zivju zupas, pārsienos, apdomāju stratēģiju, ko mainīt un kā.
Piektais duēlis lietuvieti Ryti. Šajos mačos mums tradīcija - jau vismaz trīs dueļos, Rytis man ir pie labā sāna, bet blakus sektorā :) Nu tad šoreiz kopā vienā! Sāku ar daudz kompaktākiem šūpiem Timon T-Grovel 2gr, Timon Quattro Spoon 2.4gr, River Old M. Vespa 1.2, Forest Chaser 1.2 un SV Lures Koketka 2 grami. Bet neviena cope nebija, visa dueļa laikā! Turklāt ne tikai man, bet arī kolēģim! Jāsaka ka šis bija sliktākais duēlis... Nesapratu uz ko pārorientēties, jo faktiski sistēma īsti nebija. Izejam pa nullēm un pa 1 punktam katram.

Sestais duelis ar Vladimiru Žilinski. Mazajos Vangažu mačos jau spēkojāmies, toreiz veiksme bija manā pusē. Pirms starta pārorientējos uz smagākiem, un lielākiem šūpiem - PAL 3.8, Antem Dohna 3gr, Forest MIU 3 gr un Smith Pure 3.5 grami. Pēc pāris metieniem jūtu pirmos kontaktus. Copes ir tālu no krasta, un galīgi nekādas. Sāku pāriet uz vieglakiem 2.5 un 2.4 gramu šūpiem, bet bez kontaktiem. Vladimirs arī pamatā strādā ar smagajiem šūpiem. Arī šis duelis beidzas ar 0:0 un katram pa 1 punktam.

Radošā nekārtība :) Maču laikā šūpiņi tiek mainīti daudz un bieži.

Septītais duelis ar Renāru Plūmi. Esam 1 sektorā, pie tīkla. Man tīri psiholoģiski, liekas ka šis ir labākais sektors, ar lielāku zivs aktivitāti. Līdz ar ko lieku divus 2.5 gramu spilgtos šūpus, vienu 1.8 grami Looper un vienu T-Grovel 2 grami, melnu, ar baltiem akcentiem. Uz spīdīgajiem copes nav. Mēģinu vadīt gan augstāk, gan tuvāk gruntij, bet nekā. Pāreju uz vieglākiem. Renāram zivs, bet netiek izvilkta. Vēl man iespēja ir. Ir mazi piesitieni, bet zivs nesēžas galā. Pēc brīža ievēroju ka bakus sektorā Tomam zivs, un tūlīt jau tiesnesis saka ka palikusi minūte. Strādāju ar tumšo T-grovel. Un ir! Forele galā. Bremzi piegriežu, Stella kauc un mēģinu pēc iespējas ātrāk izvadīt foreli. Zivs patrāpījusies liela. Un diemžēl zivs tiek ievadīta uztveramajā tūlīt pēc svilpes signāla... Pēc noteikumiem šī zivs man neskaitās, un tādejādi, nedabonu 3 punktus. Kā vēlāk noskaidrojās faktiski šie punkti man bija izšķirošie, lai tiktu finālā, un no zilā krasta mačus beigtu ar 2 vai 3 vietu... Bet nu iespēja bija... Katram pa 1 punktam un dodos uz pēdējo dueli.

Astotais duelis ar Māri Rublānu. Spēcīgs sportists. Sāku ar diviem PAL un otri divi šūpi - kompaktie T-grovel. Pēc pāris metieniem ne pieskāriena. Mainu spiningus, bet nekā. Mārim zivs, bet izrādās ka forele ir aizķerta un nevar tikt ieskaitīta. Pāreju uz Rooney 1.8 un Vespa 1.8. Abi divi šūpi ar vienu pusi tumšu otru spilgtu. Parādās pirmie piesitieni. Mārim arī copes, bet bez realizācijas. Un tā arī duelis beidzas - abiem pa 1 punktam.

Rezultātā pēc otrā puslaika, esmu salasījis tikai 4 punktus, kas kopsummā man dod 11 punktus. Protams, nepietiek līdz finālam. Finālā vajadzēja vismaz 13 punktus, un iespēja man bija. Noteikti jāatzīmē, ka pati fināla procedūra ir ļoti aizraujoša. Latvijā šādā veidā uzvarētāji tika noskaidroti pirmo reizi. Manuprāt ļoti labs formāts, un sportistiem pie tāda ir jāpierod!

Šūpiņi dienasgaismā un UV staros

Šonedēļ dodamies uz Ukrainu, Troutmania mačiem. Šie ir ļoti lieli komercmači, kur ķert drīkst tikai un vienīgi ar šūpiņiem. Būs interesanti! Ukraiņu sportistiem ir veselas divas atlases kārtas, un pēc tam tikai fināls. Ārzemju sprotistiem tika atvēlēts limitēts skaits vietu finālā. Spēkosimies kopā ar labākajiem, un cerams rezultāts būs labs!

Nu jau pēc nedaudz vairāk kā nedēļas startēs Latvijas Čempionāts. Viss tiek organizēts, un rīkots, lai pirmais šāda veida čempionāts noritētu gludi un bez aizķeršanām. Attiecīgi gaidam visus skatītājus, interesentus atbalstīt un vērot klātienē šos mačus!

Par Fox Travel cup, vēlreiz paldies organizatoriem, un noteikti ceru ka būs šiem mačiem rudens posms!

o r i ģ i n ā l s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
bushmans

.. tik daudz skatijumu,,, :) bet man nav bail pateikt, ko domāju par šādu pasākumu... sintētiskais adrenalīns, lūk kas tas ir,,, jā kkas līdzīgs (attāli) īstajam,,,, bet tomēr ir , un paliks SINTETISKS !!!

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Skaista paniekošanās savējo bariņā, un, protams, izrādīšanās, Kur nu bez tās.

Bet citādi viss štokos, dīķu saimniekam popularitāte, neliels ienākums un - daudz saskādētu zivju.

Raksts labs, zināšanai.

17.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager