Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
L.M.S.F | 21.maijs 2017, 21:49 | 2 komentāri | 4196 skatījumi

LR Čempionāts spiningošanā no laivām 1. posma rezultāti

Šajā nedēļas nogalē Burtnieka ezerā aizsākās viena no populārākajām makšķerēšanas sporta disciplīnām - LMSF organizētais Latvijas Republikas 2017. gada Čempionāta Spiningošanā no laivām pirmais posms.

Zinot Burtnieka dāsnumu, bet tajā pat laikā kaprīzes, sportisti uz treniņiem devās jau vairākas nedēļas iepriekš, savukārt pirms sacensībām trīs dienas pilnībā veltīja ezera izzināšanai. Zivis ķērās labi, tomēr treniņu laikā noķert plēsoņu nav galvenais uzdevums, daudz svarīgāk ir apzināt potenciālās vietas, izpētīt gultni, sazīmēt kartes un izstrādāt komandas stratēģiju. Pasākumam savu intrigas devu piešķira arī laika apstākļi, pirmajā sacensību dienā solot svelmi līdz pat 28C, ko dzirdot ikvienam makšķerniekam ir skaidrs, ka iepriekš veiktās iestrādnes var pilnībā nedarboties un jādomā plāns B.

Pavisam kopā sacensībām bija pieteikušās 15 komandas un 3 ekipāžas, jeb 33 ekipāžas.

Sestdien starts tika dots pašā svelmes epicentrā - plkst 13:00. Pēc sešu stundu cepināšanās saulē un pilnīgā bezvējā, vadībā individuālā vērtējumā bija izvirzījusies Eboat Fishing Team 2 (EFT2) ekipāža Amunds Liepiņš un Gatis Zariņš, kam sekoja Māris Audriņš un Imants Saulītis no Valmieras MMB, savkārt komandām pirmie ierindojās Lucky John, aiz sevis atstājot Valmieras MMB un ML Auto Fishing Team komandas.

Svētdienā starta signāls skanēja jau sešos no rīta, un sportistiem bija iespēja pierādīt savu meistarību dzestrajā rīta cēliena copē. Zivis ķērās vēl labāk un iespējams ar savdabīgu rekordu - 68 tūkstoši punktu, otrajā dienā līderpozīcijas pārņēma Harijs Raciborskis un Raivis Bergs, kas abu dienu kopvērtējumā individuāli viņiem sagādāja sudraba medaļas, bronza Armandam Ērglim un Kasparam Holmsam (EFT1), savukārt pirmo vietu godam nosargāja un zeltu izcīnija Amunds ar Gati (EFT2). Komandu vērtējumā bronzas medaļas un šī posma sponsora Neste Latvija sarūpētās balvas izcīnija Eboat Fishing Team 1, sudrabs Lucky John, un visbeidzot arī komandu zelts Eboat Fishing Team 2.

LMSF valdes locekļa un sporta disciplīnas "spiningošana no laivām" atbildīgā Harija Raciborska komentārs: "Fanstastisks posms! Zivis ķērās kā pasakā! Ja pagājušajā gadā 20 mēra līdakas bija tikai pāris komandām, un 50 tūkstoši punktu likās ļoti daudz, tad šogad esam šo latiņu pacēluši daudz augstāk - tuvu pie 70 tūkstošiem, kas liekas nereāls cipars. No makšķerēšanas viedokļa startēt ir viens prieks, laiks ideāls, saule, bezvējš, zivis ķerās - ko vēl vairāk vēlēties! No sportiskā viedokļa spriedze ir vēl lielāka kā tad, kad neķeras, jo zivis noķert māk visi, te iet cīņa par lielumu un centimetriem. Nenoliedzami, ja dienā jāizvelk ap 50 zivīm, rokas beigtas! No organizatoriskā viedokļa šogad mazliet pamainījām sacensību nolikumu, piemēram, attīstoties laivu parkam, augot motoru zirgspēkiem un arī ātrumam, arī drošībai uz ūdens tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība un glābšanas vestes braucot gaitā ir obligāta prasība. Tāpat, lai motivētu komandas un līdz maksimumam izslēgtu iespēju pierakstīt liekus milimetrus vai centimetrus, tiesnesis ir pilntiesīgs komandas loceklis un komandas panākumu gadījumā arī saņem medaļas un balvas. Esam gandarīti, ka šīs sacensības gūst popularitāti arī ārpus makšķernieku sabiedrības un tādēļ jo īpaši lielu paldies vēlos pateikt Neste Latvija atbalstu pirmā posma organizēšanā un sponsorēšanā!"

Uz tikšanos 2. posmā Alūksnē jau jūnijā!

a v o t s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
andreiko

Drausmīgi niknas līdakas laikam šogad. Vairākas komandas pieteikušas rezervistus (turklāt kādus - dažkārtējos izlases vīrus Goltiņu un Boldirevu). Rezervists ķeras pie spiningplintes, ja pamatsastāva spēlētājs tiek apēsts vai tikai aizkosts? :)

22.05.17 Atbildēt | Ziņot 0
otinjsh

Labais! Patīkami, ka šāds raksts ar visu tabulu tapa uzreiz pēc sacensību beigām, nevis nedēļu vēlāk.

22.05.17 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager